Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INTERVIU Georges Darwiche: “Nu am avut nicio problemă în a mă adapta la jocul veteranilor”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
29.11.2017

darwiche interviu natioonala

După ce vara trecută a devenit campion European U20, pentru mezinul celor de la CSM Steaua a venit momentul să treacă la nivelul următor în carieră sa: convocarea la echipa națională de seniori.

Într-un interviu mai amplu, jucătorul de 19 ani ne-a împărtășit detalii despre experiența din cantonamentul cu echipa națională și bineînțeles a vorbit și despre următoarea etapă, contra BC SCM Timișoara.

Cum ai putea descrie experiența din cadrul echipei naționale?

Cu siguranță a fost o experiență inedită, din care am învățat multe. Încă din prima zi ne-am antrenat foarte serios, am aplicat filozofia de joc a domnului antrenor, și am reușit să facem două jocuri bune, care ne dau încredere pentru viitor.

Care crezi ca a fost atuul vostru în cel de-al doilea meci, cel contra Olandei?

Cred că jocul nostru defensiv, mult mai precis, dar și ritmul pe care l-am impus partidei au fost cele două mari atuuri ale echipei noastre. Ofensiva a venit de la sine.

Știu că de-a lungul prezențelor tale la lot, ai mai jucat cu câțiva dintre colegii tăi, dar cât de greu ți-a fost să te adaptezi la jocul veteranilor?

Nu am avut nicio problema în a mă adapta la jocul lor. Sigur că, jucând alături de Emi, Bobe și Kuti la Campionatul European de vara trecută, am reușit să înțeleg mai bine tendințele fiecăruia dintre ei și să pot anticipa anumite decizii pe care urmează să le ia. Toți băieții care au mai fost prezenți la loturile naționale de seniori m-au ajutat de la început, mi-au dat sfaturi pe care am încercat să le aplic în fiecare zi de pregătire.

Cum privești primul meci, contra BC SCM Timișoara, după această mică pauză competițională?

Meciul împotriva Timișoarei este unul dificil, suntem conștienți de asta și îl vom trata că atare.

În final, cât de importantă crezi că va fi lipsa lui Marius Runkauskas ?

Accidentarea lui Marius este una foarte nefericită și cu siguranță va avea un impact asupra echipei. Acum depinde doar de noi, restul echipei, să umplem golul lăsat de lipsa lui și să evoluăm din ce în ce mai bine pentru a ne putea atinge obiectivele stabilite la începutul sezonului.

Meciul dintre BC SCM Timișoara și CSM Steaua Eximbank este programat vineri, 1 decembrie, cu începere de la ora 17:15. Partida va fi difuzată pe DIGI Sport 2.

*foto: Silviu Cristea 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!