Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Steaua este echipa cu atacul cel mai greu de contracarat din campionat”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
17.03.2018

sapera pitesti steaua

BCM U Pitești urmează să desfășoare un meci foarte important pe teren propriu in compania celor de la CSM Steaua Eximbank Bucuresti, în etapa a XXI-a a LNBM. 

Tehnicianul piteștenilor, Hristu Sapera, a prefatat această partidă pentru site-ul oficial al echipei:

“Jucăm, după o perioadă destul de lungă, cauzată de pauza competițională, un meci important acasă. Avem nevoie de o victorie din următoarele două meciuri pentru a ne asigura matematic prezența în TOP 6, dar și pentru a ne lupta pentru o clasare cât mai bună. Nu pot spune că înfrângerea de la Oradea nu a lăsat urme, pentru că am fost foarte aproape de o victorie importantă și nu am avut decât trei zile pentru a pregăti meciul cu Steaua. Totuși, cred în acest grup și în această echipă și cred că putem scoate un rezultat bun. Pentru mine, Steaua este echipa cu atacul cel mai greu de contracarat din campionat. Au mulți jucători care pot marca cu ușurință și pot rupe ritmul jocului într-un timp foarte scurt pe această fază. Va trebui să avem mare grijă la apărarea pe perimetru pentru că au shooteri foarte buni și, de asemenea, să avem grijă de minge în atac pentru o tranziție defensivă bună. În plus, cred că s-au mișcat foarte bine înainte de terminarea perioadei de transferuri prin aducerea a încă doi jucători experimentați, de mare impact în campionatul României. Au ajuns la 8 jucători străini și din acest punct de vedere este dificil să anticipezi în ce formulă vor juca. Așa cum am spus, și noi am căpătat mai multă adâncime în rotație și am folosit deja acest lucru în revenirea de la Oradea. Jucătorii noștri pot fi mai proaspeți și au șansa să joace de la egal la egal cu adversarii, având mai multă energie și luciditate. E un pas de care aveam mare nevoie și pe care trebuie să îl folosim în meciul cu Steaua chiar dacă nu avem încă omogenitatea dorită. Așa cum am spus, nu va fi ușor, prin prisma adversarului pe care îl întâlnim, dar eu am mare încredere în echipa noastră, în acest grup de jucători și în faptul că într-o zi bună putem învinge orice echipă din campionat. Sper ca suporterii să ne susțină în număr cât mai mare deoarece aportul lor poate însemna enorm într-un astfel de meci.”

Meciul va avea loc sâmbătă 17 martie, incepând cu orele 19:00, la Sala Trivale din Pitești și, din păcate, nu va fi transmis nicăieri.

*foto: facebook BCM U Pitești           

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!