Stiri

Interviu Jonathan Person: „În poziția în care suntem acum, nu ne putem gândi încă la faza următoare”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
06.01.2019

BCM U Pitești va juca duminică împotriva celor de la SCM U Craiova. Unul dintre stranierii lotului argeșean, Jonathan Person, a acordat un interviu în exclusivitate site-ului nostru, în care a prefațat partida contra SCM U Craiova. De asemenea, internaționalul suedez le-a oferit șansa fanilor să-l cunoasca mai bine.

Ești deja la al doilea sezon aici și s-au schimbat multe de anul trecut. Cum te simți la Pitești?

S-au schimbat multe, suntem o echipă aproape în totalitate nouă față de sezonul trecut. Dar, ca și anul trecut, avem un colectiv în care ne înțelegem foarte bine, ceea ce ma face sa mă simt bine aici. Acum trebuie doar sa ridicăm nivelul baschetului și să jucăm mai bine. În afară de partea baschetbalistică, pot spune că iubesc Piteștiul și am cunoscut o sumedenie de oameni grozavi aici.

Vă aflați în fața primului meci din 2019, ce gânduri ai?

Trebuie să ieșim în evidență și să începem noul an în forță. Este un sentiment grozav să începi cu un meci pe teren propriu, împotriva unei echipe puternice, o echipă pe care simt că o putem învinge. Această victorie ne-ar da un puseu de încredere în Top 6.

Ai suferit o mică accidentare la sfârșitul anului trecut, cum te simți acum?

Sunt recuperat în totalitate după accidentare. A apărut într-un moment chiar inoportun, când aveam două meciuri pe teren propriu, pe care din păcate le-am pierdut. Dar acum am revenit, 100% recuperat și pregătit să imi ajut echipa.


Având în vedere că Top 6 este din ce în ce mai aproape, vă gândiți deja la acea etapă sau preferați să luați totul pas cu pas?

În poziția în care suntem acum, nu ne putem gândi deja la Top 6. Avem nevoie de fiecare victorie până atunci. Situația noastră a arătat foarte rău pentru o perioadă și au fost semne de întrebare dacă o să ajungem până acolo. Acum ca am reușit, nu putem sa ne relaxăm și să ne mulțumim doar cu atât. Vorbesc în numele meu și al echipei când spun că nu am jucat la adevăratul nostru potențial. Mai avem două meciuri până în top 6, partide în care trebuie să adunăm cât mai multe puncte și să demonstrăm că suntem o echipă care ar trebui sa inspire frică altor formații.

Ce părere ai despre competiția din acest sezon, în comparație cu cea din sezonul trecut?

Sezonul acesta este cu siguranță mai greu și mai competitiv. Cu doar 8 echipe, toate bune, toate meciurile sunt grele. Sezonul trecut aveam 2/3 meciuri în care victoria îți era ca și asigurată, acum trebuie să joci pe bune. Daca nu, riști să pierzi.

Craiova vine după o victorie destul de ”surprinzătoare” contra U-BT Cluj Napoca. Crezi că în urma acelui rezultat vă vor subestima sau, din contră, îi va motiva să continue lupta pentru a aduna cât mai multe victorii?

Nu cred că mulți oameni s-ar fi așteptat la recordul de 9-3 al Craiovei. Dacă ne uităm pe lotul lor, există șansa ca pe foaie că nu pară o echipă așa bună, însă joacă un baschet foarte BUN. Au câștigat atâtea meciuri datorită jocului lor colectiv și pentru că nu subestimează niciun adversar. Cu Troupe și Gajovic ca lideri ai echipei sunt sigur că nu vor subestima nici acest meci. Trebuie să facem un meci bun, să avem o apărare bună și cred că vom reuși!


Și acum, lăsând partea „serioasă” la o parte, credem că ar fi o idee bună ca fanii să își cunoască jucătorii mai bine. Jonathan Person a acceptat invitația noastră să răspundă unor întrebări din afara terenului de baschet.

Care sunt primele 3 lucruri care îți vin în minte când te gândești la România?

Murături (deși nu înțeleg cum puteți să le mâncați), oameni prietenoși și una dintre cele mai frumoase perioade de până acum din cariera mea.

Mâncarea tradițională favorită?

Ciorba Rădăuțeană și pieptul de pui cu sos gorgonzola. (mi se face foame doar când mă gândesc la asta)

O asemănare și o deosebire între România și Suedia?

Asemănare: aproape toată lumea vorbește engleză. Poate am fost norocos cu acest aspect aici, dar din experiența mea, lumea vorbește destul de bine engleză, la fel și în Suedia.

Deosebire: drumurile. Câteodată parcă îți ia o veșnicie să ajungi la destinație. Un drum pe care aici îl faci în 4 ore, în Suedia l-ai face în 2.

Una dintre cele mai amuzante amintiri din România este când…?

Oh doamne, sunt așa multe. Una care îmi vine acum în minte este ”PRIMA mea zi în Târgu Mureș”. Am primit o mașină foarte veche de la club, am condus până la supermarket, mi-am făcut cumpărăturile și pe drumul de întoarcere, toată mașina a început să scoată fum și simțeam că mirosea a ars. S-a oprit în mijlocul unui drum principal, în timpul unei ore de vârf, nu a mai pornit și părea că stă să explodeze. A trebuit sa îmi iau cele 4(!!) pungi de cumpărături și să le car 3km până acasă, dar nu îmi știam drumul așa că mi-a luat undeva la 45-60 de minute să ajung. Bateria telefonului meu era descărcată, deci nu puteam suna pe cineva să vină să mă ia sau să ma uit pe GPS pentru adresă. Norocul meu a fost că un străin prietenos a chemat o mașină de tractare pentru mine. O zi nebună într-o țară nouă, haha. Pe lângă asta, am o sumedenie de amintiri amuzante cu foști colegi mai nebuni de echipă, în special cu Kilyen Örs, care acum joacă pentru CSM Târgu Mureș.

Un job la care nu te-ai descurca sub nicio formă?

Nu m-aș descurca ca bucătar. Jur că n-aș știi să gătesc, nici dacă viața mea ar depinde de asta. Este plictisitor și nu mă descurc deloc. Teoria mea este:” de ce să gătesc 20 de minute și să mânânc 2 minute? Nu nu, mai bine comand mâncare.

NBA sau Euroligă?

Euroliga, fără dubii.

Pizza sau paste?

O porție bună de paste bate aproape orice.

FIFA sau Shooting games?

Shooting games. Sunt foarte, foarte bun la ”Call of Duty”, dacă vrea cineva să mă provoace haha.

Yay sau Nay pentru mâncarea de la Ikea?

YAY!! Merg să mănânc la IKEA chiar și când sunt în Suedia, deci cred că asta spune tot.

*foto: Facebook BCM U Pitești

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!