Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ionel Brustur: „Mă bucur că s-a înființat CSM-ul, că sportul mureșean reușește să meargă în continuare cu mai multe secții”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.11.2018

Baschetul feminin din Târgu Mureș a început în acest sezon un nou drum, la nou-înființatul CSM. Echipa joacă în grupa valorică B a Ligii Naționale, cu Ionel Brustur în postura de antrenor principal. Acesta ne-a oferit câteva impresii despre începutul de drum cu noua echipă, parcursul de până acum din campionat, sistemul și nivelul din acesta, dar și problemele cu care se confruntă echipele de senioare.

Antrenorul de 40 de ani a fost principal și la precedentele două echipe prim-divizionare din oraș, Nova Vita și Sirius. CSM Târgu Mureș a început sezonul cu dubla din Cupa României cu CSM Târgoviște, din prima grupă valorică. Mureșencele nu au avut prea multe șanse, ținând aproape în prima repriză din returul de acasă. În grupa B din campionat, elevele lui Ionel Brustur au până acum un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. Acestea au câștigat toate cele trei meciuri de acasă din campionat, cu ACS KSE Târgu Secuiesc, Agronomia București și CSM Alexandria, iar în deplasare s-au impus pe terenul Rapidului și la Alexandria. Cele două înfrângeri au fost la Oradea și Constanța.

„Sunt destul de mulțumit de prima parte a sezonului. Am avut, din păcate, câteva oscilații care ne-au costat, mai ales meciul de la Oradea pe care voiam să-l câștigăm. Echipa este legată, avem și jucătoare experimentate, avem și jucătoare tinere care învață de la ele, avem o americancă, pe Angel Robinson, și îmi doresc să reușesc să dau cât mai multe minute tinerelor să crească”, ne-a declarat Ionel Brustur.

CSM Târgu Mureș are în lot sportive care au fost și în sezonul trecut sub comanda lui Ionel Brustur, la Sirius, cele mai experimentate fiind Angel Robinson, Kata Meszaros și Antonia Radu. Au venit jucătoare care au mai evoluat în prima ligă, ca Bianca Voica, Mihaela Maxim, Cristina Badi, Diana Ignat Kleeman sau Georgiana Plăvițu.

„Nu a fost greu să le convingem, fetele au venit cu inima deschisă. Se muncește foarte bine și atmosfera este bună. Din punctul ăsta de vedere sunt chiar mulțumit. Eu sunt extrem de entuziast și mă bucur că s-a înființat CSM-ul, că sportul mureșean reușește să meargă în continuare cu mai multe secții. Sper să ne îndeplinim obiectivele și pe viitor să creștem. Acum totul depinde de situația financiară din sport”, a mai spus antrenorul mureșencelor.

Acesta ne-a vorbit și despre obiectivul din acest sezon. În regulament este stipulat că echipele cu afiliere provizorie nu pot intra în play-off, fiind și cazul celor de la CSM Târgu Mureș, un club înființat în acest an.

„Da, nu putem să intrăm în play-off, din păcate, nu știu încă dacă se poate intra în grupa A valorică după tur-retur, deci, dacă terminăm cumva pe locul 1, dacă putem promova în grupa A. Nu știu încă aceste detalii. Obiectivul meu este să ținem jucătoarele pe care le avem, să le formăm, să primească cât mai multe minute și să capete experiență”.

Tehnicianul de 40 de ani și-a exprimat și părarea despre regula cu două jucătoare autohtone tot meciul în teren, dintre care una trebuie să fie sub 23 de ani în primele două sferturi.

„Este o regulă bună, însă problema este numărul mic de românce care reușesc să ajungă până la vârsta senioratului, pentru că foarte multe echipe au jucătoare de 18 ani care trebuie să joace și la echipe de U18 și este destul de greu, din punctul ăsta de vedere. Însă pentru ele, această regulă le ajută foarte mult”, a adăugat Ionel Brustur.

În această vară Liga Națională și Liga 1 au fost unite, rezultând cele două grupe valorice A și B din actuala Ligă Națională. În prima grupă sunt 6 echipe și în a doua 7. Locul 1 din grupa B la finalul primei faze va urca în grupa roșie în faza a doua, iar un al doilea loc de play-off va fi disponibil pentru prima clasată la finalul grupei galbene.

„La feminin este bun (n.r. sistemul), având în vedere faptul că foarte multe echipe, din lipsă de bani, au ales să se înscrie în grupa B valorică și astfel avem 6 echipe în prima grupă valorică, 7 în a doua. Numărul mic de echipe, însă, afectează foarte mult baschetul feminin. Mie mi-ar fi plăcut să fie grupa valorică cu opt echipe și grupa B, ca și până acum. Însă aceasta este situația financiară în momentul de față și multe echipe se confruntă cu ea”, a mai spus Ionel Brustur.

Acesta a vorbit și despre nivelul competiției și lupta pentru locurile de play-off disponibile echipelor din grupa valorică B.

„Pe grupe valorice este destul de apropiat, însă echipele care vor urca din grupa B în grupa A vor avea probleme mari dacă nu reușesc să se întărească sau să mai aducă jucătoare. Clar, Constanța este favorită să intre în play-off. Pentru locul următor va fi o luptă mare, părerea mea, între Rapid și Oradea”, a mai spus antrenorul mureșencelor.

CSM Târgu Mureș reia miercuri, de la ora 18:00, seria meciurilor oficiale, la 19 zile de la precedentul joc pe care l-a disputat în LNBF, înainte de pauza pentru naționale. Elevele lui Ionel Brustur vor fi la a treia partidă consecutivă pe propriul teren, primind vizita Rapidului.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!