Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Sapera: ,,Cred că trei sferturi am făcut o treabă buna”

Andrea Bereczki

Andrea Bereczki
27.04.2014

Echipa din Pitești a suferit a doua înfrângere consecutivă în seria cu BC Mureș. Antrenorul piteștenilor își laudă însă elevii pentru munca depusă.

,,Cred că a fost un meci foarte bun, plăcut chiar până la un anumit punct. Cred că a fost o luptă, baschetul în fond este o luptă, și eu cred că noi am făcut o treabă foarte bună trei sferturi. Mureşul, care este o echipă foarte bună ofensivă, a înscris 14 puncte în primul sfert, 20 de puncte în al doilea și 16 puncte în sfertul 4. Cred că trei sferturi am făcut o treabă bună, am alergat, ne-am apărat, am muncit, fiecare jucător care a intrat de pe bancă și-a adus aportul. Nu știu dacă am avut o rotație scurtă, dar nu mi s-a părut. Mă bucur că toți jucătorii care au intrat au contribuit prin energie, prin intensitate. În sfertul 3 am primit 30 de puncte și cred că acolo s-a făcut diferența. Scopul nostru a fost întotdeauna să menținem Târgu-Mureşul undeva sub 20 de puncte, în sfertul 3 nu am reușit să facem acest lucru și aici a fost partea cea mai importantă a acestui meci. Nu ne dorim mare lucru, vrem să mergem acasă să ne pregătim bine, pentru noi seria abia începe. “

 De asemenea, tehnicianul oaspeților a criticat modul în care jucătorii mureșeni s-au comportant pe teren dar și în afara acestuia:

„Nu comentez arbitrajul, nu mi se pare normal să fac eu treaba asta, în schimb trebuie să spun că am văzut o echipă care a instigat, permanent, de asemenea trebuie să spun că securitatea pe coridoare nu e adecvată. Am văzut o echipă care a instigat, și o echipă care a primit faulturi tehnice. Sincer, nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Mie mi se pare normal să stai drept în momentul în care cineva te provoacă și mi se pare normal să lupți în continuare”, a declarat Hristu Sapera.

 

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    pareri si pareri
    Domnule Sapera, va respect foarte mult dar nu sunt de acord in totalitate cu a doua parte a declaratiei dumneavoastra. Ati fost si sunteti un un domn, modul dumneavoastra de a va comporta, indiferent dece se intampl,a este unul exemplar si nu pot sa va reprosez nimic dar nu acelas lucru il pot spune despre unii din jucatorii dumneavoastra.Pe tot parcursul meciului unii din ei au protestat vehement (inclusiv cei de pe banca) la aproape toate deciziile nefavorabile ale albitrilor (care fata de primul meci au arbitrat mai bine, in viziunea mea)iar cat priveste faulturile tehnice acestea s-au impartit in mod egal (si intr-o parte si in alta)si pe merit, arbitrii sanctionand incalcarea avertismentelor asa ca nu vad problema dumneavoastra mai ales atata timp cat Djurkovic numai ca nu sarea la arbitri de pe banca si parea ca numai accidentarea il opreste sa nu faca mai mult. Cat despre securitatea coridoarelor probabil ca va referiti la faptul ca un asa zis presedinte de club pe nume Ziguli in pauza marea a intrat peste arbitrii, in camera lor, a injurat-o in toate felurile pe Fabiana si doar o interventie de ultim moment a pazei l-a oprit pe acesta sa o si loveasca.Cine se gandea ca un membru al staff-ului echipei oaspete are atata tupeu si nesimtire in comportament. Daca dumneavoastra aveti un comportament corespunzator nu acelas lucru se poate spune si despre cei din jurul dvs asa ca nu-i mai aparati atata.

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    ziguli
    Genial indemn pentru Negut aparandu-se la Martinic:"rupe-i mana"

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    meci frumos
    Cred ca a fost un meci foarte tensionat si la aceasta a contribuit stil foarte agresiv de aparare al echipei in Pitesti. Rezultatul a fost foarte bun in prima jumatate cand echipa din Mures nu s-a regasit. Reversul a fost ca l-a mobilizat pe Jucan si el a reusit sa faca si echipa mureseana mai agresiva. A fost implicit foarte multa tensiune si in sala si atunci arbitrii au fost nevoiti sa fie mai atenti. Au fost fluierate ceva mai multe faulturi in atac decat de obicei, dar cred ca in ambele parti, si cam toate justificate. Cu alte cuvinte, cumva agresivitatea echipei din Pitesti ne-a ajutat sa ne trezim si sa castigam. Povestea cu 3/4 este artificiala deoarece reprizele 2 si 3 au fost pierdute net de Pitesti, iar repriza a 4 a pornit de la premise diferite pentru ambele echipe - Mures sa-si conserve avantajul si sa castige meciul, in timp ce Pitesti alerga dupa egalare si nu a reusit.
    Eu raman cu impresia unui meci foarte frumos pentru spectatori si cu imaginea unei echipe din Pitesti foarte bine articulate. Cred ca merita un loc mai bun la finalul sezonului regulat. Felicitari antrenorului Sapera pentru acest sezon!

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    serios ???
    Încercând să fiu cât mai relaxat și cât mai obiectiv posibil, aș avea să-i pun câteva întrebări antrenorului piteștean :
    1.Ce se aștepta să primească Tutt din partea aRbitrilor (atenție Oldboy ...), după ce l-a lovit cu mingea în testicule pe Martinic, acesta fiind căzut la pământ ? Flori cumva ?
    2.Dacă tot este atât de fair, aș fi curios să aflu opinia sa referitoare la numărul de faulturi suportate de Martinic din partea celor trei cerberi puși să-l rupă, cu schimbul, fază de fază ? Dacă aia-i apărare, atunci am asistat la rugby, nu la baschet (apropos : la fotbal știți ce se sugerează când se spune „nu suntem la baschet !”, nu-i așa ?)!!!
    3. Ce înțelege dânsul prin verbul „a instiga”, pentru că în discursul său îl folosește probabil cu înțelesul de „a se autoapăra” ?
    P.S. Nu aștept nici un răspuns, mesajul e următorul : ar fi fair dacă ar recunoaște valoarea superioară a mureșenilor și faptul că numai ratările incredibile ale acestora i-au ținut în joc !

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danms
    Sun de acord in general cu tine dar cred ca exagerezi un pic si eu sunt muresean dar ceea ce pot sa spun este ca cele doua echipe au valori apropiate iar vineri si sambata noi am fost mai buni. La Pitesti orice este posibil mai ales ca numitul Ziguli va face tot ce ii sta in puteri oficial si neoficial sa ne faca viata grea. Tinand cont ca fiind in deplasare nu s-a sfiit sa ameninte arbitrii ma intreb ce le va face acestora la Pitesti. Nu poti aduce in discutie ratarile deoarece acestea fac parte din joc. Asa si pitestenii pot sa spuna ca daca x sau Y nu gresea castigau. O aprare agresiva la jucatorul cheie este un risc asumat: la noi Jelenic care s-a aparat la Barac a iesit cu 5 greseli iar la ei Sinadovici avea 4 dar asta doar pentru ca omul care il tinea pe Martinic se schimba tocmai din cauza greselilor personale totul tine de strategia de joc iar domnul Sapera isi cunoaste meseria. Pot doar sa remarc ca in ultimul sfert cand Negut se apara la Martinic (ocazie cu care numitul Ziguli i-a spus cu fair play ce sa faca) acesta chiar l-a lovit pe Martinic ocazie cu care Martinic i-a spus ceva de dulce chiar cind arbitrii fluierau fault. Meciul a fost tensionat iar jucatorii Pitestiului nu au fost deloc niste pisicute nevinovate cum sugereaza domnul Sapera.

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ....
    Daca te plangi de instigarea in playoff ai pierdut deja lupta psihic...si dupa cum stim rezistenta mentala e un element extrem de important de care pitestenii n-au dat dovada la un moment dat au inceput sa se revolte si la faulturi foarte clare de la soferul de bus pana la asa zisul "staff" spre amuzamentul publicului

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș razvanmel :

    Hristu Genius Sapera
    niste nesimtiti pe romaneste - obezul presedinte ainjurat non stop, in primul meci au beneficiat de un tehnic impotriva lui Jelenic absolut gratuit ( acesta doar si pus mainile la cap)ia r la Barac pe final cand ii arata cu mina la arbitru ca e prost si apoi la Ulmer care a trintit mingea in reclame nu s--a dat nimic -oricum au pierdut pe final datorita lipsei de inteligenta!
    in meciul doi toata strategia lor a fost sa il tina pe Martinic , tot timpul au dublat la el ( Sapera avind de impartit anumite chestii cu Martinic de anul trecut cand au colaborat) si se mira ca lua faulturi - iar tehnicele au fost absolut meritate - norocul lor a fost ca nu au mers shooterii f bine - iar tot ce le zicea( eu fiind linga / deasupra bancii lor era Martinic si atentie la Lupusavei ca face dribling pe stg sau dreapta si arunca)
    cand am trecut de la 1/1 la zona si apoi am alternat zona cu switching defense pe barac si sinadinovic a fost gata meciul- adica la 1/2 sf trei !
    un antrenor subtirel si un presedinte nesimtit -parerea mea care anul trecut a avut noroc cu o echip a f buna la CSM si acuma iarasi are 3 / 4 jucatori super buni !

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @razvanmel
    Eu zic ca exagerezi fata de Sapera, este un antrenor bun care isi face treaba bine. Era clar pentru oricine ca va incerca sa il anihileze pe Martinici (omul care creaza fazele de atac) asa cum am facut si noi cu Barac. Ca are sau nu de impartit ceva cu Martinic nu stiu dar mie imi place de el ca antrenor iar rezultatele Pitestiului sunt clar si meritul lui deoarece ei joaca colectiv si disciplinat.

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!