Stiri

Interviu Alexandru Olah: „Voi face tot ce trebuie pentru a aduce victoria echipei”

David Istrate

David Istrate
18.05.2018

 alex olah interviu finala olanda 

ZZ Leiden, echipa la care activeaza Alexandru Olah, a reușit să ajungă în finală, după o serie mai dificilă decât pare pe hârtie, împotriva lui Zwolle. Un coș marcat în ultima secundă de Carrington Love a adus cea de-a patra victorie consecutivă a lui Leiden și a stabilit scorul final al seriei: 4-0.

Alexandru Olah a acceptat să vorbească pentru site-ul nostru despre experiența pe care a trăit-o în Olanda și despre sentimentele sale legate de ultimul act al competiției.

1. Salut, Alex! Ai avut un sezon dificil, pe care l-ai început la U-BT Cluj-Napoca, dar apoi ai ajuns la ZZ Leiden, în Olanda. Cum ți s-a părut acest an competițional?

Într-adevar a fost un sezon foarte dificil pentru mine. Am făcut un pas înapoi, dar de acum voi merge numai înainte. Am tot viitorul în față și voi profita din plin de el.

2. Alături de echipa ta ai reușit să ajungi în finala campionatului, acolo unde o vei întâlni pe Donar Groningen, fosta adversară a formației clujene din FIBA Europe Cup. Ne poti spune impresia ta despre acest duel?

Da, am ajuns în finală după 5 ani de absență. Finala va fi un meci interesant, însă știm cu toții cât de puternici sunt. Până acum în playoff am jucat cu 6-7 jucători, deoarece am avut 2 accidentați. Donar joacă cu 10-11. E greu să bați o echipă cu o rotație așa mare și valoroasă. Însă sper ca cei 2 jucatori să revină pe parchet și să ne ajute. Noi avem o echipă talentată. Ce trebuie să facem e să jucăm inteligent și ca un colectiv pentru a-i putea învinge.

3. Înaintea debutului în lupta pentru titlu, care este atmosfera din jurul echipei, atât din punct de vedere al jucătorilor cât și al fanilor?

Atmosfera este incredibilă. După cum am spus, am ajuns în finală după o lipsă de 5 ani. Iar modul în care am trecut mai departe a făcut ca totul să fie și mai dulce! În ultimele două meciuri am fost conduși cu 15-20 de puncte, dar ne-am revenit și am castigat. Iar în ultimul, coșul decisiv a fost un buzzer-beater de 3 puncte, astfel i-am eliminat cu 4-0. Fanii au fost excepționali. Știu că vor umple sala și vor fi cel de-al 6-lea jucător pentru noi!

4. După plecarea de la U-BT Cluj-Napoca, într-un interviu acordat site-ului oficial al lui ZZ Leiden, ai declarat că ai încredere în potențialul tău și că vrei să fii util în spațiul de 3 secunde. Consideri că ți-ai îndeplinit acest obiectiv personal?

Așa mi s-a comunicat de către antrenor că ar avea nevoie de un pivot care să fie util în spațiul de 3 secunde. Echipa nu a fost și încă nu e obișnuită să joace cu un pivot de acest fel. Însă m-am adaptat foarte repede cu stilul de joc al echipei și am fost util oriunde avea nevoie echipa de mine. Sunt meciuri unde a trebuit să recuperez, altele unde am fost important în apărare, iar altele unde a trebuit să marchez mult. Eu sunt acel jucător care aduce de toate pentru echipă. Tot ce contează este să câștigăm, iar eu voi face tot ceea ce trebuie pentru a aduce victoria echipei.

5. Olanda este adversara României, în preliminariile Campionatului Mondial de baschet, iar tu ai făcut parte din lotul naționalei în prima fereastră. La finalul unui sezon petrecut în campionatul olandez, cum ai evalua diferențele dintre cele două țări, din punct de vedere baschetbalistic?

Olanda are un campionat în care sunt 4 echipe puternice, însă Donar domină. Restul formațiilor sunt mediocre și sub-mediocre. Însă stilul de joc este mult mai în viteză. E greu să compari campionatele, dar cred că Donar Groningen ar domina clar, în Romania. Daca ar fi să fac un playoff combinat cu 8 echipe le-aș numi într-o ordine aleatorie pe Donar Groningen, U-BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu, ZZ Leiden, CSM CSU Oradea, CSM Steaua Eximbank București, BC SCM Timisoara și Den Bosch.

Pivotul român a jucat în 25 de meciuri în acest sezon pentru ZZ Leiden și a avut statistici de 7.8 puncte, 4.3 recuperări și o pasă decisivă în 17.1 minute petrecute pe parchet.

Primele două jocuri ale finalei vor avea loc la Groningen, în 22 și 24 mai, urmând ca apoi seria să se mute în Leiden, pentru duelurile din 26 și 29 mai. Sistemul de disputare al finalei este „cel mai bun din 7 meciuri”.

*foto: eredivisiebasketballleiden.nl

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    am facut un pas inapoi
    directa de dreapta dinspre Olah inspre U-BT :))

    Altfel, felicitari pentru performanta. Se pare ca baiatul joaca baschet, chiar daca nu la nivelul ridicat cerut de rigorile LNBM :))))))))))))))

    Last, but not least, din cum prezinta situatia combatantelor din finala, si dupa cum am vazut jocul lui Donar sezonul asta, mai probabil va fi un 3-0 sec. Dar nici macar nu-i important personal pt el. Pt el e important faptul ca acumuleaza experienta unei finale. Bine, sa si joace.

    cu 5 ani în urmă (18.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      4-0
      ca pesemne joaca primul la 4. Deci multe meciuri tari. Bravo...

      cu 5 ani în urmă (18.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!