Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera acuză arbitrajul de la meciul cu Oradea: „Au fost două decizii care au decis soarta meciului”

Eduard Popa

Eduard Popa
13.03.2018

hristu sapera oradea pitesti

BCM U Pitești a pierdut un meci foarte disputat pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, scor 85-81 în etapa a XX-a din LNBM.

Elevii lui Hristu Șapera au revenit de la un deficit de 20 de puncte pentru a se vedea înfrânți în ultimele minute, de la nivelul liniei de fault. La finalul partidei, tehnicianul alb-violeților a explicat diferența dintre cele două reprise:

„Pot să spun că a fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima repriză noi am intrat destul de moale, am fost neatenți la recuperare, la ambele panouri. În prima repriză am avut doar cinci recuperări defensive și am suferit la puncte pe șansa a 2-a, dar și pe tranziție defensivă. Pe de altă parte, în repriza a 2-a am arătat o cu totul altă față. Am dominat Oradea, am întors un deficit de 15 puncte și la modul general am avut o cu totul altă prestație. Am jucat mai aproape de ceea ce ne dorim. Eu vreau să rămân din acest meci cu repriza a 2-a. Ne-am intrat în ritm și ne-am folosit potențialul ca și echipă. S-a terminat la o diferență de patru puncte și în aceste condiții e limpede că soarta meciului a depins de o posesie, de o decizie.”

Șapera a avut mai multe cuvinte cu privire la deciziile luate de arbitri pe finalul sfertului 4:

„Felicitări pentru Oradea, dar pe lângă faptul că noi în sfertul 4 am fost în penalizare când mai erau opt minute, iar echipa gazdă avea un singur fault sancționat până târziu în sfertul 4, cred că au fost două decizii asupra cărora nu vreau să mă pronunț în acest moment. Bănuiesc că se vede mai bine pe video, dar sunt două decizii care au decis soarta acestui meci. Mă refer la cele două decizii din colț. Încă o dată, asta pe lângă raportul faulturilor sancționate în ultimul sfert.

Din păcate pentru noi istoria se scrie pentru învingători. Mergem mai departe și vreau să iau prestația noastră din repriza a 2-a. Nu e deloc ușor să revii așa cum am făcut-o noi, în deplasare, indiferent unde e. Să revii de la 15 puncte este un lucru meritoriu. Ne gândim de acum la meciul următor. Unul important pentru noi, cel cu Steaua.”

Tehnicianul lui BCM U FC Argeș a comentat și absența lui Matti Nuutinen:

„Jucătorii pe care i-am avut au acoperit foarte bine absența lui Nuutinen. Titus Nicoară a făcut o treabă foarte bună, mai ales că a jucat singur la poziția 4. Pe alocuri, în încercarea de a-i menține prospețimea lui Titus, am improvizat cu Ciotlăuș și Troupe. Evident, cu șase străini suntem o altă echipă. Sperăm ca Matti Nuutinen să se recupereze cât mai repede și atunci vom avea o rotație cu adevărat foarte bună. Nu am avut șase străini niciodată în acest sezon. Va trebui să continuăm în acest fel până când Matti va reveni.”

Întrebat de situația din clasament a echipei sale, Hristu Șapera și-a adus aminte și de partida de pe teren propriu cu U-BT Cluj, când susține că echipa sa a fost din nou dezavantajată de către arbitri:

„Este evident că jucăm fiecare meci pentru a-l câștiga. Matematic, avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura prezența în TOP 6. Avem ultimele două meciuri pe teren propriu. Este o luptă și avem nevoie de fiecare meci.

Reamintesc că noi am pierdut cu Clujul pe teren propriu, la fel, în aceleași condiții precum am pierdut aici, la Oradea. Aceste lucruri contează foarte mult. Cu două victorii în plus pentru noi, respectiv cu câte o înfrângere în plus pentru cele două echipe, configurația clasamentului ar fi fost cu totul alta. Noi eram în altă poziție. Este un campionat echilibrat și fiecare detaliu poate să facă diferența.”

Vezi video cu ultimele 90 de secunde ale duelului BCM U Pitești – U BT Cluj:

După acest meci, BCM U Pitești are 12 victorii și 8 înfrângeri și mai are două meciuri de disputat din prima fază a sezonului regulat, cu CSM Steaua și Timba, ambele pe teren propriu.

*foto: Roby Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Sa fim seriosi, nu mi se pare ca "acuza" arbitrajul, omul si-a exprimat o opinie. Nu am vazut inregistrarea meciului, din sala out-ul la Troupe mi s-a parut singura faza discutabila. Nici vorba de antisportiv la Richard, dar un antisportiv categoric neacordat la Agafonov mi se pare cand l-a izbit pe Pasalic in colt fara sa aiba treaba cu mingea. La fel si in sfertul 3, un jucator al Pitestiului faulteaza grosolan la Tibirna (prindere de mana de aruncare) nesanctionata nici macar cu fault.

    Arbitraj in nota obisnuita, cu greseli la fel de multe de ambele parti, dar ii dau dreptate, poate din out-ul acela acordat noua in loc de Pitestiului se putea schimba ceva. In rest, am aruncat la gunoi un joc bun si un avantaj de 15 puncte dar am ramas ceva mai tari si am castigat. Cu un 16/6 altfel am aborda Top 1-6, iar pentru noi orice alt loc sub 3 ar cam culmina cu un parcurs prea dificil. Cred in continuare ca ne lipseste un 4 clasic, si ar fi trebuit adus unul de genul in loc de Nikolic, dar e DOAR parerea mea. Atat.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!