Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: "Nu avem nicio problemă financiară, totul e ok"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.03.2019

Sport Club Municipal Timișoara a cedat fără drept de apel confruntarea cu liderul CSU Sibiu, desfășurată sâmbătă seară la Sala Transilvania, scor 97-71. Bănățenii au intrat în avantaj la mijlocul confruntării, scor 43-42, însă nu au mai reușit să țină pasul cu adversarii în partea a doua a jocului.

Cu toate că au avut parte de o seară nereușită pe plan baschetbalistic, a existat și o veste bună la nivelul formației timișorene. Conform spuselor lui Ilie Trițoiu, la conferința de presă de la finalul jocului, SCM Timișoara a rezolvat problemele financiare pe care le tranversează ca urmare a nerespectării celor două hotărâri arbitrale.

"Nu avem nicio problemă financiară, totul e ok. Oricum nu vreau să vorbesc despre asta. Am venit să vorbim despre baschet, nu despre probleme financiare." - a declarat Trițoiu conform canului oficial de facebook al CSU Sibiu (min. 1:22)

 

În urmă cu aproximativ două săptămâni executorul judecătoresc a poprit conturile clubului bănățean, iar Trezoreria Timișoara era nevoită să vireze 150.000 de euro către cei patru sportivi. Tensiunea în cadrul clubului a atins cote înalte deoarece oficialii nu găseau soluții pentru a stopa plata iminentă. Astfel, SCM-ul a apelat la o soluție de criză, iar printr-o adresă semnată de Radu Toanca și adresată executorului judecătoresc Teregovan Florin, l-au amenințat pe acesta din urmă cu depunerea unei plângeri penale pentru săvârșirea unei presupuse infracțiunii de abuz în serviciu, însă executorul nu s-a lăsat intimidat de acțiunile bănățenilor.

SCM-ul a găsit în cele din urmă o modalitate de a evita plata sumei de 150.000 de euro apelând la o portiță juridică. Mai exact, Sport Club Municipal Timișoara s-a înțeles cu Trezoreria Timișoara să nu transmită nicio sumă de bani celor patru sportivi indicând suma de 0 lei în dreptul celor două conturi deschise pe numele clubului (foto jos). 

Această metodă a fost folosită recent de către CSM Satu Mare în momentul în care s-a confruntat cu mai multe executări silite. În cazul echipei din nord-vestul României creditorii s-au îndreptat în instanță împotriva Trezoreriei Satu Mare, litigiu judecat definitiv de Tribunalul Satu Mare care le-a dat dreptate acestora, iar în cele din urmă sumele au fost suportate din bugetul public al orașului Satu Mare, adică din buzunarul cetățenilor sătmăreni.

Cert este că declarațiile lui Ilie Trițoiu sunt adevărate, iar tehnic pentru moment Sport Club Municipal Timișoara nu se confruntă cu nicio problemă financiară. Totuși, dacă nu vor găsi soluții pentru plata a aproximativ 60.000 de euro până la finalul lunii martie, FIBA le va impune automat bănățenilor o amendă de 25.000 de franci elvețieni.

Foto: renasterea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!