Stiri

INTERVIU Emanuel Cățe: „Îmi face plăcere să fiu pe același teren cu Rareș Uță, chiar dacă facem parte din echipe diferite”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.11.2017

Duel românesc în liga secundă din Spania. Etapa a 9-a din LEB Oro îi va pune față în față pe Rareș Uță, jucător la CBC Valladolid, și pe Emi Cățe, pivotul lui CB Prat. Partida este programată mâine, 17 noiembrie, la Valladolid cu începere de la ora 21:45.

Înaintea acestui joc, Total Baschet a stat de vorbă cu Emi Cățe, jucător care în vara trecută a devenit campion european la U20 și a jucat și pentru naționala de seniori la EuroBasket 2017. Într-un amplu interviu, jucătorul în vârstă de 20 de ani, a vorbit despre noua sa echipă și trecerea din Liga ACB în LEB Oro. Emi a făcut o descriere noii sale echipe și bineînțeles a vorbit despre reîntâlnirea cu Rareș Uță.

Un start foarte bun de sezon pentru tine și echipa ta, sunteți pe doi în clasament, care este secretul și cât crezi că o veți ține în acest ritm?

Suntem o echipă tânără, majoritatea colegilor se află la prima experiență la acest nivel și există din partea tuturor o mare dorință de afirmare. Muncim foarte mult din proprie inițiativă ,înainte și după antrenamente și un lucru foarte important , avem un cuplu de antrenori cu care comunicăm foarte bine. Rezultatele de până acum din campionat vin după un presezon pregătit foarte bine și cred că putem juca baschet chiar mai bine. Toți avem potențial și ne dorim să păstrăm ritmul.

Cum te simți la noua echipă, într-o nouă ligă?

Am o relație foarte bună cu conducerea clubului, cu antrenorii cât și cu colegii, formăm un colectiv extrem de serios. Am venit la CB Prat să joc efectiv mai mult în teren și să aplic ce am învățat până acum la Real Madrid și Betis Sevilla. LEB Oro este o pepinieră de jucători pentru Liga ACB și nu numai, iar toată lumea urmărește foarte atent ce se întâmplă aici. Nu este loc de jumătăți de măsură.

Care e diferența dintre Liga ACB și liga secundă?

Dacă vorbim de diferența dintre Liga ACB și LEB Oro, atunci trebuie să spun că în Liga ACB joacă cele mai puternice echipe din Europa care au bugete pe măsură și în consecință își permit să înroleze superjucători, consacrați în NBA și în alte campionate din lume. Tocmai de aceea nivelul competiției este foarte ridicat și trebuie să fii foarte bine cotat și pregătit să poți face parte din lotul unei echipe ACB. Concurența pe posturi este incredibilă iar minutele in teren sunt experiențe unice!

Ai avut o accidentare ușoară în start de sezon, cum ai trecut peste și la ce capacitate te afli în acest moment?

La început de sezon, după ce intrasem în ritm, pe fondul oboselii acumulate peste vară, am suferit o entorsă la unul dintre antrenamente. Staff-ul lui CB Prat mi-a asigurat tot concursul să mă refac în cel mai scurt timp, iar eu am profitat de mica pauză și am lucrat mai mult la sala de forță. Cu entorsă și nerefăcut complet am jucat în meciurile de la Oradea, la CE U20, și apoi la Cluj la Campionatul European, dar toate sunt deja amintiri. În acest moment mă simt bine și mi-am recăpătat locul în angrenajul lui CB Prat.

Urmează pentru CB Prat duelul cu CBC Valladolid și duelul cu Rareș Uță, cum vezi acest meci?

Vineri 17.11.2017 urmează deplasarea la Valladolid, unde vom întâlni o echipă care este în creștere vizibilă de formă și are un lot valoros. Vom căuta să ne impunem și din acest motiv va fi un meci extrem de echilibrat. Mă bucur că îl voi revedea pe Rareș, pe care îl apreciez pentru munca depusă în ultimii ani cât și pentru rezultatele obținute. Amândoi am petrecut ultimii ani de juniorat in Spania, el la Malaga iar eu la Madrid și avem multe cunoștințe comune.

Ai mai jucat în Spania împotriva colegului tău de la echipa națională?

Sigur, am avut meciuri la turneele finale U18 din Spania și am participat chiar la Turneele de Euroligă U18, în doi ani consecutivi.

Cum va fi match-up-ul cu Rareș Uță?

Voi face cu Rareș echipă foarte bună la naționala României  mai ales că suntem convocați mai mulți colegi și prieteni din generația 1997, ne înțelegem de minune toți, veți vedea. Va fi o ocazie extraordinară să demonstrăm că putem aduce o noua atitudine, un spirit și un suflu nou în baschetul românesc! Acum suntem 3 colegi care evoluăm în străinătate Vlad, Rareș și eu și e de înțeles că pretențiile sunt din ce în ce mai mari față de noi. Legat de meciul direct, amândoi vom căuta să jucăm cât se poate de bine, să ne ajutam echipele și să ne apropiem victoria în final. În niciun caz nu e loc de rivalitate, îmi face plăcere să fiu pe același teren cu Rareș, chiar dacă facem parte din echipe diferite!

În final, spune-ne te rog, care este obiectivul în acest sezon, atât pentru tine cât și pentru echipă?

Referitor la obiectivul meu în acest sezon, este clar, îmi doresc cât mai multe minute in teren, să joc din ce în ce mai bine, cu rezultate cât mai vizibile inclusiv pe tabela de marcaj și un loc cât mai sus ocupat de CB Prat in campionat. Mă voi pregăti fizic la un nivel foarte bun astfel încât să mă pot impune sub panou in fața oricărui adversar. Sunt lucruri ambițioase, care mă obligă la foarte multe ore de muncă și la sacrificii în plan personal.

Mulțumesc, Totalbaschet, pentru că am avut posibilitatea să stăm de vorbă!

foto: CB Prat/ gigantes.com


1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Big Like
    Cel mai de perspectiva jucator din generatia lui. Sper sa depaseasca performantele unui alt lider roman la nivel juvenil care a castigat CE. Un interviu in care Cate a dat raspunsuri de mult bun simt. Sper ca si din urma sa mai vina astfel de jucatori. Mult succes!

    cu 6 ani în urmă (16.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!