Interviu Ionuț Georgescu: „Au fost trei ani frumoși și o șansă extraordinară de a evolua ca manager”


Actualul team manager al lui CSU Sibiu a vorbit despre perioadă petrecută la Steaua, despre fanii sibieni și despre adversarii de la Cluj și Oradea

ionut gerogescu steaua

În 2015 Ionuț Georgescu a ajuns în conducerea celor de la CSM Steaua Eximbank București. După trei ani și două finale consecutive de Liga Națională, Georgescu a plecat de la cârma echipei bucureștene.

La câteva luni după plecarea sa, proiectul s-a destrămat. CSA Steaua a luat locul lui CSM Steaua în Liga Națională, în timp ce CSM București a ajuns prea târziu ca să se poate înscrie în LNBM.

Cât despre Ionuț Georgescu, el a devenit noul team-manager al lui CSU Sibiu, formație care la fel ca în sezonul precedent se luptă pentru unul din primele poziții în LNBM.

Chiar dacă nu a reușit să câștige un titlu, Georgescu se uită înapoi cu mândrie la munca sa din ultimii trei ani, dar și cu regret la faptul că totul s-a năruit după despărțirea dintre clubul Armatei și cel al Primăriei Muncipiului București.

„CSM Steaua EximBank a fost un proiect special pentru mine, căruia m-am dedicat trei ani de zile. A fost un proiect care m-a împins să ies din zona mea de confort şi să învăţ lucruri noi. Abordarea, obiectivele şi condiţiile pe care le-am întâlnit la Bucureşti au fost diferite faţă de ceea ce am cunoscut eu la Ploieşti, lucru care m-a împins să lucrez alături de Virgil Stănescu la acest proiect. Am dedicat resurse importante, timp, ore de muncă departamentelor de copii şi juniori, pentru management şi marketing, pentru comunicarea cu suporterii care a fost foarte anevoioasă. Bucureşteanul este un „consumator diferit de sport”, aşa cum a spus unul dintre omologii mei. Eu sunt de părere că trebuie să ajungem să îi cunoaştem pe aceşti oameni care ne urmăresc pentru a-i educa, mai ales că proiectul CSM Steaua a depăşit barierele baschetului, atingând şi alte subiecte, cum ar fi educaţia şi chiar sănătatea. Ţinând cont de toate aceste aspecte, amintirile mele despre timpul petrecut la această echipă sunt foarte frumoase. 

Cu siguranţă timp de trei ani am trăit în acea micuţă sală de tip „sufragerie” lucruri mici, dar de suflet, pe care le voi simţi în momentul în care o să intru din nou în sala „Mihai Viteazu”. În acelaşi timp ştiu că mă va năpădi un regret, întrucât performanţa nu se poate face într-o arenă de liceu. Gândurile mele au fost spre a evolua și sunt fericit că am ajuns la CSU Sibiu întrucât aici munca din timpul unei săptămâni ne este răsplătită de către suporteri, de reacţia lor, de o sală mare şi gălăgioasă şi chiar la fiecare meci avem parte de un suport continuu, şi suntem şi singura echipă a căror suporteri îi urmează peste tot în ţară.”

Cât despre regretul că nu a câștigat un titlu în București, Georgescu a spus:

„Dacă cineva doreşte să spună că am eşuat la CSM Steaua EximBank, poate să o facă pentru că, mai ales din punctul meu de vedere şi al clubului, în fiecare an am avut obiectivul de a câştiga cupa şi campionatul. Dacă nu ţinteşti spre stele, nu ai nicio şansă să atingi un rezultat remarcabil. Dincolo de performanţa sportivă de pe parchet, cred că am reuşit să avem rezultate în afara terenului de sport şi asta o putem dovedi prin numărul mare de sportivi care evoluează acum în Liga Naţională, prin numărul mare de proiecte pe care le-am promovat de-a lungul anilor şi relaţia extraordinar de bună pe care am avut-o cu toţi partenerii noştri. De asemenea, au fost campanii de cupe europene, am fost de două ori la un pas de a câştiga marele trofeu, dar nu s-a întâmplat. Poate nici nu era meritat ţinând cont doar de eforturile unui grup limitat de oameni cu resursa logistică net inferioară celorlalte combatante.

ionut georgescu steaua

Fostul manager al Stelei a avut cuvinte de laudă pentru U-BT Cluj și CSM CSU Oradea, adversarele Stelei din ultimele două finale:

„Din punct de vedere al perspectivelor, precum dezvoltarea unori proiecte dedicate comunităţii sau sportului în general, echipele din Cluj şi Oradea au fost cele mai îndreptăţite să câştige campionatul, după ce hegemonia Ploieştiului s-a oprit. Le respectăm pentru rezultatele lor şi, de asemenea, suntem mândri privind înapoi la performanţele CSM Steaua EximBank. Pentru că, aşa cum am mai zis, au fost trei ani frumoşi, trei medalii, trei campanii europene şi o şansă extraodinară de a evolua ca manager.”

Georgescu a vorbit și despre ce i-a lipsit Stelei în cele două finale jucate în ultimii doi ani.

 „Pentru o echipă atât de limitată nu doar banii contează. Am venit cu 0-2 de la Cluj în finala din 2017 și dacă am fi avut parte de aceeaşi susţinere ca cea a Oradiei, din semifinala cu Clujul, în care a revenit de la 0-2 şi a forţat decisivul, poate că noi am fi reuşit fie să revenim în finala cu Clujul, fie să ne adjudecăm finala cu Oradea de la 1-1.

Pe de altă parte, echipa de anul trecut a avut o misiune foarte grea în care să ţinem lucrurile mai întâi pe o linie de plutire şi apoi pe o linie de performanţă. Dar prin ceea ce am reuşit anul trecut, cu două întoarceri de la 1-2 cu Timişoara şi de la 0-2 cu cei de Cluj, am arătat tututor că am avut o echipă puternică şi că am prestat un baschet de calitate.”

Despre felul cum s-a prăbuşit proiectul CSM Steaua, Ionuț Georgescu a vorbit cu regret:

Am privit din postura de spectator acest lucru şi cu toată sinceritatea spun că nu mă aşteptam ca acest parteneriat să se rupă. Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost un croşeu dat unui proiect de şapte ani de zile, proiect luat de la zero, consolidat şi apoi dus către performanţă. Mi-a părut rău, pentru că au fost oameni care au contribuit la acest proiect şi s-au văzut daţi la o parte sau nedreptăţiţi. Sunt oameni la care personal eu ţin foarte mult, pentru că au fost partizani ai rezultatelor pe care le-am avut. Cred că s-a renunţat prea uşor, dar asta este o cutumă în România pentru că atunci când ai rezultatul, ajungi să uiţi întrega călătorie, de unde CSM-ul era o echipă mediocră, iar Steaua era acea „fata morgana” a baschetului românesc, iar împreună ambele au avut de câştigat. Mii de copii au avut de câştigat, Bucureştiul de asemenea, şi totul s-a uitat atunci când nişte interese sau nişte ego-uri invers proporţionale cu capacitatea de a înţelege sportul şi de a-l manageria s-au pus în mişcare. De aceea, vedem în România atâtea proiecte distruse ca nişte castele de nisip. Eu, personal, nu am simţit în niciun moment în cei trei ani că lucrez la ceva artificial.

ionut georgescu steaua

Actualul conducător al celor de la CSU Sibiu și-ar dori ca în baschet nostru să existe mai multă solidaritate:

„Mi-aş dori ca acea campanie din presa online (n.r. Capra Vecinului) să existe şi în sport şi cu precădere în baschet. Suntem mai preocupaţi de cum alţii se zbat în problemele lor decât cum am putea să consolidăm împreună fenomenul pentru ca fiecare club să fie mai bine organizat, fiecare sportiv să fie mai respectat, pentru ca fiecare antrenor să fie pregătit şi să aibă oameni pregătiţi lângă el.

Până nu vom înceta să ne uităm cu ranchiună în ograda fiecărui club şi vom înţelege că trebuie să dam gardurile şi barierele imaginare jos şi să ne unim pentru a deveni mai puternici, abia atunci vom fi în stare să evoluăm ca fenomen. În timpul acesta, sporturi precum handbalul arată ce înseamnă să te ridici şi să fii campion, timp în care noi suntem nişte mici segmente, fiecare pe drumul lui şi mereu uitându-ne urât unii la alţii. Parcă mereu ne bucurăm de răul altuia decât să ne preocupăm de situaţia noastră şi cam asta s-a întâmplat cu CSM Steaua EximBank.”

CSA Steaua București – CSU Sibiu se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: Mircea Roșca, Cătălin SoareCitește ultimele știri despre CSA Steaua București
Citește ultimele știri despre BC CSU Sibiu
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSA Steaua București vs BC CSU Sibiu

Eduard Popa / 05 January 2019 / 9:06


Galerie foto


0 
am incredere 0 in tipul asta, atat dpdv al capacitatilor lui manageriale, cat si a onestitatii si a valorii adaugate pt baschetul autohton pe care si o asuma cu atata lipsa de modestie. poate el sa mestece cat vrea cliseele alea, eu nu "cumpar" nimic din tot ce zice. Sibieni, ce impresie v ati format despre el dupa cateva luni la voi? 
05 January 2019 14:27
gyke Hmmm
2 
Mai contează oare, că văd că a ta e foarte bine conturată...?  
05 January 2019 14:49
studentU orice parere conteaza
0 
gyke 
05 January 2019 19:37
0 
Părerea mea nu s-a schimbat de când am auzit prima dată de posibila lui venire la Sibiu. Am știut că a fost dorința lui Dan să-l aducă și am acceptat lucrul ăsta, deși era un pariu riscant. Foarte mulți din suporterii cu ștate vechi au primit mișcarea asta cu ostilitate sau în cel mai bun caz cu neîncredere, iar eu unul pot să înțeleg lucrul ăsta. Pentru mine a contat mult faptul că omul nu a încercat să-și renege părțile mai gri din trecutul lui. L-am ascultat atent când a zis ce vrea să facă la club și nu pot decât să fiu încântat de ce s-a întâmplat sezonul ăsta. Baschetbalistic, mulți din jucătorii nou veniți au fost aduși în principal datorită lui; apoi s-a ocupat de organizarea stagiului de pregătire excelent din Serbia. A ajutat mult cu aducerea de noi sponsori, iar la partea de comunicare, proiecte sociale și legate de comunitate clubul a trecut la un alt nivel. Mai sunt multe de făcut, dar și idei mai are, deci eu unul sunt mulțumit. Nu a ieșit deloc în față, ci și-a văzut de treabă. Pentru mine asta contează acum, iar dacă vom câștiga un trofeu anul ăsta, va fi și meritul lui.  
06 January 2019 15:36
trancer Georgescu
3 
Omul are păcatele lui destule, în special de pe vremea Asesoftului. Însă are si calități evidente pe nișa lui. Sunt convins ca are și relații tari in lumea baschetului și probabil nu numai. Pare ca de când e la Sibiu nu mai iese în fată cu prostii. Oricum n-aș putea zice ca îmi este simpatic, dar recunosc ca sunt destul de mult influențat de perioada petrecuta de el la Ploiești. Are însă tot timpul din lume sa arate ca nu se mai întoarce la apucăturile din trecut. 
05 January 2019 15:52
JCN georgescu
0 
Ce bine era sa fi continuat acesti 3 ani frumosi in alta parte ! 
05 January 2019 20:12
0 
De acord cu trancer. Dar oricat s-ar stradui parerea despre el nu mi-o schimba. Vorba aia, lupul isi schimba parul dar naravul ba. 
05 January 2019 20:45

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
CSM Târgu Mureș debutează cu o victorie în lupta pentru locurile 9-16
CSM Mediaș, CSM Phoenix Galați și CSO Voluntari sunt celelalte învingătoare din primul meci 
Dan Fleșeriu: "N-am arătat nici măcar 50% din ceea ce facem de obicei"
Antrenorul Sibiului a fost nemulţumit de agresivitatea dinamoviştilor 
Tudor Costescu: "Am făcut greşeli copilăreşti în ultimele minute"
Tehnicianul dinamoviştilor a pus înfrângerea pe seama lipsei de experienţă 
CSM CSU Oradea câștigă un meci disputat contra lui BCM U Pitești
Argeșenii au condus la pauză la o diferență de 8 puncte 
BC CSU Sibiu se impune pe teren propriu cu Dinamo Știința București
Jocul a fost decis în ultimele minute, după ce oaspeții se aflau în avantaj la jumătatea ultimului sfert 
Tudor Gheorghe: ”Cu siguranță acest avantaj nu este unul decisiv”
Fundașul alb-violeților a vorbit despre seria contra celor de la CSM CSU Oradea 
Mihai Silvășan, după revenirea din partida cu Steaua: „Băieții au arătat caracter”
Jason Washburn a analizat și el jocul echipei sale: „Este o victorie care spune multe” 
Dan Fleșeriu: „Am terminat sezonul regulat pe locul 1, dar asta nu mai înseamnă nimic acum”
BC CSU Sibiu începe aventura în playoff-ul LNBM 
Florin Nini: ”Mergem la Oradea cu gândul de a ne juca șansa noastră”
Tehnicianul piteștenilor a prefațat seria contra celor de la CSM CSU Oradea 
Greșeli de arbitraj pe finalul meciului SCM U Craiova – SCM Timișoara
Oficialii au ratat câteva decizii importante pe finalul meciului. Foto + Video 
0 
De calitate. Peste ce am avut noi la Cluj sau ce am vazut la Craiova. Pitestiul arata ca poate, asa am zis mereu. Mi-e teama pentru ei ca sambata vine al nostru Podar, care ii ca acasa acolo. Astazi a facut diferenta valoarea. Sper ca seria sa ofere evolutii la fel de bune. 
click pt. Articol 25 April 2019 23:17
gyke Băi Adiță
0 
Nici nu știu ce mă deranjează mai mult, cratima aia sau iq-ul tău subunitar... te pomenești că sunt conexe.  
click pt. Articol 25 April 2019 23:01
0 
Stai linistit ca nu ne vom intalni ... 😀😀😀 
click pt. Articol 25 April 2019 22:51
JCN @adis
0 
hai ca poti mai mult :).  
click pt. Articol 25 April 2019 22:45
0 
Buna asta cu banii. Majoritarea au venit din privat. Sibiul nu are nicio datorie si nu a avut restante la jucatori. Sa nu mai zicem de procese prin tribunale sau reinfintarea echipei sub un alt nume ca sa nu se plateasca datoriile catre sistemul public.  
click pt. Articol 25 April 2019 22:37
0 
Ia uite unde stătea lupul moralist... în poala lui Trițoiu...  
click pt. Articol 25 April 2019 22:35
adis voua
0 
chiar nu va e rusine la cati bani a-ti bagat in ultimii 20 de ani si luati doar o cupa?
Aveti grijs sa nu viseze urat Costescu ca s-ar putea sa nu ne mai intalnim 
click pt. Articol 25 April 2019 22:26
JCN Nini
0 
Daca locul lui Nini e la circ a lui sere unde e? Nu ma mai mir ca nu ia tehnic pentru ca se pare ca are imunitate in astfel de cazuri. Si daca nu ati vazut din sala va invit sa va uitati la reluarea meciului si sa imi spuneti cum ii sunt permise toate acele iesiri !? 
click pt. Articol 25 April 2019 21:57
0 
Din pacate locul individului Nini este la circ, nicidecum la un meci de baschet. Din pacate face de ras echipa pitesteana si suporterii acesteia!! 
click pt. Articol 25 April 2019 21:37
0 
S-a vazut clar ca in primele 3 sferturi apararea a fost varza, nu s-a depus un efort prea mare. La fel a facut si Clujul ieri.

Cand ai un adversar mai accesibil, nu are rost sa-ti rupi oasele ca sa-i bati la 30 de puncte. Diferenta de scor in playoff nu are nicio importanta, conteaza mai mult sa-ti dozezi energia pentru urmatorul meci si sa fii proaspat. 
click pt. Articol 25 April 2019 21:35