Stiri

Imaginea reală a ultimului jucător din echipa Timișoarei care a cucerit unicul trofeu din istoria acestui oraș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.01.2013

Dan Păltinișanu a debutat pentru BC Mureș. El a făcut-o chiar împotriva fostei sale echipe, BC Timișoara și a părăsit terenul în calitate de învingător.

Ultimul jucător plecat din acea echipă a Timișoarei care a câștigat unicul trofeu din istoria baschetului bănățean la nivel de seniori a fost instrumental în victoria alb-albaștrilor la Sala Constantin Jude. Titularizat pe poziția 5, în condițiile în care ardelenii nu îl au la dispoziție pe africanul Ousmane Barro, Pălti a demonstrat de ce nu merita postura de ultimă rezervă la echipa de pe Bega.

În 30 minute de joc, Dan a avut 5/9 la aruncările de două puncte, respectiv 5/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte. El a adăugat 6 recuperări, o pasă decisivă și un capac cu o posesie pierdută pentru un coeficient de 17 la eficiență.

A simțit o motivație suplimentară? Probabil că da. Cine dintre dumneavoastră nu ar fi simțit așa ceva în locul lui Pălti sau într-o situație similară, adaptată la viața, la cariera pe care o îmbrățișați?

Va putea el să repete aceste statistici? Sau, dacă nu, nivelul de intensitate afișat în joc va fi același? La prima întrebare nu sunt foarte convins că răspunsul este unul afirmativ, dar la cea de-a doua sunt mai mult decât sigur. Actuala echipă a lui BC Mureș prin asta se caracterizează. Nu există nici măcar un jucător în trupa lui Sekulovic care să fie mai preocupat propriul bine sau de propria linie statistică mai mult decât este de rezultatul echipei, de ce anume trebuie să facă pentru a se face folositor echipei sale.

Într-o lume a sportului în care majoritatea actorilor sunt mai mult preocupați de a-și menține sau ridica propria cotă, chiar cu prețul rezultatului echipei, acest lucru este foarte important. Tocmai de aceea, faptul că a plecat de acasă, ar trebui să-l motiveze în continuare pe Păltinișanu. Să joci într-o echipă în care toată lumea a înțeles importanța colegilor de echipă și propriul rol în aceasta.

Nu este cel mai tânăr, nici cel mai puternic, atletic, tehnic, ori productiv jucător posibil. Dar e mare, poate finaliza din spațiul de trei secunde cu ambele mâini și având alături de el jucători care îl pot încuraja și îi pot spune o vorbă bună, în loc să fie uitat pe bancă, pare să fie cel mai important lucru în acest moment pentru un jucător rutinat, dar care în ultimul an și jumătate nu a fost băgat în seamă la echipa orașului său de baștină. Nu a fost cel mai bun jucător al Timișoarei, dar este parte din istoria recentă a acestui oraș din punct de vedere baschetbalistic. Pentru acest lucru și pentru faptul că sunt prea puțini jucători locali care să joace pentru echipa din orașul de baștină, Păltinișanu este foarte important.

E posibil ca rolul său, sau cel puțin numărul de minute, să scadă simțitor după venirea lui Barro la echipă. Însă, Păltinișanu poate să rămână o piesă utilă în echipa din Târgu-Mureș. Până atunci acesta este momentul pe care Dan trebuie să-l savureze. Sunt sigur că l-a durut fiecare punct pe care l-a marcat împotriva orașului său. Poate mai puțin împotriva actualei echipe, dar până la urmă este jucător profesionist. Și a demonstrat-o în cursul serii de joi (10.01)!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate