Stiri Cupa României Feminin

ICIM Arad, prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.11.2014

Cupa României

Sferturi de finală - Retur

67-77

Sala Victoria - Arad

  Statistică  

Deținătoarea Cupei României, Univ. Goldiș ICIM Arad, și-a asigurat prezența în careul de ași al competiției în sezonul 2014-2015, după ce au dispus în sferturile de finală într-o dublă manșă de gălățencele de la Phoenix U. Ambele meciuri s-au disputat la Arad, iar după ce au învins în primul joc cu 83-70, în retur galben-albastrele au câștigat cu 77-67. 

Baschetbalistele pregătite de Jose Araujo au pornit ca din pușcă duelul retur cu gălățencele, adjudecându-și primul sfert al confruntării cu 24-15. Sfertul secund s-a scurs exact în aceeași notă cu amfitrioanele la timona jocului, care s-au impus cu un parțial de 28-15. Astfel, după 20 de minute jucate, tabela de marcaj din Sala Victoria din Arad arăta 52-30 pentru ICIM. 

Odată cu revenirea de la vestiare, echipa din Galați s-a trezit la viață, câștigând secvența cu numărul 3 cu 20-18. Interesant este faptul că, în ultima secundă a sfertului 3 baschetbalista Galațiului, Romina Filip, a izbutit o aruncare de 3 puncte de la mijlocul terenului. Înaintea actului decisiv, Aradul avea un avantaj de 20 de puncte, 70-50. În ultimele 10 minute de joc partida s-a scurs la discreția formației venite din Galați care și-a adjudecat sfertul 4 cu 17-7, însă nu a fost îndeajuns pentru a întoarce soarta partidei, scorul final fiind 77-67 pentru ICIM. 

În urma acestui succes, Univ. Goldiș ICIM Arad a devenit prima echipă care s-a calificat în Final Four-ul Cupei României ediția 2014-2015 după 160-137 la general cu Phoenix U Galați. 

Punctele Aradului în disputa retur au fost marcate de Simmons 15, Engelman 12, Broomfield 12, Fussel 8, Plouffe 7, Mercea 7, Brosovszky 6, Crăciun 6 și Nagy 4. De cealaltă parte, de la Phoenix Galați au punctat Lee 15, Adelina Ștefan 11, Sakelle Daniels 9, Filip 9, Armstead 7, James 7, Necula 5 și Alaiba 4.  

*Foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!