Stiri Vulturi

INTERVIU. Amedeo Casale:”Vom intra pe teren numai cu gândul la victorie”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
22.02.2018

amedeo casale nationala romaniei baschet

România va juca în a doua fereastră a calificărilor de la Campionatul Mondial din 2019 cu Croația și Italia. Din lotul convocat de tehnicianul Zare Markovski fac parte mai mulți debutanți, printre care tânărul jucător al lui Dinamo, Amedeo Casale. 

Tânărul baschetbalist a vorbit despre prima convocare la naționala României. 

Ești convocat pentru prima dată în echipa națională de seniori. Cum te simți?

Minunat. Ca pentru orice jucător, prima convocare la echipa națională este o onoare. Desigur, îmi doresc să fie începutul unui drum lung, în care să pot ajuta echipa națională cât pot de bine și să apar cu mândrie culorile acesteia.

Ce părere ai despre adversarii din această manșă a calificărilor?

Adversarii din aceste două meciuri sunt două echipe cu renume și istorie în baschetul european și cel mondial. Două echipe puternice, care mai mult ca sigur vor da ca întotdeauna 100% pe parchet. Noi ne-am pregătit intens pentru aceste meciuri și vom intra pe teren numai cu gândul la victorie.

Cât de mult va influenţa soarta calificării faptul că jucătorii de NBA şi Euroligă lipsesc?

Lipsa acestor jucători nu poate să fie altceva decât un mare avantaj pentru echipa noastră. Din păcate și nouă ne lipsesc câțiva jucători importanți, cum ar fi Vlad Moldoveanu sau Roland Torok, care a suferit o mică accidentare, dar care sperăm să ni se poată alătură împotriva Italiei.

Dacă ar trebui să aleagă, pe cine crezi că ar susține tatăl tău: România sau Italia?

În mod normal, obișnuia să susțină echipa Italiei atunci când aveau loc meciuri în care cele două echipe erau rivale. Acum însă, mai mult că sigur va susține echipa României având în vedere că eu voi fi în lotul acesteia.

România va juca primul meci în deplasare pe terenul Croaților vineri, 23 februarie, în direct pe DigiSport 4, de la ora 19:00.

*foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!