Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Drăgușin este noul jucător al Stelei CSM EximBank

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.06.2014

Steaua CSM EximBank a ajuns la un acord cu pivotul Ionuț Drăgușin, după cum anunță site-ul oficial al „militarilor”. Sportivul în vârstă de 29 de ani vine de la SCM U Craiova unde a jucat în ultimele două stagiuni de LNBM. Drăgușin a suferit în presezonul 2013/14 o accidentare la genunchi care l-a ținut departe de parchet până în luna martie a anului curent și a ratat astfel prezența în Liga Balcanică alături de SCM U Craiova.

În ultimul sezon, Ionuț Drăgușin a jucat doar 5 partide pentru formația din Bănie. El a avut medii în aceste jocuri de 3.8 puncte și 2.2 recuperării, în 15 minute jucate în medie pe meci. În întreaga sa carieră, Ionuț Drăgușin a bifat 176 de meciuri în LNBM cu medii de 8.8 puncte și 6.5 recuperări. Cel mai bun sezonul al pivotului s-a înregistrat în 2008/09 când acesta evolua pentru CSU Cuadripol Brașov. Atunci pivotul a încheiat cele 27 de partide cu medii de 16.0 puncte și 11.9 recuperări cu o eficiență medie pe meci de 23.0 unități.

În cariera sa, Ionuț Drăgușin a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, BCM U Pitești, CSU Cuadripol Brașov dar și pentru CB Vic și Lagun Gipuzkoa în liga secundă a Spaniei.

În palmares, Ionuț Drăgușin, are un singur trofeu și anume Cupa României, cucerită pe vreme când juca la Gaz Metan Mediaș.

Ionuț Drăgușin face parte din lotul lărgit al echipei naționale a României care va aborda preliminariile pentru EuroBasket 2015.

19 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nasol
    Pare sa faca trupa mare (si la propriu) Stanescu la Steaua. Sa vedem acum ce echipa va avea Craiova!

    cu 9 ani în urmă (29.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    M-da
    Se cladeste o echipa competitiva si in capitala. Ar cam fi timpul, la ce populatie si ce forta economica au. Numai sa nu pateasca asa ca majoritatea echipelor din Bucuresti. Cel putin in ultimii ani. Cu scandal pe seama salariilor neacordate. Vezi: Steaua Turabo, Otopeni, CSM Bucuresti, Dinamo Bucuresti.

    cu 9 ani în urmă (29.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    STRATEGIE !!!!!
    Asa cum am aratat de nenumarate se dovedeste faptul ca tot ce s-a realizat la Craiova a fost distrus incepand cu deciziile proaste luate anul trecut (schimbarea a trei antrenori si 11 jucatori). Actualul (oare pentru cat timp ?) manager Toma este depasit de situatie, si merge din greaseala in greseala (normal conform proverbului :"spre victoria finala"). Este evident ca incepand de anul acesta Craiova se va lupta pentru evitarea retrogradarii, iar publicul spectator va fi din ce in ce mai putin...Poate ca asta isi doreste conducerea si noi ne facem iluzii ca prostii...

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Bureau
      Ce se aude despre Travis?

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      crezi ca ramane?
      hai sa fim seriosi, echipa este dezmebrata total,mare minune daca o sa mai ramana 3-4 jucatori de anul trecut,exceptie facand tinerii

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    echipa
    Nu cred ca jucatori ca Dragusin si probabil Aditza Tudor- Blidaru pot juca sub comanda antrenorului croat. Caractere " puternice", vor iesi scantei...

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    nimic nou
    Exact cum spune si Horia,la noi s-a vazut de anul trecut ca TOMA ESTE PRAF SI PULBERE.Chiar ne vom lupta pt eviatera retrogradarii

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Simplu
    Dincolo de comentarii mai mult sau mai putin patimase,bruma de jucatori romani cu adevarat importanti va fi impartita intre 3-4 echipe cu muuulta dare de mana.Cum mai spuneam,efectele obligativitatii jucatorului roman pe parchet pe toata durata jocului incep sa se faca simtite,dar asta are si o parte buna,poate macar acum li se va da o sansa tinerilor care decat lustruiau bancile.

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      tineri
      Ma indoiesc profund. Antrenorii straini nu au interes iar cei romani nu au " cojones ". Cum altii pot juca in Euroliga cu jucatori de 19- 20 ani iar noi nu putem asigura 10 min intr-o superliga in care, cu adevarat, joaca 10 echipe ?

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      poate totusi
      Da,in principiu ai dreptate,eu ma refeream insa la urmatorul aspect:exceptandu-i pe foarte putinii romani experimentati dar si de valoare certa,care nu au inlocuitori romani de valoare apropiata(Mandache,Silvasan,Nicoara,etc,oricum extrem de putini)exista romanii experimentati(si aceia putini)de valoare evident mai scazuta,ori tocmai asta era ideea,decat sa te bati sa strangi cat mai multe din aceste "plombe",mai bine utilizezi din tinerii care au inceput sa confirme,sunt convins ca diferenta de randament e insesizabila,insa castigul pe termen lung e urias.Daca vrei,ca opinie individuala evident,consider ca la momentul actual un Milencovici sau Damian n-ar fi inferiori,sau diferentele in minus ar fi absolut nesemnificative, unui Dragos Andrei(si bine a procedat Timisoara),un Paun lui Lapuste,sau un Ciordas unui Pasca.

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca ii vreun muce de asta tanar pe pozitia 4, care sa joace macar jumate din ce joaca Lapuste, eu ma duc si ma scald nu in laturile porcilor. Asta ii o jignire la adresa umanitatii...mi-as dori sa mint, dar Lapuste si la 40 de ani va face fata primei ligi. Pacat ca la Cluj nu reusim sa avem atata minte, incat sa il aducem ca back-up la Silvasan...ar fi chiar o concurenta serioasa si o solutie salvatoare, mai ales in zilele proaste alea lui Silvasan. Imi si imaginez sa zicem un duel Lapuste-Mario Lazar(dupa mine cel mai bun 4 dinter copiii campionatului)...no cine castiga asa net?(ca mana, detenta, aparare, tactica)

      cu 9 ani în urmă (01.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Lapuste
      E punctul tau de vedere,nu vreo axioma.Au fost si altii jucatori buni si foarte buni,numai ca timpul nu iarta pe nimeni si n-are nici sentimentalisme.

      cu 9 ani în urmă (01.07.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Varsta scade abilitatile, dar de aici si pana la a-l compara pe Flavius cu tinerii jucator e diferenta mare. Nici pe Roschnafsky nu l-a iertat varsta deloc, dar la ultima revenire in Divizia A avea 40 de anis i facea double-double, avea meci terminat cu 16 recuperari si reusea sa il umileasca pe Pesic. Prima data tinerii nu trebuioe sa joace...trebuie sa aiba valoare...din pacate nu au si vad asta la Cluj foarte clar. Poti sa ii joci pan te prostesti ca nu te alegi cu nimic, poate doar cu niste meciuri pierdute

      cu 9 ani în urmă (01.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Foarte bine
      Vedem oarecum diferit anumite aspecte(nu trebuie sa convinga nimeni pe nimeni,asa ca nu-i loc de vehementa)ceea ce nu-i nicio drama,ba dimpotriva,caci din contradictii se naste progresul.

      cu 9 ani în urmă (01.07.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova mariussorin :

    duplicitar
    Aportul lui pentru Craiova in sezonul trecut a fost aproape de zero,chiar pot sa-i reprosez plecarea lui James Tyler si mazilirea lui Nisic deoarece acestea au venit dupa refacerea si apritia lui pe parchet ("ajutat" si de prieteni binenteles).Nu pot sa-l uit cand radea de anumite stangacii ale lui Tyler si apoi cand a intrat el....praf...pulbere fina.

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      amre dreptate
      Dragusin nu ne-a ajutat cu nimic sezonul trecut,ba mai mult spunea ca nu-l intereseaza banii,dar poate o fi si alteceva la mijloc ce noi nu stim...

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    • SCM "U" Craiova mariussorin:

      explicatia
      Am aflat acum cateva minute ca managerul echipei nationale a Romaniei este Marius Toma....acum avem explicatia decapitarii lui Nisic si numirea, inaintea PO, la Craiova a marelui strateg Tenter precum si a organizarii campionatului de baby si mini baschet tot aici."Osanale FRB!Cinstit sa va fie numele!"

      cu 9 ani în urmă (30.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    veste buna
    pt oradeni: Will nu mai pleaca la Cluj ci pleaca in Polonia

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Domnului Marius Toma
    Stimate Domn,
    Iti multumim (citeste cu ghilimele de rigoare) pentru tot ce ai facut pentru baschetul craiovean, astfel incat sa iti asiguri un post caldut la federatie. Dar cred ca este timpul sa ne lasi. Pentru ca in felul acesta tu nu mai poti continua la acest club, de care ti-ai batut joc. RUGAM CONDUCEREA CLUBULUI, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA (cel ce asigura bugetul) SA ANALIZEZE ACEASTA SITUATIE SI SA IA MASURILE CE SE IMPUNEAU DE MAI MULTA VREME.

    cu 9 ani în urmă (01.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!