Stiri

James Harden: „Sunt cel mai bun baschetbalist din lume la ora actuală”

Dan Oancia

Dan Oancia
19.08.2014

James Harden, component al lotului Statelor Unite ale Americii la Campionatul Mondial care va începe în 30 august, găzduit de Spania, este foarte încrezător în forțele proprii înaintea startului competiției. Într-un interviu cu jurnalistul Scoop Jackson de la ESPN, Harden a declarat că, în momentul de față, este cel mai bun jucător din lume în viață.

Americanul de 196 de centimetri, în vârstă de 24 de ani, a fost draftat în 2009 de pe poziția a treia de Oklahoma City Thunder. După trei ani petrecuți la prima sa echipă din cariera de profesionist, James Harden a ajuns la Houston Rockets, acolo unde evoluează și în momentul actual. A fost selecționat de două ori în All Star Game-ul din NBA, în edițiile din anii 2013 și 2014.

A făcut parte din lotul Statelor Unite ale Americii și la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, reușind să obțină medalia de aur. Mai mult, Harden a mai declarat: „Am un drum foarte lung de parcurs, trebuie să învăț foarte multe lucruri și să îmi îmbunătățesc jocul. Atât timp cât sunt concentrat la lucrurile potrivite, îmi voi atinge potențialul la maximum”.

Campionatul Mondial va fi găzduit de șase orașe spaniole. Faza grupelor se va juca în Bilbao, Gran Canaria, Granada și Sevilla. Fazele finale ale competiției vor avea loc în capitala Spaniei, Madrid, și în Barcelona. Statele Unite ale Americii se află în grupă cu Republica Dominicană, Finlanda, Noua Zeelandă, Turcia și Ucraina.

*Foto: ballislife.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!