Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ioana Ghizilă, debut excelent la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.10.2018

Ioana Ghizilă a înscris 22 de puncte în primul său meci oficial la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în aproape 29 de minute. A fost jucătoarea sub 23 de ani cu cele mai multe minute jucate în cele trei partide disputate în weekend din prima etapă a Ligii Naționale.

Noua ediție a campionatului feminin a început sâmbătă cu două partide din grupa valorică A, iar duminică s-a disputat un meci în grupa B. Alte trei partide au fost amânate pentru că unele echipe au avut jucătoare convocate la naționalele de junioare de 3x3 care au participat în competițiile internaționale sau pentru că s-a suprapus prima etapă din LNBF cu primul turneu din campionatul junioarelor.

Ioana Ghizilă a debutat în alb-verde cu 22 de puncte în 28:52 minute la meciul câștigat de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 101-69 cu CSM Târgoviște, în grupa A. Fundașul de 21 de ani, venit de la Universitatea Cluj, a încheiat partida cu 3/6 la șuturile din interiorul semicercului și a scuturat de 5 ori plasa de la distanță, din 7 încercări. A transformat singura liberă de care a beneficiat și a mai contribuit cu 4 recuperări (1 ofensivă/3 defensive), o pasă decisivă și o intercepție, pentru +23 indice al eficienței. Cu Ghizilă în teren, gazdele au avut un plus de 20 de puncte pe tabelă.

Campioana en-titre a folosit alte două jucătoare sub 23 de ani în primul meci din campionat, Nora Demeter și Renata Kovacs, care s-au apropiat de 10, respectiv 3 minute. Alte trei sportive sub 23 de ani au evoluat în meciul de la Sepsi Arena. Nicoleta Ghiță, Laura Vaida și Diana Tănase au strâns împreună 39 de minute pentru CSM Târgoviște.

Meciul în care au intrat cele mai puține jucătoare sub 23 de ani în prima etapă a fost și cel mai strâns, cel dintre CSM Satu Mare și FCC ICIM Arad, încheiat cu victoria gazdelor, scor 74-59. Ambele echipe au folosit două jucătoare care se încadrează în această regulă. La gazde au intrat Anamaria Kadar și Roxana Pane, care au adunat fix cele 20 de minute cerute de regulament. La arădence, Teodora Neagu și Anamaria Ciotir s-au apropiat de 32 de minute împreună.

La polul opus s-a aflat singurul meci disputat din grupa valorică B, dintre Phoenix Știința Constanța și Rapid București. În a doua grupă echipele au voie să treacă cel mult 3 straniere pe foaia de joc, astfel că sunt mai multe locuri disponibile pentru jucătoarele autohtone. Phoenix Știința a câștigat cu 73-57 duelul cu formația din capitală. 11 sportive sub 23 de ani au jucat în acest meci. La formația din Constanța au intrat șapte, care au adunat 62:43 minute. Surorile Armanu, Ecaterina și Teodora, au jucat 25 și 16 minute, urmate de Andreea Fleșer, Adelina Duță, Andreea Beldian, Maria Florea și Ana Maria Fulop. De partea cealaltă, patru jucătoare au adunat 58 de minute, cu Raluca Matei și Maria Țicu peste 20 de minute. Au mai intrat Cristina Grigore și Alexandra Anghel.

În cele trei partide disputate în weekend au jucat 59 de sportive în total. 21 dintre acestea se încadrează la regula U23. Opt au reușit să își treacă numele și pe lista marcatoarelor: Ghizilă 22 de puncte, T. Armanu 12, Ghiță 8, Demeter 6, Matei 5, Ciotir 5, Țicu 4 și E. Armanu 2. Reamintim că în acest sezon formațiile din LNBF trebuie să aibă în permanență două românce în teren, iar în prima repriză cel puțin o jucătoare trebuie să fie sub 23 de ani.

Performerele U23 ale etapei 1:

-Puncte: Ioana Ghizilă (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe): 22

-Recuperări: Raluca Matei (Rapid București): 8

-Pase decisive: Ecaterina Armanu (Phoenix Știința Constanța): 5

-Intercepții: Nicoleta Ghiță (CSM Târgoviște): 2

-Capace: Ecaterina Armanu (Phoenix Știința Constanța) și Raluca Matei (Rapid București): 1

-Eficiență: Ioana Ghizilă (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe): +23

*foto: János Henning

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!