Stiri

Ivan Siriščević despre câștigarea Ligii Adriatice: "Un sentiment magnific"

Paul Olar

Paul Olar
29.04.2014

Performanță istorică în contul Cibonei Zagreb. Trupa lui Slaven Rimac a devenit regina spațiului ex-iugoslav, răpunând în finala Ligii Adriatice pe Cadevita, scor 72-59. "Lupii" au pus mâna pe primul trofeu european după o pauză de aproape trei decenii, iar la triumful alb-albastru a contribuit și Ivan Siriščević.

Ajuns în capitala Croației, fostul baschetbalist al lui BC Timișoara s-a remarcat duminică seara cu cinci puncte și trei recuperări în cele 20 de minute petrecute pe parchet. Extrema născută în anul 1987 a acordat un interviu site-ului Total Baschet, cu ocazia căruia a ținut să îi salute pe suporterii bănățeni.

Ivan, un succes răsunător în urmă cu două zile. Cum vă simțiți?

Este un sentiment magnific să câștigi o astfel de cupă. Cu șanse asemănătoare te întâlnești o singură dată în carieră sau poate niciodată. Consider că factorul decisiv a fost unitatea grupului, noi respirând practic unul pentru celălalt.

În semifinalele întrecerii ați învins pe Steaua Roșie. Cât de dificilă ți s-a părut acea încleștare?

Foarte dificilă, mai ales că turneul a avut loc la Belgrad. Steaua Roșie este o echipă puternică și a terminat între primele clasate. Ei au la dispoziție numeroși jucători valoroși, însă noi am știut de la început că nu avem ce pierde.  Am profitat, ne-am grupat și în cele din urmă am câștigat partida.

Mulți l-ar descrie pe Dario Sarić, coechipierul tău, drept "copilul minune" al baschetului european. Tu cum îl caracterizezi?

Dario este genul de baschetbalist care îi face pe cei din jur mai buni. El reușit un sezon mare și a evoluat constant, așa că a meritat titlul de MVP primit la final.

Are Sarić calitățile necesare ca să devină un star în NBA?

Cu siguranță. Cred că este pregătit să plece direct în America.

Datorită parcursului din Liga Adriatică, țara ta se va bucura de reprezentante sigure în viitorul sezon din Euroligă. Cât de mult beneficiază Croația de pe urma acestor prezențe?

Văd un aspect benefic atât pentru croați, cât și pentru baschetul de aici. Este extraordinar să avem două echipe calificate în Euroligă.

Ai îmbrăcat în urmă cu doi ani maieul lui BC Timișoara. Cum ți s-a părut aventura în Liga Națională?

Am avut o experiență frumoasă în România. Mi-a plăcut în mod deosebit orașul și clubul, însă din păcate, nu ne-am înțeles pe mai departe.

Păstrezi legătura cu foștii colegi timișoreni?

Urmăresc atent ce se întâmplă în campionatul românesc și vorbesc cu mulți sportivi, în special Zlatko Jovanović.

Cunoști foarte bine pe CSU Ploiești, grupare ce ar putea primi un wildcard din partea conducerii ABA. Crezi că au ploieștenii valoarea necesară să se impună în Liga Adriatică?

Ploieștenii au, fără nicio urmă de îndoială, valoarea să realizeze o figură frumoasă pe plan european. Liga Adriatică este o competiție benefică.

Ce mesaj le transmiți fanilor din Timișoara, respectiv cititorilor Total Baschet?

Vreau să vă salut pe fiecare în parte, să vă urez sănătate și să urmăriți îndeaproape baschetul!

*Foto: (c) Marko Prpic/PIXSELL

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rraZVy#BCT :

    Bravo Ivan
    si noi te salutam Siri :) si nu te`am uitat :) bafta pe mai departe

    cu 9 ani în urmă (29.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!