Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Istoria se repetă. Derby-ul Olteniei s-a decis din nou pe final

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.10.2015

SCM Universitatea Craiova și-a adjudecat „Derby de Oltenia”, reușind să smulgă victoria în fața Energiei Târgu Jiu în ultimele momente ale întâlnirii. După cum ne-au obișnuit, Craiova și Energia ne-au oferit din nou un joc echilibrat, victoria fiind obținută dramatic, 78-77, după ce Jamar Diggs de la Energia a ratat libera care putea trimite partida în overtime. 

Baschetbaliștii pregătiți de Antonis Constantinides au început mult mai bine partida, având la un moment dat și un avantaj de 9 puncte în startul întâlnirii, 17-8. Până la finalul sfertului inaugural gazdele și-au mai revenit, izbutind să vină la doar 3 puncte în spatele adversarilor, 16-19. Actul secund a avut o desfășurare asemănătoare cu primul, cu Energia la timonă, însă cu ceva mai multe puncte marcate. Oaspeții și-au adjudecat sfertul 2 cu un parțial de 25-22, ceea ce le-a oferit un ecart de 6 puncte la pauza mare, 44-38. 

Pauza dintre reprize a fost de bun augur pentru amfitrioni, care au reintrat mult mai motivați în joc. Trupa pregătită de Oliver Popovic a fost mult mai eficientă pe faza ofensivă, iar atenția din defensivă coroborată cu inexactitatea la finalizare a gorjenilor au dus la un parțial de 25-16 pentru Craiova. Astfel, alb-albaștri au intrat în decisiv în avantaj, 63-60, iar ultimele 10 minute de joc se anunțau incendiare. 

Pe parcursul ultimei secvențe cele două formații au trecut pe rând la conducerea jocului, fiind de asemenea multe momente moarte, cu secunde bune în care mingea nu intra în coș. Tensiunea combinată cu dorința de victorie a condus jocul către un echilibru perfect la intrarea în ultimul minut, 76-76. Durasovic a fost faultat pe pătrundere, reușind să fructifice cele două aruncări libere, 78-76. Imediat după Eziukwu a ratat ambele libere avute la dispoziție, finalul fiind presărat de multe ratări și greșeli de ambele părți. Intrați în ultimele 5 secunde de joc, Porter Troupe a forțat o aruncare de la distanță, ratată, mingea fiind prinsă însă de Jamar Diggs, care a fost faultat pe buzzer pe aruncare de Grubor, având două libere care puteau trimite partida în prelungiri. Prima a fost înscrisă cu ușurință, însă Diggs a fost învins de presiune la cea de-a doua, Craiova câștigând astfel la un singur punct diferență, scor final 78-77. 

Bozo Durasovic a fost cel mai bun jucător al gazdelor în acest meci cu 19 puncte și 7 recuperări, fiind urmat de Bogdan Popescu cu 14 puncte (5 recuperări), Milos Grubor 13, Dorde Micic 13, Aaron Johnson 13 (7 pase decisive), Cătălin Burlacu 8 (8 recuperări), respectiv Marko Djurkovic 1. De cealaltă parte, din lotul Energiei au punctat Lamont Mack 18, Jamar Diggs 17 (6 recuperări, 5 pase decisive), Antony Miles 10 (8 recuperări), Porter Troupe 10, Callistus Eziukwu 7 (8 recuperări), Lazar Radosavljevic 7, Adrian Guțoaia 5 și Szabolcs Santa 3. 

În urma acestui rezultat, SCM U Craiova a acumulat un bilanț de 2 victorii din 2 meciuri jucate, în timp ce Energia are la activ un eșec și o victorie. Trupa din Bănie se va deplasa în runda următoare pe Bega pentru duelul cu BC Timișoara, în timp ce Energia va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaș. 

*Foto: sportuldoljean.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Partida de mare angajament,chiar incrancenata,spre deliciul publicului,cel care a mai inclinat inca o data decisiv balanta!Felicitari ambelor combatante,cu un plus special pentru Bozo,magistral aseara,singurul ex-iugoslav din liga noastra care poate juca si "americaneste"!

    cu 8 ani în urmă (12.10.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      Micic
      Si Micic joaca americănește, nu are nici o problema cu run&gun dar asa este , Bozo are niste calități excelente, l-am văzut de câteva ori de aoroape când juca la Steaua.
      Felicitări pt victorie

      cu 8 ani în urmă (13.10.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @canguru
      M-a impresionat efectiv cu apararea la Miles(jucator mic si iute,1-2)si in cateva situatii la Eziukwu in post up(jucator masiv,puternic,centru clasic),care efectiv nu a putut sa-l depaseasca!

      cu 8 ani în urmă (13.10.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      ps
      Vorbesc de Bozo.

      cu 8 ani în urmă (13.10.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!