Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Simțim o dorință puternică de a face un pas în plus față de obiectivul pe care ni l-am propus"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
01.05.2014

Sapera

BCM U Pitești va încerca să egaleze situația la 2, în seria din sferturile de finală ale LNBM cu BC Mureș. Meciul 3 este programat vineri, cu începere de la ora 17:00, la Sala Sporturilor Trivale.

Hristu Șapera, tehnicianul lui BCM U, vorbește despre dorința elevilor săi de a accede în următoarea fază a competiției. Antrenorul bucureștean speră ca meciul 3 să fie unul fair-play. atât pe teren cât și în tribune.

Venim după două meciuri foarte tensionate la Mureș și jucăm pentru a rămâne în această serie. Totuși nu simțim o presiune suplimentară, ci doar o dorință puternică de a face un pas în plus față de obiectivul pe care ni l-am propus în acest an. Indiferent de rezultatul meciurilor eu sunt mulțumit de munca pe care noi am depus-o în acest sezon și de rezultatele pe care le-am avut în condițiile în care am construit o echipă de la zero.

Am analizat ambele partide pe care le-am disputat la Mureș și eu știu perfect și ce s-a întâmplat în afara terenului. Desigur sunt lucruri care pot fi îmbunătățite pentru progresul baschetului de la noi, dar cred că principala problema, mai ales în meciul doi, a fost că nu ne-am mai concentrat pe jocul nostru. Nu am mai executat ce ne-am propus, deși o făcusem până în acel moment foarte bine. Acum trebuie să jucăm 40 de minute cu energie și intensitate, să practicăm un baschet în viteză și atunci va fi bine. Marko Djurkovic ne-a lipsit mult și nu știm în ce măsură va putea să joace, dar el își dorește foarte mult să intre pe teren. Acesta este un aspect foarte important pentru noi.

Îmi doresc să fie un meci frumos, spectaculos, în care cea mai bună echipă să câștige. Vreau să fac un apel la fair-play atât pe teren, dar mai ales în tribune. Este un meci de baschet și trebuie să ne bucurăm de spectacolul pe care jucătorii îl fac pe teren și nimic altceva să nu strice această atmosferă.

Jocul va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

foto: Daniel Chiriac

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    D-le Sapera
    D-le Sapera , daca stii ce sa intimplat in afara terenului de ce nu ne spui si noua? De ce trebuie sa creati din nou tensiune inainte de meci? Sau acestea sint indicatiile"tactice" primite de la marele om ziguli? Pacat d-le Sapera!

    cu 9 ani în urmă (01.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    oare de ce......
    Ma bucur ca domnul Sapera stie ce s-a intamplat in afara terenului si faptul ca nu da detalii ma face sa cred ca poate acele intamplari nu sunt tocmai favorabile echipei din Pitesti. Un alt aspect care ma pune pe ganduri este insistenta cu care face apel la spectatori si suporteri sa se comporte cu fair play! Ceva l-a determinat sa faca asta, parca ii este frica de ceva negativ care se poate intampla in sala ca altfel nu ar fi insistat pe acest aspect, acesta este feeling-ul meu, sper sa ma insel. Meciul este televizat asa ca vom vedea ce se va intampla maine in sala din Pitesti. Vorba lui: fie ca cei mai buni sa invinga.

    cu 9 ani în urmă (01.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Aromanul
    Cunosc genul de om Sapera. Se crede superior, zambeste ironic in timpul meciurilor, arunca cate o vorba in vant fara sa explice cum sta treaba, etc. Pe de alta parte se poarta frumos, doreste sa iasa din tiparul sudistului din Buc.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești GETA :

    Respect, Hristu!
    Nu stiu in ce masura vorbiti voi despre acest antrenor. Este un om si un tehnician deosebit. Faptul ca el asteapta fair-play din partea publicului este un lucru normal. @oldboy ceva mai urat de ceea ce s a intamplat la Tg Mures, cand suporterii mureseni i au injurat pe cei ai oaspetilor, nu se poate intampla. Forta Pitesti!!!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      e normal ca asteapta fayr-play din partea publicului dar e normal si sa spuna ce sa intimplat in afara meciului 2 de la Tg- Muresdaca tot a spus ca stie Daca nu zice nimic inseamna ca nu sa intimplat nimic si doar vrea sa puna presiune si sa creeze tensiune inainte de meciul de azi. In legatura cu injurarea suporterilor pitesteni iti spun sincer ca la primul meci (la al doilea n-am putut sa merg) as ceva nu sa intimplat Am vazut niste suporteri simpatici (putini ce-i drept) cu tricouri si banere FC Arges, cu un baner cu chipul lui DOBRIN (sper sa nu ma inse), cu steaguri tricolore. Imi plac cind se agita steaguri tricolore la o competitie sportiva imi place cind se cinta IMNUL NATIONAL iar suporterii pitesteni l-au cintat E drept ca la linia melodica n-au fost probleme in schimb la text sa lasat mult de dorit. Nu-i nimic pina veti mai juca la Tg Mures poate veti invata si versurile

      cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    Suporterii injurati
    Referitor la meciul 2 de la Tg Mures, am stat chiar langa galeria pitestiului. Injuraturile au venit in urmatorul context: 3 domni targumureseni mai in varsta erau deranjati de toba galeriei din Pitesti, repet 3(trei) oameni. Totul s-a aprins cand acestia vroiau sa asculte muzica pe care dansau majoretele in time-out (oricum, pareau mai interesati de majorete decat de meci). Au inceput sa-i ceara vehement tobosarului sa se opreasca, moment in care cineva a ridicat un deget mijlociu, nu stiu si nu ma intereseaza cine a fost primul destept, ideea este ca au venit si raspunsurile. Nu zic ca nu au fost injuraturi, dar in mod sigur acestea au fost razlete, personal am felicitat galeria din Pitesti dupa ambele meciuri. Este aberant sa stai un sfert din meci cu degetul mijlociu ridicat spre toata sala ca apoi sa strigi ca disperatul ca ai fost injurat la Tg Mures. Nu cred ca au avut nevoie de vreo protectie dupa sau inaintea meciului cei din Pitesti, nu cred ca s-a legat cineva de ei sau de mamele lor dupa meci. Am tinut sa comentez pe acest subiect pentru ca stiu ca nici o galerie care a venit la Tg Mures la baschet nu a fost nici o secunda in pericol, da, intr-o sala plina cu siguranta vor fi oameni cu un deosebit "simt civic" care vor raspunde sau chiar vor provoca, dar acestia se pot numara pe degete la Tg-Mures. Nu pomeneste nimeni despre faptul ca au fost si aplaudati, nu pomeneste nimeni despre discutiile amicale si placute pe care unii dintre pitesteni le-au purata cu targumuresenii, se pare ca e de ajuns ca 2-3 oameni sa tasteze in disperare ca au fost umiliti la Targu-Mures, pentru ca multi altii sa se simta piscati de fund (la modul cel mai nationalist posibil).
    In continuare respecti toti fanii BASCHETULUI din toata tara.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!