Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București, de la dublă vicecampioană națională la desființare

CSM București, de la dublă vicecampioană națională la desființare

Anul trecut în această perioadă CSM București făcea parte din proiectul CSM Steaua Eximbank care terminase doi ani la rând pe locul 2 în LNBM. În acest moment, clubul administrat de primăria municipiului București este pe punctul să „radieze” secția de baschet masculin, cel puțin la nivel de seniori.

Sau cel puțin așa susțin sursele noastre, care ne-au anunțat că CSM București nu se va mai înscrie în cele din urmă în Liga I de baschet masculin, acolo unde „Tigrii” doreau să participe. De altfel, formația primăriei Capitalei îl acontaseră deja pe Hristu Șapera, dar potrivit surselor noastre, CSM București nu va mai avea o echipă de baschet masculin, cel puțin nu la nivel de seniori.

De altfel, și Gazeta Sporturilor a scris că Primăria Capitalei va „radia” tot ce înseamnă cluburi de seniori la CSM București, cu excepția echipelor de handbal.

Reamintim că anul trecut Consiliul General al Municipiului București a luat decizia să rupă acordul cu CSA Steaua și să meargă pe cont propriu în LNBM. Dar, fiindcă despărțirea a fost oficializată prea târziu, CSM București, club păstorit de fosta campioană olimpică Gabriela Szabo, nu a mai reușit să se înscrie la timp în Liga Națională. Totodată, clubul primăriei Capitalei s-a trezit și cu datorii importante față de jucătorii cu care a rupt contractul. Ultima astfel de datorie este cea față de veteranul Iuri Fraseniuc, CSM București achitându-i peste 60.000 de euro fără ca hotărârea Tribunalului Arbitral Baschetbalistic din Geneva să fie recunoscută pe teritoriul României.

Rămâne de văzut așadar ce deznodământ ne mai oferă cei de la CSM București. Ce-i drept, într-un singur an CSM București a reușit performanța de a ajunge din vicecampioana României o formație care nu mai există pe harta baschetului românesc. Un scenariu de deja-vu cu care ne-am confruntat de atâtea ori în ultimii ani.

*foto: national.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!