Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Andrei Mandache: „Cu atâtea probleme create la echipă, consider că am scos maximum din acest sezon”

Eduard Popa

Eduard Popa
24.04.2019

interviu andrei mandache

CSA Steaua va întâlni U-BT Cluj în prima rundă din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Roș-albaștrii au avut un parcurs sinuos, au reușit să se califice în playoff la ultimul meci, dar odată sosiți în playoff nimic nu este imposibil.

Cel puțin așa este de părere veteranul Andrei Mandache, într-un interviu acordat totalbaschet.ro. Plecat de la CSM CSU Oradea în această vară, fostul căpitan al naționalei a adunat în acest sezon medii excelente, de 11,7 puncte, 3,5 pase decisive și 3,3 recuperări. El ne-a făcut un rezumat al acestui sezon și o prefață a duelul cu U-BT.

Cum ți s-a părut acest sezon regulat, date fiind toate probleme de la începutul stagiunii?

În toată cariera mea nu m-am întâlnit cu o astfel de situaţie, cu atâtea probleme create din cauza încetării unei colaborări, dar cu toate astea sunt de părere ca am scos maximum din acest sezon regulat, ba mai mult, cred ca ne-am pus într-o situaţie zic eu buna pentru play-off.

Ați început excelent, cu victorii cu Oradea și la Cluj, apoi ați ratat top 6. Cum ați privit acest semieșec, să-i spunem?

Exact cum am spus şi mai devreme am avut atâtea probleme încât chiar nu pot numi această perioadă un eşec sau semieşec, ci mai degrabă o reuşita; nu mulţi ar fi rezistat într-o astfel de situaţie si chiar vreau sa îmi felicit colegii şi să le spun că ii apreciez maxim pentru tot efortul depus.

Dacă echipa a prins playoff-ul la ultimul meci, tu personal ai avut un sezon excelent. Cum a fost pentru tine întoarcerea în București?

Mulțumesc frumos! Acest sezon nu ar fi fost posibil dacă cei de la CSA STEAUA nu mi-ar fi întins o mână, ţinând cont de regula cu U23 care pe noi “veteranii” ne dezavantajează maxim; de altfel, am colegii alături de mine și familia care mă motivează continuu și mă încurajează sa arăt ca încă pot! Întoarcerea la Bucureşti după toţi aceşti ani a fost destul de grea şi spun asta că, deşi eu, ca jucător sunt obişnuit cu mutările de acest gen, cred ca familia mea a fost un pic mai mult şocata de aceasta despărţire subită de Oradea decât mine. Acolo am petrecut 3 ani minunaţi unde am cunoscut oameni frumoși, ne-am făcut o grămadă de prieteni superbi, am adoptat un stil de viaţă liniştit pentru copii, am luat-o practic de la capăt cu tot! Dar, cum nimic nu e întâmplător în viață, tot “răul” spre bine, ne-am relocat acasă, pentru Maria și copii București este acasă, ne-am reacomodat la viaţa din Bucureşti și suntem fericiți și liniștiţi.

Veți întâlni în prima rundă pe U-BT Cluj, un rival „tradițional” al Stelei în ultimele sezoane. Cum ți se pare match-up-ul contra ardelenilor?

Consider că acest match-up este mai mult decât perfect pentru amândouă echipele din prisma jocului organizat pe care îl practică. Chiar dacă pe hârtie şi din cauza locului ocupat la sfârşitul sezonului regulat ei sunt consideraţi favoriţi, sunt de părere că va fi o serie echilibrată şi interesantă.

Apropo de Cluj, revii la BTarena după ce în weekend ai fost selectat la All-Star Game. Cum ți s-a părut întreaga experiență din acel weekend?

ASG 2019 cu siguranţă a fost cel mai frumos „All Star Game” la care eu am participat, organizarea a fost impecabila și s-a văzut clar ca toți cei implicați au pus mult suflet în tot ceea ce au pregătit! Încă o data vreau sa mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mi-au oferit ocazia să iau parte la un asemenea eveniment. Am fost impresionat de toată organizarea ASG-ul şi de toate show-urile de care am avut parte! Consider că, Clujul, mai are un lucru cu care se poate mândri cu uşurinţă : oamenii dedicați acestui minunat sport!

În final, o predicție pentru duelul cu U-BT?

Fără predicţii *râde* cel mai bun să câştige!

Primul meci din seria U-BT Cluj – CSA Steaua se joacă miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:00.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!