Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Nu am făcut tranziția defensivă, nu aveam voie să nu ne repliem”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
19.04.2018

sapera demis pitesti oradea

BCM U Pitești a pierdut un meci pe care l-a avut în mână, într-o partidă în care a condus chiar și cu 20 de puncte în fața celor de la CSM CSU Oradea.

Cu toate acestea scorul final a fost 98-93 pentru bihoreni, după o repriză de prelungiri. Tehnicianul gazdelor, Hristu Șapera, a comentat partida și prestația elevilor săi:

„Ne-am precipitat pe final. Am făcut o serie întreagă de greșeli copilărești în ultima parte. Am pierdut mingea foarte ușor, fără niciun fel de presiune din partea Oradei și nici nu am alergat înapoi pe apărare. Motiv pentru care le-am dat oportunitatea să înscrie foarte mult pe tranziție. Cu siguranță una dintre cele mai dureroase înfrângeri pe care le-am suferit în acest an. Am avut trei sferturi în care am jucat foarte bine. După un început greu, am reușit să venim cu linia a doua și să întoarcem jocul. Am prestat un baschet foarte bun, dar pe final ne-am precipitat pe zonă și nici nu am făcut efortul să ne întoarcem pe apărare și să controlăm aceste 10 minute. Se vede lipsa de omogenitate, suntem cu toții vinovați de acest rezultat. Această echipă este însă una periculoasă. Are nevoie de timp să joace cu toți jucătorii, în această formulă și cu siguranță vom avea un cuvânt greu de spus în playoff”.

Șapera a explicat ce a lipsit echipei sale pentru a da lovitura de grație celor de la CSM CSU Oradea:

„Acest lucru se poate întâmpla în baschet. Pe de altă parte cred că am făcut un joc foarte bun timp de trei sferturi și am fost pedepsiți de o lipsă de concentrare care ține și de rolul jucătorilor, pentru că odată cu o rotație mai lungă rolurile se schimbă. Face parte din joc această înfrângere, trebuie să acceptăm acest lucru și să mergem mai departe. Fiecare are ce să își reproșeze acest meci. Cred că ne trebuia mai multă luciditate pe faza ofensivă. Am încercat să am mai multă prospețime. Poate alegerile la jucători trebuiau să fie altele, dar pe de altă parte am avut jucător la schimbare 3 minute în care jocul nu s-a oprit. A fost o înfrângere dureroasă, dar din care trebuie să învățăm ca echipă.”

El a explicat și duelul tactic din sfertul patru:

„Practic ei au jucat o zonă 2-2-1 pe care și noi o jucăm. Deciziile pe care le-am luat cu mingea nu au fost foarte bune, nu am executat foarte bine împotriva zonei. Problema a fost că nu am făcut tranziția defensivă. Am avut mai multe atacuri cu șuturi deschise, face parte din joc să ratezi. Pe de altă parte nu avem voie să nu ne repliem, pentru că asta a făcut diferența. De asemenea, am cedat coșurile de 3 puncte ale lui Gajovic care era în mână pe final”.

Șapi a fost întrebat și despre viitorul echipei sale:

„Am avut pentru prima oară o echipă cât de cât completă, chiar dacă ne-a lipsit Titus Nicoară. S-a văzut că avem forță. Acest meci ar fi trebuit să îl câștigăm, dar nu cred că această echipă și-a spus ultimul cuvânt. Orice match-up va fi extrem de competitiv, între locurile 3-6 și 4-5. Noi trebuie să lucrăm însă la moral și la încredere”.

Avea să fie însă ultima conferință de presă pentru Hristu Șapera, în calitate de antrenor al celor de la BCM U Pitești. În urma unei ședințe fulger după partidă, conducerea celor de la BCM U Pitești a decis să îl demită pe tehnicianul originar din București. În locul a fost numit Alex Ziguli, care va conduce echipa în restul sezonului.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!