Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu: “Vreau să mulţumesc conducerii și antrenorului echipei Energia Rovinari”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.08.2014

Ionuț Georgescu, președintele lui CSU Asesoft Ploiești, ne-a oferit o declarație în care vorbește despre SuperCupa România unde Energia Rovinari a acceptat ca ploieștenii să poată evolua cu toți jucătorii străini. Oficialul prahovean a vorbit și despre biroul federal care a respins două propuneri pe care celelalte cluburi le-au acceptat. Ionuț Georgescu a mulțumit Energiei Rovinari pentru că a acceptat ca Asesoft să folosească toți străinii în SuperCupă dar și celor de la SCM U Craiova care au acceptat o schimbare a programului din Cupa României pentru a permite campioanei României să joace un turneu amical foarte puternic la Wroclaw cu formații de Euroligă:

"Vreau să mulţumesc conducerii si antrenorului echipei Energia Rovinari pentru înţelegerea si cooperarea de care au dat dovadă în solicitarea noastră ca ambele echipe sa aibă dreptul de a folosi în Supercupă toţi străinii pe care îi au legitimat. Jucăm în Cupele Europene unde nu suntem limitaţi la acest capitol și avem nevoie de meciuri tari și cu miză prin care să ne putem pregăti în efectiv complet. CSU Asesoft a făcut două propuneri la şedinţa preşedinţilor de Club: în Cupa României să putem trece pe foaie 7 străini și să folosim un român pe teren în permanență iar în Supercupă să nu fim limitaţi la capitolul jucători străini. Echipele au acceptat propunerea noastră fără nicio abţinere, dând dovada că înţeleg importanța reprezentării României și a Ligii Naţionale în cupele europene. Ambele propuneri au fost respinse de biroul federal.

Nu vreau să comentez acest lucru acum. Am făcut-o printr-un mail trimis domnului preşedinte Horia Păun. Înca aştept un răspuns din partea dânsului, probabil după ce îşi va termina treaba cu echipa naţională. Un lucru este clar: propunerile, doleanţele, solicitările cluburilor sunt tratate de multe ori cu superficialitate de către Biroul Federal! O să ne lămurim în timp dacă este vorba de încăpăţânare, dovezi de superioritate sau rea voinţă.

Aș vrea doar să rezum în două propoziţii un discurs minunat al preşedintelui Shimon Mizrahi (Maccabi Tel Aviv) pe care l-am ascultat la primul congres al cluburilor de Euroligă, Eurocup și al ligilor profesioniste:” Federațiile trebuie să aibă un singur scop principal: sprijinirea cluburilor! Ele înseamnă” baschetul” 90% dintr-un an!”

Mulţumesc încă o dată Energiei Rovinari si Craiovei, echipa care a acceptat sa jucam primul meci din Cupa pe 18 la Ploieşti, pentru a putea ajunge și la Turneul din Polonia la care am fost invitaţi de Turow, Wroclaw si Dinamo Sassari! Le urez tuturor formaţiilor angrenate în cupele europene un sezon de excepţie! Sper să ne bucuram de cât mai multe victorii care să ne propulseze în elita baschetului european!”

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!