Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Trebuie să luăm lucrurile pozitive din acest meci”

Valentin Todea, Mara Mihăilescu

Valentin Todea, Mara Mihăilescu
11.04.2018

Formația argeșeană s-a văzut înfrântă în disputa de acasă cu BC SCM Timișoara, scor 79-84. La conferința de presă ce a urmat meciului, antrenorul Piteștiului, Hristu Șapera, a vorbit despre partida pierdută și despre viitorul echipei sale:

Un meci dificil așa cum ne așteptam, un meci în care noi am depus un efort considerabil și am încercat să contracarăm absențele pe care le aveam demult prin determinare, prin mai mai multă implicare în joc a unor jucători și am încercat să facem o oarecare rotație mai lungă. Cred că am fost aproape, sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus jucătorii, chiar și de jocul pe care l-am făcut pe alocuri. Este adevărat că Timișoara a marcat în momente importante aruncări foarte importante dar acest lucru vine și cu o prospețime mult mai mare a jucătorilor pe care îi ai. A trebuit să jucăm foarte multe minute cu anumiți jucători. Am jucat cu Nick Russell 30 de minute, Aco Kostovski a jucat 34 de minute, Porter Troupe 37 de minute, Agafonov 38 de minute. Din păcate este necesar acest lucru pentru a încerca să câștigi împotriva unor echipe bune care joacă în rotație completă. Trebuie să luăm lucrurile pozitive din acest meci, faptul că am reușit să revenim, faptul că am avut momentele în care am dominat jocul și clar cu mai multă limpezime și cu un aport mai bun de pe bancă vom fi mult mai competitivi.

Vorbind despre situația accidentaților, Șapera a spus:

În acest moment contează foarte mult absența lor în meciuri, deoarece aceste drumuri și aceste perioade foarte scurte de timp între meciuri obosesc echipa și atunci e foarte greu ca fiecare de la meci la meci pe măsură ce se adună aceste meciuri, acum sunt cinci meciuri pe care le-am jucat într-un roster limitat. Oboseala se adună, noi trebuie să înțelegem acest lucru, eu sper ca jucătorii accidentați să revină cât mai repede posibil și să putem să abordăm următoarele partide într-o rotație mai lungă.

Fiecare decizie pentru revenirea în teren a fiecăruia dintre jucători este o decizie de la zi la zi, de la meci la meci. Sperăm să îl recuperăm pe Matti Nuutinen, sperăm să îl recuperăm pe Jonathan Person și ulterior să îl avem și pe Titus Nicoară. Dar e un lucru pe care îl urmărim cu staff-ul medical și încercăm să facem tot ce se poate pentru a-i avea apți.

Referitor la următoarele două partide, tehnicianul a declarat:

Noi vom avea două meciuri acasă importante pentru noi cu Oradea și cu Steaua, este posibil ca una dintre aceste două echipe să fie adversarul nostru în play-off. Din punctul acesta de vedere va trebui să ne recuperăm jucătorii și să ne jucăm șansele în special în meciurile de acasă. Pe de altă parte, este important să ne luptăm în fiecare meci indiferent de situație. Evident, este mai dificil să joci al doilea meci într-o săptămână cum se va întâmplă când jucăm cu Sibiul, dar acesta este programul și trebuie să ne conformăm. Eu zic că până acum ne-am luptat în fiecare meci, suntem și vom fi competitivi și eu sunt foarte încrezător în această echipă în momentul în care vom avea lotul complet.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Sapera
    E clar ca e greu ca antrenor sa nu ai la dispozitie jucatori importanti. Daca sezoanele trecute altii au avut probleme cu accidentarile, anul asta noi am prins ghinionul asta. Hai Pitesti.

    cu 5 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!