Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Trebuie să fim mai conectați în momentele dificile ale jocului”

Eduard Popa

Eduard Popa
15.10.2017

bcm u pitesti timisoara sapera

BCM U FC Argeș Pitești întâlnește astăzi BC SCM Timișoara, în a doua etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Tehnicianul lui BCM U FC Argeș Pitești, Hristu Șapera, a vorbit, pentru site-ul oficial al clubului, despre meciul cu Timișoara, dar și despre cele cu BC Mureș din Cupa României și U-BT Cluj Napoca, în prima etapă din LNBM.

Șapera s-a arătat încântat de victoria din dubla manșă din primul tur al Cupei României:

Începutul sezonului ne-a adus un meci cu miză foarte mare și anume dubla din Cupa României pentru calificarea în Final 8. Această competiție, extrem de spectaculoasă, surpizele fiind regulă mai degrabă decât excepția, reprezintă o bucurie pentru fani și echipe deopotrivă. Turneul final se desfășoară în februarie anul viitor și adună toate echipele calificare într-un oraș pentru trei meciuri de totul sau nimic. Trebuia să ne calificăm pentru a le oferi posibilitatea suporterilor noștri să participe la un asemenea spectacol și pentru a avea șansa ca în trei zile să câștigăm un trofeu. Având în vedere că vorbim de primul meci din sezon, presiunea unui meci eliminatoriu este foarte mare și marja de eroare foarte mică. Mureșul, deși a schimbat câțiva jucători, rămâne finalista de anul trecut a competiției și o echipă bună a campionatului. Calificarea reprezintă primul obiectiv pe care îl aveam în acest sezon și mă bucură foarte tare că în meciurile capitale am putut să reacționăm, pentru că o echipă bună acolo trebuie să conteze.

Cât despre înfrângerea dură încasată în prima etapă a Ligii Naționale:

În campionat suntem în fața celei de-a doua etape. Avem un obiectiv clar stabilit pentru acest an de conducere, respectiv acela de a termina la sfârșitul sezonului în primele patru echipe. Dacă Cupa este un sprint, campionatul este o cursă de anduranță pe care nu o poți câștiga sau pierde la început. Suntem o echipă nouă, care are nevoie de timp pentru a-și arăta potențialul mai ales că în presezon am avut un singur meci cu toată echipa. Am avut o deplasare dificilă la Cluj, pe terenul campioanei, la 3 zile de la meciul de la Mureș. Deși am jucat 35 minute corect, am avut o cădere pe finalul partidei care ne-a costat nu numai meciul, dar și o diferență mare.

Tehnicianul Piteștiului a prefațat și duelul  cu BC SCM Timișoara:

Trebuie ca meciul cu Timișoara să-l jucăm cu mai multă consistență pe parcursul întregii perioade. Trebuie să fim mai conectați în momentele dificile ale jocului. Cu timpul vom elimina aceste momente de cădere și atunci vom ajunge la potențialul nostru. Targetul BCM U și al oricărei echipe bune este să atingem forma sportivă maximă în luna mai, atunci când contează. În primul meci de acasă avem nevoie de victorie atât pentru moral, cât și pentru fanii noștri. De când sunt eu la această echipă, întotdeana ne-am îndeplinit obiectivele stabilite la începutul sezonului și împreună cu fanii noștri ni-l vom îndeplini și în acest an.

BCM U FC Argeș Pitești va juca împotriva celor de la BC SCM Timișoara, astăzi, de la ora 20:00, în Sala Trivale. Partida va fi difuzată și pe Digi Sport 4.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!