Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Inevitabilul s-a produs! BC Mureș s-a retras din Liga Națională

Ana-Maria Tutunaru, Andreea Vlase

Ana-Maria Tutunaru, Andreea Vlase
26.03.2018

bc mures retragere baschet romania

BC Mureș Târgu Mureș a anunțat oficial că se va retrage din actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, numind problemele financiare drept principalul motiv pentru care mureșenii renunță la meciurile din play-out-ul LNBM.

„După toate problemele avute în acest sezon al LNBM, conducerea BC Mureş se vede nevoită să renunţe la continuarea campionatului. BC Mureş nu va participa în play-outul LNBM.

Din păcate problemele financiare nu s-au îmbunătăţit cum ne-am propus, clubul a intrat în insolvenţă, în consecinţă nu ne stă în putinţă să continuăm acest sezon. Am terminat cu foarte multe probleme sezonul regulat, în mare parte fiindcă respectăm Federaţia Română de Baschet şi adversarii noştrii să nu perturbăm din mers programul campionatului, dar am ajuns la punctul în care nu mai putem continua.

Motivele sunt multe care au adus în această situaţie clubul nostru –în acest comunicat nu ne vom referii la acestea – le-am prezentat de mai multe ori în conferinţele noastre de presă şi întâlnirile cu suporterii din acest sezon. Din păcate se încheie cea mai frumoasă şi eficientă perioadă a baschetului masculin din Tg-Mureş. Am jucat 3 finale de campionat şi două de cupă, din păcate nu am putut câştiga nici una dintre trofee, dar şi aşa am atins performanţe notabile în baschetul românesc cu reprezentări în Cupele europene.

Pe această cale vrem să mulţumim în primul rând antrenorilor şi jucătorilor care au alcătuit BC Mureş de a lungul anilor, pentru munca, voinţa şi lupta lor pentru culorile clubului şi al oraşului.

Totodată vrem să mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri care au stat în această perioadă în spatele acestui club.

Şi mulţumim în mod deosebit suporterilor noştrii - de foarte multe ori cei mai frumoşi suporteri din campionatul intern – pentru că au susţinut şi la bine şi la greu echipa „tigrilor”, s-au bucurat împreună cu noi la reuşitele echipei noastre şi au plâns împreună cu noi după finalele şi meciurile importante pierdute.

Baschetul masculin mureşean nu dispare! Promitem că încă din sezonul următor va renaşte sub o altă formă, cu o altă mentalitate, în speranţa unui viitor la fel de frumos cum au fost anii precedenţi!”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul clubului. 

Informația ajunsese la noi duminică seara, când am vrut să căutăm ora la care vor juca următorul meci. Am așteptat însă o poziție oficială din partea clubului mureșean. 

Reamintim că, în ciuda eforturilor oficialilor lui BC Mureș, clubul încă are datorii de aproape 4,4 milioane de lei, din care 1,5 milioane trebuie să ajungă la foști și actuali jucători ai clubului.

*foto: Zsoli Jeffwarder

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pacat
    multa bafta pentru o revenire cat mai rapida in LNBM!

    cu 6 ani în urmă (26.03.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Muresu
    Imi pare sincer rau! Sper sa reveniti cat mai repede in Liga Nationala de Baschet! Avem nevoie de voi, avem nevoie de astfel de echipe in Liga Nationala! Acum 2 ani de zile am jucat finala impotriva voastra, sper ca vom mai juca finale si in viitor! Huj Huj Hajra! Forza Oradea-Forza Mures!

    cu 6 ani în urmă (26.03.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    !!!
    Avem nevoie de un regulament clar. Nu e posibil sa aduci jucatori si acestia sa joace pe datorie iar peste un an sau doi sa apari din nou in prima liga cu alta echipa (bineinteles ca cea noua nu mai are legatura cu cea desfiintata) ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Cam asta s-a intamplat la Mures, la Timisoara s-a intamplat la fel doar ca acolo cu complicitatea FRB , Timisoara inca activeaza in prima liga si face din nou acelasi lucru. Jucatorii sunt din nou neplatiti si joaca pe vorbe.
    Buba e in conducerea acestor echipe dar si la FRB.

    cu 6 ani în urmă (26.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Huj-huj hajrá MURES
    Imi pare rau! Va doresc o revenire cat mai rapida, si sa avem parte de meciuri frooame intre U-BT si BC. MURES.

    cu 6 ani în urmă (26.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    bani publici!
    Inevitabilul sa produs. Toată lumea e contrariată de o veste de care se știa de mai mult de un an că se va întâmpla!
    Este deznodământul INEVITABIL a tuturor structurilor sportive finanțate de stat !
    Sportul TREBUIE să devină privat!
    Singurele structuri ”de stat” trebuie să fie doar cele școlare și universitare. În rest totul trebuie să fie privat!!!
    Este unica modalitate de a stopa furtul banilor publici și îndeplinirea unor orgolii personale a unora care se află în poziții publice de conducere!!!
    Adio B.C. Mureș! Mulțumesc pentru momentele de neuitat!
    Welcome C.S. Mureșul ! :)

    cu 6 ani în urmă (26.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!