Stiri Vulturi

Interviu cu Amedeo Della Valle, după victoria cu România

David Istrate

David Istrate
01.03.2018

amedeo della valle romania italia

Amedeo Della Valle a fost principala gură de foc a Italiei în partida câștigată în compania României, scor 101-50, în preliminariile Mondialului de baschet din 2019. 

Într-un interviu acordat pentru FIBA.com, coșgeterul Squadrei Azzura a discutat despre noul sistem de preliminarii, meciurile din Grupa D din calificări, dar și marile absențe din lotul Italiei. 

„Cu siguranță, baschetul italian se îndreaptă într-o direcție bună. Nu întâmplător am câștigat patru partide consecutive. De exemplu, România a câștigat în Croația acum 4 zile și apoi noi am jucat în România un meci, care deși nu era ușor, l-am făcut noi să fie așa. La fel s-a întâmplat cu Olanda. Vara trecută, când am avut lotul complet, ne-am chinuit să îi batem într-un amical. Dar în acest moment avem un nivel ridicat de încredere. Pentru noi este ușor să jucăm deoarece antrenorul reușește să ne facă să colaborăm foarte bine. El dă încredere fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi are un rol în echipă și toți avem o foame de joc. În special tinerii doresc să joace la nivel înalt așa că indiferent de adversar, dacă este Croația sau România, noi vom merge acolo și vom încerca să demonstrăm că merităm să facem parte din echipă. Dar meritul este al antrenorului pentru felul în care ne transmite încrederea sa și reușește să formeze o echipă unită.”

Baschetbalistul lui Bon Reggio Emilia a vorbit despre plăcerea de a evolua pentru naționala Italiei. 

„Pentru mine, în acest moment, este o senzație foarte plăcută când joc pentru națională. Este un sezon lung și uneori este bine să mai avem câte o pauză în care să ne concentrăm pe altceva. Desigur, faptul că învingem face acest lucru cu mult mai ușor dar unitatea grupului face diferența. Noi ne simțim bine împreună și atmosfera este extraordinară.”

Della Valle a comentat și despre absențele din lotul Italiei: 

„Multă lume nu ne dădea așa de multe șanse pentru că nu avem în lot jucătorii din NBA sau din Euroligă. Dar și cu lotul complet, de-abia am câștigat cu Olanda într-un amical în cursul verii trecute. Dar în același timp, multă lume ne transmite energie, de exemplu, în Treviso, publicul a fost extraordinar. Peste tot, oamenilor le place să vadă că jucătorii luptă și că își doresc victoria, fără să fie mulțumiți cu diferențe mici. În acest moment avem 8 puncte și nu am pierdut niciun meci. Dar urmează un meci dificil acasă împotriva Croației și apoi duelul cu Olanda care va fi și mai greu. Prin urmare, fereastra următoare va fi decisivă pentru noi. Trebuie să ne concentrăm și să intrăm în runda următoare cu mai mult de 8 puncte. Competiția este mereu un lucru pozitiv pentru ca îi face pe jucători să devină mai buni. Nu știu cine va face parte din lotul naționalei în următoare fereastră, deoarece asta depinde de antrenor. Cred că el are instrumentele necesare pentru a lua deciziile corecte.Pentru mine, această experiență a fost una pozitivă și sunt bucuros să îmi reprezint țara. Eu nu îi înțeleg pe cei care aleg să nu joace pentru națională.”

Întrebat cu privire la ultima aruncare din meciul cu România, Della Valle susține că a fost aruncare norocoasă:

„Ultima aruncare din meciul cu România a fost una incredibilă, dar am aruncat cu încredere. Nu știu de câte ori mi-a ieșit în cariera mea, dar nu contează, pentru mine, ea poate intra sau nu.”

Amedeo Della Valle🔥🔥(@AmeDV8) pic.twitter.com/cPjbU8iqTO

— PianetaBasketIT (@Pianeta_Basket) 26 februarie 2018

Della Valle a strâns în 4 partide pentru Italia în aceste preliminarii 23 puncte și 2,5 recuperări pe întâlnire, fiind de departe cel mai eficient jucător al Squadrei Azzura, cu +21,3. Amedeo a strâns 29 de puncte împotriva României, cu 8/13 din acțiune și 6/9 de la 3 puncte. 

Italia este deja calificată în faza a doua a preliminariilor, dar va juca la victorie și în ultimele două partide, în compania Croației și a Olandei. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!