Stiri

Isteria Ball lovește și Europa

Eduard Popa

Eduard Popa
10.01.2018

liangelo lamelo ball debut lituania

LaVar Ball ar putea fi unul dintre cei mai buni manageri din baschet de pe mapamond. Chiar dacă a devenit hulit în SUA pentru felul în care își laudă non-stop cei trei băieți: Lonzo, LiAngelo și LaMelo, seniorul Ball a reușit să creeze o întreagă isterie în jurul tinerilor baschetbaliști.

Pe Lonzo Ball fanii baschetului au oportunitatea să îl vadă jucând la Los Angeles Lakers, unde are un sezon de debutant cu suișuri și coborâșuri. Lonzo a devenit cel mai tânăr jucător din istoria NBA care reușește un triple double, dar are totodată și procentaje catastrofale din acțiune: 34,9%, cu 29,8% de la 3 puncte și 48% la libere, pentru medii de 10 pct, 7,1 recuperări și 7,1 pase decisive în primele 34 de meciuri ale carierei.

În schimb, frații săi mai mici nu au putut fi testați la nivel profesionist. Asta pentru că LiAngelo nu a mai apucat să debuteze la UCLA, întrucât a fost prins furând dintr-un magazin în China și a fost suspendat de către colegiu, în timp ce LaMelo încă nu a împlinit 17 ani. Aici a intrat în scenă tatăl lor, exhibiționistul LaVarBall.

LaVar și-a scos băieții din colegiu și liceu și i-a pus să semneze la începutul acestui an primul lor contract profesionist, cu modesta echipă lituaniană BC Prienai Vytautas. După ce i-a semnat pe cei doi american, Vytautas s-a retras din Liga Baltică, organizând în schimb turneu amical „Big Baller Brand”, cu cele mai bune echipe de juniori din Lituania.

Primul astfel de meci s-a jucat într-o arenă arhiplină din micuțul oraș lituanian Prienai în fața echipei a doua a celor de la Zalgiris Kaunas și a fost transmis live pe facebook.

Evident echipa de seniori a lui Vytautas a avut câștig de cauză în fața juniorilor lui Zalgiris, scor 90-80. LiAngelo Ball a reușit să înscrie 19 puncte, cu 8/19 din acțiune, în timp ce LaMelo a adunat 10 puncte și 9 pase decisive. Jocul celor doi nu a impresionat însă prea mult. LiAngelo a forțat multe aruncări și a preferat mereu finalizările spectaculoase în schimbul celor simple, în timp ce LaMelo, chiar dacă are o viziune a jocului care depășește vârsta de 17 ani neîmpliniți, a încercat multe pase fanteziste și de multe ori a uitat să se întoarcă în apărare. De asemenea, cei doi au fost eclipsați de conducătorul de joc de 17 ani al lui Zalgiris, tânărul Rokas Jokubaitis, care a marcat 31 de puncte.

Dacă din punct de vedere baschetbalistic lucrurile au mers „așa și așa”, din punct de vedere al marketingului vorbim clar de un succes înregistrat de Big Baller Brand. Pe lângă faptul că parchetul din Lituania avea logo-uri cu compania condusă de LaVar iar arbitrii erau îmbrăcați în hainele BBB, debutul fraților lui Lonzo a fost urmărit de peste 2 milioane de oameni pe facebook. La un moment dat, la începutul sfertului 4 erau nu mai puțin de peste 125 de mii de utilizatori ai platformei de social media care urmăreau transmisiunea în direct a primului meci a lui LiAngelo și LaMelo în tricoul lui BC Vytautas.

Printre cei peste 2 milioane de oameni s-a numărat și căpitanul lui BCM U Pitești, Porter Troupe. Veteranul american a postat și un mesaj pe facebook în legătură cu acest eveniment, în care s-a arătat mulțumit de potențialul lui LaMelo, de ingeniozitatea lui LaVar, dar l-a sfătuit pe LiAngelo să se lase de baschet și să se ocupe de afaceri, alături de tatăl său.

Acum pentru frații Ball urmează debutul în prima ligă lituaniană, în compania celor de la Lietkabelis, pe 13 ianuarie. După 18 etape, BC Vytautas se află pe penultimul loc, cu numai 4 victorii și 14 înfrângeri.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!