Stiri

Israelul și-a desemnat câștigătoarea cupei în sezonul 2018-2019

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.02.2019

Israelul este una dintre primele țări care își cunoaște deja câștigătoarea cupei naționala, asta după ce aseară Hapoel Ierusalim a învins în finală pe Maccabi Rishon LeZion la 15 puncte diferență, scor final 82-67. 

Prima repriză a finalei Cupei Israelului, ediția 2018-2019, a avut aspecte echilibrate, cele două formații câștigând câte un sfert, Hapoel pe primul, 23-18, respectiv Maccabi Rishon pe al doilea cu 22-19. Astfel s-a intrat la vestiare cu un avantaj de 2 puncte pentru cei din Ierusalim, scor 42-40. După revenirea de la pauza mare, lucrurile au luat o întorsătură favorabilă pentru Hapoel și una de coșmar pentru Rishon, primii reușind să câștige sfertul 3 cu un parțial neverosimil pentru o finală, 29-8. Ultimele 10 minute de joc au fost câștigate de Maccabi Rishon LeZion cu 19-11, însă insuficient pentru a mai întoarce soarta partidei, scor final 82-67 și trofeu pentru Hapoel Ierusalim.

J’Covan Brown cu 19 puncte marcate și James Feldeine cu 15 au fost principalii marcatori ai învingătorilor, în timp ce din tabăra adversă s-a evidențiat Alex Hamilton cu 16 puncte înscrise. 

Hapoel Ierusalim își adjudecă astfel pentru a 5-a oară în istoria clubului Cupa Israelului, reușind să treacă în sferturi de Galil Gilboa 89-83, respectiv în semifinale de Hapoel Holon, 91-77. De cealaltă parte, Maccabi Rishon LeZion a învins în sferturi pe cea mai titrată echipă a Israelului și campioană a Europei, Maccabi Tel-Aviv, scor 88-77, iar în penultimul act a trecut de Hapoel Tel-Aviv cu 86-70. 

Maccabi Tel-Aviv rămâne echipa cu cele mai multe trofee în această competiție, 44 la număr. 

*Foto: Facebook Hapoel Jerusalem Basketball Club

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!