Stiri

Igor Kokoskov devine primul antrenor european din istoria NBA!

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2018

igor kokoskov antrenor nba phoenix

Echipa Phoenix Suns a anunțat că îl vor semna pentru următoarele trei sezoane pe antrenorul secund al celor de la Utah Jazz și selecționerul naționalei Sloveniei, Igor Kokoskov.

Kokoskov devine astfel primul antrenor principal născut și crescut în afara Americii de Nord din istoria NBA. Kokoskov a mai fost antrenor secund la Suns, între anii 2008-2013. În ultimii trei ani el a fost antrenor secund al celor de la Jazz și va prelua atribuțiile la Suns când sezonul celor de la Jazz se va încheia.

Kokoskov are o experiență de 18 ani în NBA. Înainte să lucreze la Suns și Jazz, el a mai fost secund pentru Orlando Magic, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, alături de care a câștigat un titlu în 2004 și Los Angeles Clippers.

Născut în Serbia, Igor a ajutat naționala Sloveniei să câștige titlul european în 2017.

„Suntem încântați că l-am readus în Arizona pe Igor Kokoskov, un pionier în baschet care va aduce cu el o experiență excelentă la nivel de NCAA și NBA”, a spus GM-ul celor de la Phoenix, Ryan McDonough.

Kokoskov va avea o misiune dificilă la Suns. Formația nu a mai prins playoff-ul NBA din perioada Steve Nash, iar în acest moment Phoenix este cea mai slabă echipă din Conferința de Vest, cu 21 de victorii și 61 de înfrângeri la capătul sezonului regulat din actuala stagiune.

Sârbul are însă „material” cu care să lucreze, în persoana tânărului scorer Devin Booker (21 de ani), care în acest sezonul a strâns 24,9 puncte, 4,7 pase decisive și 4,5 recuperări. De asemenea, TJ Warren (24 de ani) a strâns 19,6 puncte pe meci, Elfrid Payton (23 de ani) sosit de la Orlando Magic are și el suficient potențial, iar printre tineri se mai numără Josh Jackson (13,1 puncte), Dragan Bender și Tyler Ullis.

Totodată, Kokoskov s-ar putea reîntâlni la Phoenix cu Luka Doncic, dacă slovenul va ajunge în urma draftului NBA în lotul celor de la Suns.

*foto: kurir.rs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate