Stiri

Istanbul BBSK câștigă în Bulgaria și se califică mai departe în FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.11.2017

Formația turcă Istanbul BBSK și-a asigurat calificarea din punct de vedere matematic în faza următoare a FIBA Europe Cup, după ce a reușit să câștige în Bulgaria pe terenul celor de la Lukoil Academic Sofia. Turcii s-au impus la 4 puncte diferență, scor final 80-76

Astfel, Istanbul BBSK este prima echipă din Grupa E care este 100% sigură de calificarea mai departe în FIBA Europe Cup. De asemenea, aceștia au urcat și pe primul loc în grupă, însă nu pentru mult timp. La această oră se joacă și meciul dintre U-BT Cluj și Dinamo Tbilisi, iar dacă clujenii vor învinge își vor asigura la rândul lor calificarea, respectiv vor redobândi poziția de lider în grupă. 

Pentru Lukoil Academic Sofia acest meci de pe teren propriu era ultima șansă de a se menține în lupta pentru calificare, iar bulgarii au fost conștienți de acest lucru, reușind să se prezinte admirabil în fața unui adversar extrem de valoros. Tot meciul a fost unul echilibrat, ușor controlat de oaspeți, care, în special în repriza a doua și-au demonstrat valoarea și experiența, izbutind să gestioneze eficient finalul și să se impună la 4 puncte diferență. Astfel, Istanbul BBSK s-a impus cu 80-76, scorul pe sferturi fiind 26-23, 22-18, 15-16 și 17-19. 

M. Thompson cu 21 de puncte și I. Buva cu 18 au fost cei mai buni jucători ai turcilor, în timp ce de la Lukoil Academic Sofia s-au evidențiat B. Avramov cu 16 puncte, respectiv D. Pepper și K. Clanton, ambii cu câte 14. 

Istanbul BBSK a ajuns la un bilanț de 4 victorii și o singură înfrângere, iar în ultima etapă din grupă se va duela cu Dinamo Tbilisi în Georgia. De cealaltă parte, Lukoil Academic Sofia are în prezent la activ 2 victorii și 3 înfrângeri, iar în etapa a 6-a se va deplasa la Cluj-Napoca pentru încleștarea cu campioana României. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!