Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Obiectivul trasat de conducere la sfârșitul campionatului este locul 4”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.01.2018

BCM U FC Argeș Pitești revine pe parchet în 2018 cu un meci împotriva campioanei en-titre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Disputa din Trivale contează pentru etapa cu numărul 12 din LNBM, prima a returului, fiind programată astăzi, 4 ianuarie, începând cu ora 20:00, televizată de DigiSport 4. 

Hristu Șapera, antrenorul argeșenilor, a oferit o amplă declarație site-ului oficial al clubului din Pitești, în care a vorbit despre jocul direct cu trupa din Cluj-Napoca, dar și despre obiectivele echipei în următoarea perioadă. Totodată, tehnicianul de pe banca BCM U a vorbit și despre situația actuală de la lot, respectiv despre accidentările din ultima perioadă și despre perioada de pregătire dinaintea meciului cu U-BT. 

„Ne aflăm în fața primului meci din returul campionatului și vom întâlni din nou Clujul, de data aceasta pe propriul teren. Am avut o primă parte a campionatului extrem de agitată, cu foarte multă presiune pusă pe echipă după prima etapă pierdută la Cluj. După 11 etape, ne aflăm la egalitate de puncte cu Steaua și Oradea și, deși suntem la un meci în urma Timișoarei și a Sibiului, avem avantajul victoriei în meciurile directe. Campionatul este foarte strâns și mai sunt încă 21 partide de disputat până la sfârșitul sezonului regulat. Obiectivul trasat de conducere la sfârșitul campionatului este locul 4. Plus, minus, cu excepția meciului de la Mureș care ne-a costat, am pierdut cu Steaua, Oradea și Cluj, echipe cu bugete și pretenții mult mai mari ca ale noastre. Vom avea un retur dificil până la intrarea în faza a doua a campionatului, dar acest lucru este valabil pentru toate echipele. Fiecare meci contează, dar încrederea în forțele proprii și în echipă contează mai mult pe termen lung.

Ne confruntăm și ne-am confruntat cu mari probleme în ceea ce privește efectivul de jucători. Practic, jucând în 5 străini, suntem susceptibili la problemele medicale care perturbează mult programul de antrenament și rezultatele echipei. În luna noiembrie, Aco Kostoski aproape nu a făcut niciun antrenament. De asemenea, doi juniori care ne ajutau la antrenamente, Onea și Oprea, s-au accidentat serios și practic am rămas în 11 jucători în lot de pe 24 noiembrie. Nu e o situație plăcută, am sperat să putem aduce încă un jucător străin sau măcar un jucător care să ne ajute la antrenamente, dar acest lucru nu s-a putut până în acest moment. Cred, sincer, că această echipă poate deveni foarte bună cu încă un jucător care să ne aducă un plus la recuperare și în tranziție. Sper să putem face acest lucru cât mai curând.

Ne-am pregătit bine în această perioadă după meciul de la Timișoara. Nu am avut pauză decât pe 29 decembrie și sunt foarte mulțumit de faptul că jucătorii au răspuns foarte bine acestui program. Sunt profesioniști și au înțeles bine momentul și programul. Matti Nuutinen nu s-a mai antrenat după meciul de la Steaua, nu a jucat meciul cu Timba și, deși sperăm să îl recuperăm pentru joi, situația lui este incertă. Trebuie să jucăm foarte bine în tranziție defensivă cu Clujul și să avem o execuție bună pe fază ofensivă pentru a ne crea oportunități împotriva apărării lor agresive. Avem nevoie să fim la rândul nostru agresivi în atac și să avem grijă de minge deoarece în meciul de la Cluj am jucat bine 35 minute, dar mingiile pierdute ne-au costat enorm. Am văzut că au semnat cu Miha Lapornik, un jucător bun cu aruncare bună de trei puncte. Rămâne de văzut cât de repede îl vor putea integra. Oricum, au un roster de jucători de valoare, dar cred că și noi, chiar dacă nu avem un lot atât de numeros, avem jucători de calitate și putem câștiga împotriva oricărui adversar, mai ales acasă”, a încheiat Hristu Șapera.

Înaintea meciului direct din această seară, BCM U Pitești se află pe locul 6 în clasamentul LNBM cu 7 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce U-BT este prima în campionat cu 10 meciuri câștigate și 2 pierdute. În istoricul partidelor directe, clujenii conduc la general cu 22-12, iar în ultima întâlnire face to face, trupa lui Silvă a câștigat pe teren propriu, 85-58, în prima etapă de campionat din acest sezon. 

Citiți și

BCM U Pitești va juca acasă în compania lui U-BT Cluj-Napoca

Mihai Silvășan: „Ne dorim să rămânem pe primul loc”

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!