Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INTERVIU Sebastian Ionescu: ”Pun binele echipei înainte de statistica personală”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
05.02.2019

“Basti” Ionescu, în vârstă de 21 de ani, evoluează în acest moment pentru SCM U Craiova, echipă ce ocupă poziția a 3-a în Grupa Roșie a LNBM, cu un bilanț de 11 victorii și 6 înfrângeri, pentru un total de 28 de puncte. Acesta a început sezonul 2017-2018 în lotul celor de la CSM CSU Oradea, iar la finalul perioadei de transferuri s-a întors acasă, în Craiova.

basti1

Fundașul, care este unul din cei mai importanți jucători români U23, a acceptat provocarea de a vorbi pentru site-ul nostru, atât despre cariera sa sportivă, cât și despre subiectele mai puțin atinse în general, din afara terenului de baschet.

Dacă ar trebui să descrii România în trei cuvinte pentru cineva care nu a mai fost niciodată aici, care ar fi acelea?

Potențial maxim neatins

Una din cele mai amuzante amintiri din cariera ta baschetbalistica de până acum?

Aveam antrenament într-o seară și m-am dus cu o oră înainte de a începe pentru a mai face ceva suplimentar. E amuzant că în seara respectivă trebuia să ne antrenăm la altă sală, nu unde eram eu. E bine totuși că mi-am dat seama unde trebuia să fiu de fapt și am ajuns la timp.

Spune-mi câteva cuvinte despre cum e acest sezon pentru tine: cum te simți la Craiova? Sunteți “surpriza campionatului” sau te așteptai la un astfel de rezultat încă de la primele antrenamente?

Sincer să fiu, am avut un sentiment bun încă din presezon, după ce am văzut ce coechipieri am și că avem o chimie bună în echipă. Simt că sunt pe o pantă ascendentă, îmi place că am de la cine să învăț și evoluția mea este din ce în ce mai bună. Cu toate astea, pun binele echipei înainte de statistica personală, adică îmi accept rolul cu scopul împlinirii unui obiectiv pe care îl consider mai important: să luptăm pentru a câștiga fiecare meci. Sunt conștient că nu o să terminăm campionatul neinvinsi, dar așa mi se pare normal să gândesc.

Dacă ar fi să alegi un lucru pentru care ai vrea să ai mai mult timp de îmbunătățire în jocul tău, care ar fi acela și de ce?

 Îmi place să fiu echilibrat în joc. Dacă îmi antrenez driblingul cu mâna stânga, să fac asta și pentru mâna dreapta. În ultima perioada mă concentrez mai mult pe aruncare pentru că am încredere că mă poate ajuta cel mai mult într-un meci.

basti2

Mâncarea românească preferată?

I’m a foodie. Cred că sarmalele și mâncarea de sărbători. Sau un grătar bine făcut. Nu mă pot decide.

La ce job crezi că nu te-ai descurca deloc?

Sunt adeptul teoriei “Dacă vrei, poți”, dar dacă trebuie să răspund neapărat aș zice că ceva legat de matematică, inginerie, ceva de genul ăsta.

NBA sau Euroligă?

NBA e mai spectaculos, dar într-o simplă zi de joi prefer să mă uit la Euroligă, pentru că am mai multe de învățat de la acel stil de joc.

Pizza sau paste?

Ambele. Dar, totuși, mai mult paste decât pizza.

FIFA sau shooting games?

FIFA. M-am antrenat mai mult ca să ajung să îmi bat prietenii, din moment ce acum câțiva ani pierdeam contra tuturor.

basti3

Ceai sau cafea?

Ceai

Vara sau iarna?

Vara. Îmi place mai mult să stau pe malul mării decât la poalele munților.

Cheesecake sau tort de ciocolată?

Cheesecake

Cărți sau filme?

Dacă este un film făcut după o carte, prefer să citesc cartea respectivă înainte să mă uit la film.

Cardio sau ridicare de greutăți?

The right amount of both. Nu pot să exagerez cu niciuna dintre ele.

Să fii invizibil sau să fii capabil să zbori?

Invizibil

Harry Potter sau Lord of the Rings?

Harry Potter

McDonalds sau Burger King?

Burger King

În acest sezon, în tricoul craiovenilor, tânărul jucător român are medii de 2.1 puncte, 1.1 recuperări și 0.1 pase decisive pe meci. De asemenea, cea mai bună performanță a sa a fost chiar împotriva fostei sale echipe, când a fost autorul a 17 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, totalizând pentru un indice de eficiență de 13.

*SURSE foto: SMART Craiova // EuroBasket // facebook CSM CSU Oradea 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!