Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ioana Ghizilă: „Regula cu 2 românce va ajuta la dezvoltarea baschetului românesc, însă nu cu un efect imediat”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă sâmbătă, la Arad, în prima deplasare oficială din acest sezon. Alb-verzile au început campionatul cu un succes la 32 de puncte pe propriul teren cu CSM Târgoviște. Ioana Ghizilă a debutat la campioană cu 22 de puncte și și-a îmbunătățit cu două puncte cea mai bună performanță în Liga Națională. Fundașul de 21 de ani ne-a oferit o scurtă declarație înaintea partidei din etapa secundă.

„Consider că meciul de la Arad trebuie tratat cu aceeași seriozitate cu care am tratat toate meciurile de până acum, cele oficiale și chiar neoficiale. Este vorba de evoluția noastră pe teren și nu trebuie să arătăm vreun punct slab în niciunul dintre meciuri. Avantajul nostru este chiar munca noastră depusă în fiecare zi la antrenamente, cât și seriozitatea din timpul liber a unui sportiv de performanță”, ne-a declarat Ioana Ghizilă.

Tânărul fundaș s-a transferat în vară la deținătoarea titlului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după ce în sezonul trecut a jucat la Universitatea Cluj. La clujence a avut o medie de aproape 28 de minute/meci și 8.9 puncte, iar în 2017 termina pe trei în campionat cu Olimpia CSU Brașov.

„Trecerea la echipa campioană este un pas important pentru mine, imens pot spune, iar diferențele sunt vizibile, vorbind din punct de vedere al antrenamentelor și condițiilor de recuperare de aici. Este prima dată când joc în acest format al campionatului, vom vedea cum decurg lucrurile anul acesta”, a adăugat fundașul.

Internaționala tricoloră și-a spus părerea și despre regula jucătoarelor autohtone, adoptată pentru acest sezon. Echipele trebuie să aibă în permanență 2 românce în teren atât în campionat, cât și în cupă. În prima repriză cel puțin una din jucătoarele autohtone trebuie să fie sub 23 de ani.

„Regula cu 2 românce pe teren pe toată durata partidei trebuia introdusă cu mult timp în urmă, din punctul meu de vedere. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea baschetului românesc însă nu cu un efect imediat. Consider că este o regulă importantă, cea a jucătoarelor de u23 , deoarece dă posibilitatea tinerelor jucătoare să se afirme și să evolueze în primele 20 de minute ale partidei”, a concluzionat Ioana Ghizilă, care va debuta în EuroCup în acest sezon.

*foto: Henning János

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!