Stiri

James Gist se alătură celor de la Steaua Roșie Belgrad

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.07.2019

james gist steaua rosie

Steaua Roșie Belgrad a anunța transferul jucătorului american, James Gist. După șase sezoane petrecute la Panathinaikos, Gist a semnat în Serbia un cotract valabil pe două sezoane și va evolua alături de Crvena Zvezda în Euroligă.

Ajuns la 32 de ani James Gist face o schimbare în carieră după o lungă perioadă petrecută în Grecia la PAO, echipă alături de care a cucerit 5 titluri naționale și 6 cupe.

Gist și-a început cariera profeisonistă în Europa la Biella, Italia, unde a petrecut un sezon, după ce nu a prins un contract în NBA chiar dacă a fost ales în draft cu opțiunea 57 de San Antonio Spurs. A urmat un sezon în Rusia la Lokomotiv Kuban Krasnodar iar în sezonul 2010/2011 a evoluat pentru Partizan Belgrad, marea rivală a Stelei Roșii. Următoarea stagiune a jucat-o la Fenerbahce iar după o jumătate de sezon la Unicaja Malaga a trecut la Panathinaikos.

În cariera sa, James Gist a totalizat 221 de partide în Euroligă până în prezent. El are cifre statistice de 9.2 puncte, 4.4 recuperări, 1.1 pase decisive și 9.8 la eficiență.

Transferul la Steaua Roșie Belgrad l-ar putea determina pe James Gist să-și schimbe pseudonimul de pe rețelele de socializare, acolo unde este cunoscut sub numele de gistopoulous14.

*foto: eurohoops.net

2 comentarii la aceasta stire:
  • calorifer :

    Articularile...
    Se alatura Stelei Rosii Belgrad/ Se alatura celor de la Steaua Rosie Belgrad.

    cu 4 ani în urmă (08.07.2019) Raspunde
  • Eduard Popa :

    :)
    A fost un misstype. Corectat. Multumesc. :)

    cu 4 ani în urmă (08.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!