Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ildiko Nagy va părăsi prima ligă din România după 17 sezoane

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.08.2018

Ildiko Nagy Mîrne se alătură listei de jucătoare din țara noastră care evoluează în ligile inferioare din Hexagon. Aceasta a semnat cu Basket Club Franconville PB, din NF 2. Pivotul de 34 de ani are la activ 17 sezoane în primul eșalon din România, majoritatea la ICIM Arad. Acum 4 ani a mai avut o tentativă de a merge în Franța dar până la urmă a ajuns la Arad. În ultimele două sezoane a evoluat tot pentru galben-albastre.

Jucătoarea cu dublă cetățenie, română și maghiară, originară din Târgu Mureș, s-a alăturat celor de la BC ICIM Arad în sezonul 2001-2002, după ce a jucat în Ungaria la Keskemet. În 2004 a mers la Biandra Târgoviște cu care a câștigat titlul și cupa. În anul următor a participat cu naționala de senioare la EuroBasket Women și a revenit la Arad, unde a evoluat până în 2008 și și-a trecut în palmares alte două titluri și a jucat în EuroCup. A plecat la LMK Sfântu Gheorghe în 2008, pentru mai multe minute, după ce pe Mureș începuseră să fie multe straniere. A evoluat cu covăsnencele în EuroCup și în ianuarie 2010 s-a întors la Arad unde a jucat până în 2012. A făcut parte din lotul care în 2011 a câștigat trei trofee (campionatul, cupa și Liga Europei Centrale).

În perioada 2012-2014 a îmbrăcat echipamentul celor de la CSU Alba Iulia cu care a câștigat a doua Ligă a Europei Centrale din cele trei pe care le are în palmares. În vara lui 2014 a semnat cu Albertville, din a doua ligă franceză. Până la urmă contractul a fost reziliat de comun acord și oficialii arădeni au convins-o să semneze pe două sezoane. La începutul anului 2016 a plecat din nou de pe Mureș, după ce clubul nu a mai putut asigura nivelul salarial. A jucat până la finalul acelui campionat pentru CS Municipal Târgoviște.

În ultimele două sezoane a fost o piesă importantă din angrenajul celor de la ICIM Arad. În stagiunea precedentă a evoluat în 25 de meciuri din Liga Națională, cu medii de 8.6 puncte, 5.6 recuperări și o pasă decisivă în 24:26 minute, pentru 11.2 eficiență medie. În Cupa României a jucat patru meciuri, cu 27:28 minute, 8 puncte, 6.3 recuperări și 1.8 pase decisive pentru 12.8 eficiență medie.

Jucătoarea care poate evolua pe pozițiile 4 și 5 a semnat pentru sezonul viitor cu Basket Club Franconville PB. Noua sa formație a fost pe locul trei în grupa C în sezonul precedent din NF 2 (liga a patra), ratând accederea în faza următoare pentru un punct.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!