Mvp-ul etapei
Karel Guzmán Abreu
Karel Guzmán Abreu
Minute 05:03
Puncte 3
Pase decisive 2
Recuperari 1
Eficienta 4
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Andrei Mandache: „Regret că am început pregătirea atât de târziu”

Eduard Popa

Eduard Popa
21.11.2018

interviu andrei mandache steaua baschet

CSA Steaua joacă miercuri ultimul meci din faza grupelor FIBA Europe Cup, în compania echipei ucrainene Cherkaski Mavpy.

Steliștii vin după o victorie care a rupt o serie destul de dură de înfrângeri consecutive. Roș-albaștrii au trecut în acest weekend de Dinamo Știința și au ajuns la un palmares de 3-3 în campionatul intern, o prestație decentă în contextul în care formația sa s-a reunit târziu, date fiind problemele care au existat cu CSM București și a avut parte și de mai multe accidentări în cadrul echipei.  

Andrei Mandache a avut un meci foarte bun contra lui Dinamo Știința, cu 22 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Veteranul român, ajuns la București după ce în ultimii 3 ani a câștigat două titluri cu CSM CSU Oradea, este unul dintre liderii vestiarului Stelei și încearcă să treacă, împreună cu colegii săi, peste acest debut de sezon extrem de dur.  

În acest sens, fostul căpitan al naționalei României ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre situația de la club din acest moment, despre meciurile echipei sale atât în Liga Națională cât și în competiția europeană, dar și despre obiectivele echipei pe termen scurt și mediu.

Cum te simți după prima victorie după mai multe meciuri fără succes, în care ai mai avut și o prestație individuală foarte bună?

Sunt foarte fericit că am câștigat meciul cu Dinamo. Vine după o perioadă mai grea în care am suferit foarte multe înfrângeri. Această victorie ne ajută să ridicăm moralul și ne oferă o liniște în campionat. Mă bucur că prestația mea individuală a venit la un moment bun și mi-am ajutat echipa să câștig acest meci, la un moment foarte important pentru noi.

Cum ți se pare echipa, acum că au trecut aproape două luni de când sunteți împreună, cu multe deplasări, meciuri din 3 în 3 zile, accidentări, dar și victorii mai degrabă neașteptate?

Nici acum nu avem lotul complet. Încă mai avem un jucător care lipsește. Nu am avut parte de antrenamente în care să legăm prea multe. Nu pot să îmi dau o părere concretă, sută la sută, în care să explic cum arată echipa în acest moment. Dar eu zic că am avut o creștere, chiar dacă am pierdut în toate aceste meciuri. Nu avem ce face decât să muncim și să sperăm la mai bine.

În legătură cu victoriile cu Oradea și Cluj, am mai spus-o că sunt neașteptate de iubitorii baschetului din România, dar noi suntem capabili să producem astfel de performanțe. Într-adevăr, au venit în momente în care nu se știau multe despre noi, dar asta nu ne ia deloc din meritul nostru.

Ați fost aproape de două să bateți Pristina, care iată acum are 4-1 și e calificată în runda viitoare. Ai ceva regrete față de parcursul vostru în Europa?

Așa este. Am fost foarte aproape să învingem Priștina în ambele meciuri. Din păcate nu am reușit. Acolo s-a văzut lipsa de omogenitate a echipei și faptul că avem jucători lipsă. Pe de altă parte este și un lucru bun că am arătat putere și încredere și am luptat împotriva tuturor și nu avem altceva de făcut decât să creștem de la zi la zi. Ca un regret, cred că e păcat că am început pregătirea atât de târziu, pentru că am făcut parte dintr-o grupă accesibilă, în care cei din Danemarca erau clar favoriți iar noi și celelalte echipe puteam să ne luptăm pentru locul 2. Cam ăsta ar fi singurul regret.

Veți juca din nou la Ploiești, în Sala Olimpia. Cum ți s-a părut atmosfera la meciul cu Bakken Bears de acum două săptămâni?

Oarecum mă bucur că jucăm din nou la Ploiești, pentru că am avut parte de mai mulți suporteri la meci decât la București, dar asta este. A fost foarte frumos să vezi atâta lume la un meci și m-a dus înapoi în timp la momentele frumoase care se petreceau aici pe vremea Asesoftului.

Cum ți s-au părut cei de la Cherkaski în meciul tur? Știu că acolo ați jucat în șapte oameni, o deplasare destul de lungă. Ce șanse aveți acum la victorie?

Cei din Ucraina sunt o echipă legată, solidă, cu un joc agresiv. Dar nu cred că sunt cu nimic mai speciali decât noi. Dovadă că acolo am fost în meci de 30 de minute și am jucat de la egal la egal, în condițiile în care am mers acolo în șapte oameni. Nu avem ce face acum și va trebui să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga și noi un meci în cupă.

Ceva gânduri înainte de pauză care vine acum? Obiective personale sau ale echipei?

Sincer nu îmi doresc nimic altceva decât să fiu sănătos, să mă recuperez, pentru că atât eu și colegii, suntem destul de mulți care am jucat peste 30 de minute și îmi doresc ca toți colegii să punem osul la bătaie pentru a crea o echipă competitivă în acest sezon. Chiar dacă este un meci fără miză, avem șanse foarte mari să câștigăm. Trebuie să muncim pentru fiecare minge în ideea de a obține această victorie și să vedem la ora meciului cine va fi mult mai pregătit.

Andrei Mandache are parte de un sezon foarte bun la Steaua. În șase partide în Liga Națională a strâns medii de 11,5 puncte, 4 recuperări și 3,8 pase decisive, cu un indice al eficienței de +12,5. În FIBA Europe Cup el a jucat în toate cele cinci meciuri ale Stelei și a adunat 12 puncte, 4,2 pase decisive și 3 recuperări pe întâlnire.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!