Stiri

Islanda - Din sezonul 2013/14 doar un străin poate juca în campionat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.08.2013

Islanda, adversarul României în campania de calificare la EuroBasket 2015, a votat o nouă regulă care va intra în vigoare de la startul noului sezon competițional. Aceasta favorizează în mod evident jucătorii autohtoni.

Regula, votată undeva în luna martie a acestui an într-o ședință extraordinară a federației islandeze de baschet, obligă echipele de club din campionatul intern să folosească în permenanță cel puțin patru jucători autohtoni. Așadar, cel mult un jucător străin se poate afla pe parchet în orice moment al jocului pentru o echipă.

De notat că nu există o restricție cu privire la numărul de străini, însă este evident că prea mulți nu pot fi din moment ce vor fi cel puțin patru islandezi mereu pe parchet. Interesant este că în sezonul 2012/13, echipele din Islanda au avut permisiunea de a juca cu cel mult doi străini în același timp pe parchet.

Această modificare vine să avantajeze jucătorul autohton, care va putea să joace în țara lui la nivelul primului eșalon. Astfel, atunci când este convocat la echipa națională, baschetbalistului islandez nu îi lipsește exercițiul și nu se va trezi în situația în care ajunge să joace mai multe minute pe meci la echipa națională decât la nivel de club.

De notat că Islanda nu este membră a Uniunii Europene. Așadar, implementarea unei astfel de reguli nu are cum să contravină legilor uniunii Europene.

Citiți și

Georgia - Echipele finanțate din bani publici nu pot legitima străini

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    mentalitate
    La ei functioneaza acest sistem, intrucat mentalitatea este alta. Ei nu se ascund in spatele unei reguli si profita de ea, cerand salarii aberante fara sa dovedeasca pe teren. Pana acum nu aveau aceasta regula si totusi "autohtonii" au dovedit valoare. Cei care merita au jucat si pana acum.

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Impecabila observatia
    ...chiar daca in randul "profesionistilor" din baschet va starni deranj,asa cum s-a mai intamplat dealtfel.Si ca sa nu batem campii,nu exista absolut nicio justificare serioasa si realista pentru salarii abracadabrante,de 4-6000euro lunar la autohtoni cel mult mediocri...

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    nu conteaza
    Cu regula asta nu au nici o sansa in competitiile intercluburi, competitii care sunt urmarite de sute de mii de fani. Din partea mea poate sa joace si finala Camp. European dar tot nu vor conta in baschetul profesionist.

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!