Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ioana Ghizilă, nou record personal de puncte înscrise în LNBF și record stagional de triple

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 82-60 partida cu Phoenix Știința Constanța, din etapa a 2-a a Grupei Roșii, în LNBF. Cu 27 de puncte, tânăra Ioana Ghizilă și-a stabilit un nou record personal în LNBF și a trecut pe primul loc la triple înscrise într-un meci din această ediție de campionat. Kristina Higgins a reușit un nou double-double și alte două alb-verzi au fost în double-digits.

Ioana Ghizilă a fost singura integralistă a campioanei în duelul cu formația care a câștigat grupa valorică B în prima fază a campionatului. Jucătoarea de 21 de ani a fost coșghetera partidei cu cele 27 de puncte, marcate după 3 reușite de două puncte din 5 încercări (60%) și 7 triple reușite din 11 încercate (64%). A mai avut 6 recuperări (2 ofensive/4 defensive), 3 pase decisive, 3 greșeli personale, 2 faulturi scoase, 7 mingi pierdute și o intercepție, pentru +24 indice al eficienței.

A fost cel mai bun meci al său alături de campioană în LNBF. Ioana Ghizilă s-a alăturat deținătoarei trofeului în această vară și este principala jucătoare U23 pentru formația pregătită de Zoran Mikes. Fundașul avea 22 de puncte marcate ca precedentul record personal în campionat, în prima etapă din grupa A, cu CSM Târgoviște. Jucătoarea de 21 de ani are medii de 12,5 puncte, 3,2 recuperări, 4,2 pase decisive, 2,6 mingi pierdute și 1,4 intercepții în 30:21 minute, cu 12,7 eficiență medie în cele 11 etape de până acum. Ghizilă este la cel mai bun sezon în primul eșalon, după ce a mai trecut pe la Timișoara, Alexandria, Brașov și Cluj-Napoca.

Cele 7 triple marcate de tânărul fundaș reprezintă un nou record în această ediție a LNBF. Cel anterior era de 6 reușite de după semicerc și era împărțit de trei sportive: veterana Ancuța Stoenescu (pentru CSM Târgoviște în prima etapă cu ACS Sepsi), tânăra Alina Podar (pentru Olimpia CSU Brașov cu Universitatea Cluj) și americanca Arlesia Morse (pentru „U” Cluj la Satu Mare). Andrea Olah (Orosz) reușea 7 aruncări de la distanță pentru CSM Satu Mare în primul tur al cupei.

Kristina Higgins și-a trecut în cont al 8-lea double-double în campionat alături de alb-verzi. Pivotul a petrecut pe parchet 28:53 minute și a încheiat partida cu 16 puncte și 14 recuperări (4/10). 8 șuturi din interiorul semicercului și-au găsit ținta din cele 14 încercate (57%). A mai avut 2 pase decisive, o greșeală personală, 2 mingi pierdute și 4 intercepții, pentru +28 eficiență.

Americanca de 24 de ani este cea mai bună marcatoare din prima grupă valorică, cu un total de 216 puncte în 11 partide și o medie de 19,6 puncte pe meci. Este și cea mai bună recuperatoare a primei grupe, cu 12,5 recuperări pe partidă. Mai are medii de 1,4 pase decisive, 1,7 mingi pierdute și 1,6 intercepții în 29:52 minute, cu 29,4 eficiență medie. Și-a îmbunătățit puțin cifrele față de precedentele două sezoane, petrecute la Brașov, în minute mai puține.

Campioana a mai avut două jucătoare în double-digits la ultimul meci al anului din LNBF. Angelika Slamova a contribuit cu 15 puncte (5/9 din semicerc, 1/6 de afară și 2/4 la libere). A mai avut 3 recuperări (2/1), 4 pase decisive, 5 greșeli personale, 2 faulturi scoase, 2 mingi pierdute și 3 intercepții, pentru +12 în dreptul eficienței. Marina Solopova a încheiat partida cu 10 puncte (2/3 de la semidistanță și 2/6 de după semicerc). A mai avut 3 recuperări (2/1), 5 pase decisive, 3 greșeli personale, un fault scos, o minge pierdută și 5 intercepții, cu +17 eficiență.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe termină anul pe primul loc în Grupa Roșie, cu 20 de puncte. Alb-verzile sunt la egalitate cu CSM Satu Mare, față de care au un joc mai puțin, dar au avantajul rezultatelor directe. Pentru campioană primul meci din 2019 va fi la Cluj-Napoca, în 5 ianuarie.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ...
    In loc sa joace la noi, joaca la Sepsi.

    "Mutumim" marelui manager Ovidiu Vasu.( apropo, PLEACĂ !)

    cu 5 ani în urmă (31.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMIOANA !
      La SEPSI joaca tot la noi !! O jucatoare se duce acolo,unde este apreciata,platita si respectata !!

      cu 5 ani în urmă (05.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    BRAVO FETELOR.LA MULTI ANI !!

    cu 5 ani în urmă (31.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!