Stiri

Israel a câștigat turneul Eurobasket U20 – divizia A, de la Chemnitz

Eduard Popa

Eduard Popa
23.07.2018

israel campioni u20

Naționala Israelului este noua campioană europeană la baschet masculin, categoria de vârstă U20, după ce a câștigat turneul de la Chemnitz. În finala, naționala Israelului a trecut de Croația cu scorul de 80-66.

Michael Mor Brisker a fost cel mai bun marcator al israelienilor, cu 19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Yovel Zoosman a adunat 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, iar Gil Aharon Beni și Miron Ben Ruina au avut ambii câte 14 puncte. De partea cealaltă, Mate Kalajzic a marcat 18 puncte.

Israel obține în premieră medalia de aur la U20 Masculin, după 3 medalii de argint în 2000, 2004 și 2017. De partea cealaltă, Croația a obținut prima medalie la U20. Ex-iugoslavii au venit la acest turneu după medalia de argint câștigată la Europeanul U20 – divizia B de anul trecut, desfășurat la Oradea și în care au pierdut finala în fața naționalei României. De altfel, „vulturii” au terminat pe locul 16 din 16 turneul de la Chemnitz, fiind învinși în ultima zi și de Islanda.

În finala mică, Germania a învins Franța cu scorul de 80-71 și au reușit astfel să câștige prima medalie la U20 masculin.

Israelianul Zoosman a fost desemnat MVP-ul turneului, în timp ce colegul său de numai 17 ani, Deni Avdija, a terminat în primul 5 al turneului, din care au mai făcut parte croatul Kalajzic și germanii Filip Stanic și Kostja Mushidi.

Clasamentul final al turneului de la Chemnitz

  1. Israel
  2. Croația
  3. Germania
  4. Franța
  5. Turcia
  6. Serbia
  7. Spania
  8. Italia
  9. Lituania
  10. Marea Britanie
  11. Muntenegru
  12. Ucraina
  13. Grecia
  14. Suedia
  15. Islanda
  16. România

De notat că Grecia s-a salvat de la retrogradare, după ce a trecut în meciurile pentru locurile 13-14 de Suedia. Scandinavii se vor alătura sezonul viitor României și Islandei în competiția U20 Divizia B. În locul lor au promovat Polonia, Slovenia și Letonia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!