Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jamar Diggs, înger și demon pentru Energia în Bănie

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.10.2015

După trei victorii consecutive în startul noului sezon competițional, Energia Târgu Jiu a pierdut primul meci, în fieful formației SCM U Craiova. Gorjenii au cedat cu 77-78 într-un meci în care pe de o parte Jamar Diggs a fost cel mai productiv jucător al echipei, iar pe de altă parte același fundaș american a ratat aruncarea care putea trimite partida în prelungiri. 

Baschetbalistul originar din Statele Unite a fost titular în Bănie și a bifat nu mai puțin de 38 de minute petrecute pe suprafața de joc. Diggs și-a ajutat echipa cu 17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții, 4 mingi pierdute și un indice la eficiență de 22 de unități. Din punct de vedere al procentajelor Jamar a terminat cu 67% (6/9) din interiorul semicercului, 100% (1/1) de la mare distanță, respectiv 67% (2/3) de la linia de libere. 

La scorul de 78-76 pentru Craiova, Porter Troupe a aruncat de la distanță, mingea nu a intrat în coș, însă a fost prinsă de Diggs, care ulterior a fost faultat pe buzzer, având la dispoziție două aruncări libere decisive. Prima a fost fructificată fără emoții, însă a doua s-a „jucat” pe inel și a ieșit în cele din urmă afară, victoria revenind astfel craiovenilor. 

Dacă respectiva aruncare liberă intra se schimbau câteva date statistice importante. În primul și primul rând, Energia egala și trimite partida în overtime, acolo unde în 5 minute de joc se putea întâmpla orice. Apoi, Diggs termina cu 100% de la linia de libere, având 3 din 3, și totodată termina cel puțin timpul regulamentar cu 18 puncte, însă așa cel mai bun marcator al Energiei în Polivalenta din Craiova a fost Lamont Mack cu cele 18 puncte puse pe tabela de marcaj. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!