Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INTERVIU Bogdan Nicolescu: „Singurul lucru pe care îl doresc de la acest an este să mă apropii de cea mai bună versiune a mea din punct de vedere baschetbalistic”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
03.01.2018

Campionul European U20 Divizia B, Bogdan Nicolescu a vorbit într-un interviu mai amplu despre experiența sa în echipa națională și despre meciul următor contra BC CSU Sibiu.

Felicitări, în primul rând, pentru prestația din cadrul meciurilor de calificare. Cum ai putea caracteriza jocul tău de acum față de cel de dinaintea prezenței în cadrul echipei naționale?

Mulțumesc frumos! În primul rând, cred că aceste convocări la echipa națională m-au forțat să mă maturizez în joc, datorită unui nivel ridicat al competițiilor și al adversarilor pe care i-am întâlnit făcând parte din această echipă. De asemenea, am avut ocazia foarte rară de a arată că pot juca la cel mai înalt nivel din Europa, lucru ce mă poate ajuta foarte mult mai departe în carieră.

Care sunt „rezoluțiile” tale pentru acest an, din punctul de vedere al carierei?

Rezoluțiile din acest an sunt foarte simple: să muncesc și mai mult decât am făcut-o anul trecut! Acesta este ‘crezul’ meu baschetbalistic: dacă depui tot efortul tău și te dedici cu toată energia ta pozitivă, lucrurile bune vor veni. Așadar, singurul lucru pe care îl doresc de la acest an este să mă apropii de cea mai bună versiune a mea din punct de vedere baschetbalistic. Va fi un drum lung, dar odată ajuns acolo sunt convins că va merita și se vor ivi chiar mai mult oportunități.

V-ați luat revanșa de sezonul trecut în fața steliștilor în ultimul meci din 2017. Simiți că puteți depăși performanța de anul trecut?

Meciul cu Steaua a fost unul foarte important pentru noi din punctul de vedere al clasamentului, dar și un test important pentru noi ca echipă. Am reușit să îl trecem împreună și asta este cel mai important! Într-adevăr, cred că această echipă are un potențial foarte mare care încă nu a fost atins, dar care este posibil să ne ajute să depășim performanța de anul trecut și, de ce nu, să ieșim din nou campioni! Pentru acest lucru, însă, trebuie să muncim foarte mult și să nu încetam nici măcar o secundă să gândim și să luptăm ca o echipă!

Vă așteaptă un meci greu în fața celor de la Sibiu. Cum vezi echipa lor din acest sezon în comparație cu cea de anul trecut? 

Sibiul are o echipă foarte bună, ca și anul trecut. Știm foarte bine că anul trecut ne-am duelat cu ei direct pentru o medalie și în final am reușit să îi învingem. Cred că anul acesta au o calitate individuală foarte bună și pot oricând pune probleme în relația de 1 la 1, dar cred că vom fi pregătiți să îi oprim.

Suporterii v-au fost alături pe tot parcursul anului 2017. Ce mesaj ai avea pentru ei?

Suporterii de la Oradea sunt și vor fi mereu alături de echipă și le mulțumim enorm pentru asta. Până la urmă, despre asta e vorba și nu este nimic mai frumos în această meserie decât să vezi tribunele pline meci de meci! Aș dori să îi văd la fel de entuziaști pe tot parcursul anului 2018 și să nu uite că, în spatele a tot ceea ce văd ei pe teren, sunt tot niște oameni care încearcă zi de zi să facă tot ce pot ei pentru a îi mulțumi în fiecare etapă, în fiecare zi de meci! Sperăm să îi avem acolo lângă noi și la final să ne bucurăm împreună de un nou rezultat frumos!

CSM CSU Oradea va întâlni BC CSU Sibiu în etapa a XII-a a Ligii Naționale de Baschet masculin, joi de la ora 18:00. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 4.

*foto: facebook FRB

1 comentariu la aceasta stire:
  • lizucas :

    Felicitări
    La mulți ani frumoși în cariera aleasa!!!

    cu 6 ani în urmă (03.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!