Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INTERVIU Porter Troupe: „Sunt încântat de noile transferuri. Ne-am îmbunătățit foarte mult lotul”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.03.2018

porter troupe bcm u pitesti interviu poli iasi

BCM U Pitești reia Liga Națională de Baschet Masculin după pauză creată de meciurile echipei naționale și din Cupa României. Primul meci va fi în deplasare, pe terenul lui Poli Iași, astăzi de la ora 19:00.

Porter Troupe, jucătorul lui BCM U Pitești și unul dintre cei mai longevivi jucători din Liga Națională a acceptat să acorde un interviu pentru Total Baschet chiar înainte de reînceperea meciurilor din LNBM.

1. Liga Națională se întoarce după o lungă pauză cauzată de meciurile echipelor  naționale în Campania de calificare pentru Fiba World Cup.Cum au fost aceste 2 săptămâni pentru ține și pentru echipa, având în vedere faptul că v-au lipsit nu numai 3 dintre jucători, dar și antrenorul, Hristu Sapera?

Aceste săptămâni nu au fost ușoare, într-adevăr.Este mereu dificil  să te antrenezi fără să ai echipa completă.Devine mai greu să rămâi motivat,dar sunt un profesionist, așa că am dat tot ce aveam mai bun și am muncit din greu.Băieții au făcut același lucru și cred că am reușit să facem din asta un lucru pozitiv, într-un final.

2. Venind vorba despre asta, ai urmărit vreunul dintre meciurile României din Campania de calificare? Dacă da, ce părere ai despre jocul echipei și de contribuția jucătorilor tineri?

Am urmărit ambele meciuri: unul bun, dar și unul prost. Îmi place foarte mult faptul că încearcă să construiască echipa în jurul jucătorilor tineri. Cred că e foarte important pentru viitorul baschetului în România. Cred, de asemenea, că ar trebui investiți mai mulți bani și timp în dezvoltarea tinerilor de aici. Aceasta este singură varianta de a face echipa națională cu adevărat mult mai competitivă.

Toți jucătorii tineri au mari șanse de a fi baschetbaliști foarte buni și adevărați profesioniști. Îl cunosc mai bine pe Darwiche, având în vedere că am fost colegi la Steaua și puteai să îți dai seama foarte ușor încă de atunci că își dorește foarte mult să fie bun, să avanseze, așa că aștept să le urmăresc progresul.

3. BCM U Pitești tocmai a realizat 2 noi transferuri. Ai jucat cu unul dintre ei, Szabolcs Santa, acum câțiva ani, la CS Energia. Cum te simți legat de faptul că voi 2 veți fi din nou coechipieri, și de asemenea, ce părere ai de celălalt jucător, Jonathan Person?

Sunt încântat de noile transferuri și cred că ambii jucători sunt excelenți și sunt exact ce aveam nevoie în acest moment. Santa e o persoană extraordinară, care transmite aceeași atiudine și în vestiar și ne va ajuta foarte mult. Abia încep să îl cunosc pe Jonathan, în afară de faptul că am jucat contra lui. Cu siguranță va ajuta foarte mult la diminuarea presiunii care se afla până acum, atât asupra mea, cât și a lui Aco Kostoski și Nick Russell. Cred că suntem o echipa mult mai bună acum.

CITEȘTE ȘI: Toate mutările efectuate în ultimele zile de echipele din LNBM

4. Veți întâlni în continuare CS Politehnică Iași.Ce așteptări ai de la acest meci?

Iași este o echipă care a trecut prin multe schimbări în ultima perioadă și cred că luptă incercând să creeze un mediu din ce in ce mai profesionist acolo. Va fi un meci care necesită 100% concentrare.

5. Lupta pentru “Top 6” a atins punctual culminant în acest moment.Având în vedere experiența  ta, mai ales în România, cum vezi lupta din acest sezon?

“Top 6” a fost întodeauna o competiție foarte interesantă, iar în acest moment ne-am îmbunătățit foarte mult lotul, ceea ce ne mărește șansele de a fi acolo.

6. În final, BCM U Pitești este una din echipele care va avea avantajul terenului propriu în 3 din 5 meciuri rămase în vederea calificării în “Top 6”. Cât de mult reprezintă asta un plus pentru jocul echipei voastre?

Avem un avantaj foarte mare în meciurile de acasă, fanii noștri sunt minunați. Noi trebuie doar să fim foarte concentrați și să ne facem datoria. Până la urmă, noi suntem pe parchet și trebuie să jucăm foarte bine, oriunde am fi.

CITEȘTE ȘI: LNBM Power Ranking

În acest sezon, căpitanul argesenilor are medii de 15,1 puncte, 2,9 recuperări și 4,6 pase decisive pe meci, pentru un indice de eficientă de 16,2.

BCM U Pitești ocupă în acest moment locul 6 în campionat, cu 27 de puncte și urmează să desfășoare ultimele 5 partide din prima fază, în ordine, împotriva  lui CS Politehnică Iași (deplasare), BC Mureș Tg Mureș, CSM CSU Oradea (deplasare), CSM Steaua Eximbank București și  BC Timba Timișoara.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!