Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Conley: “Liga e foarte puternică, sunt foarte multe echipe echilibrate”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
16.11.2013

Venit la BC Timişoara la mijlocul turului de campionat, jucătorul de 32 de ani a debutat în meciul pierdut  de “lei” pe teren propriu contra celor de la Oradea.  Conley nu a impresionat, însă el apucase să se antreneze numai 2 zile cu echipa, astfel că nu i se poate imputa nimic.

Înaintea jocului de la Târgu Jiu cu Energia, jucătorul care evoluează pe poziţia 2-3 are gânduri mari şi se declară mulţumit de ce a găsit la Timişoara:

„După ce am vorbit cu antrenorul, și văzând la ce nivel s-a situat această echipă, m-am gândit că are șanse bune chiar la titlu. Campionatul din România e destul de puternic și, după o săptămână de pregătire alături de echipă, îmi dau seama că îmi pot găsi locul aici. Încerc să învăț cât de multe lucruri pot, vreau să văd cum mă pot integra în echipă, încerc să învăţ cât mai mai multe despre jucători. Nu a trebuit să mi se spună care este obiectivul, deoarece e clar că ne dorim cât mai mult. Liga e foarte puternică, sunt foarte multe echipe echilibrate valoric”.

Venit în România după experienţe în campionatele din Austria, Germania și Finlanda, Jason Conley a remarcat că arbitrii lasă jocul mai liber, dar în rest nivelul nu este foarte diferit:

„Avem o echipă masivă și campionatul mi se pare destul de dur. Arbitrii nu fluieră la fel de repede ca în alte campionate, Germania, de exemplu. Dar pe lângă aceste aspecte, nivelul este în mare parte același ca la celelalte echipe la care am evoluat. Mi-a fost destul de greu să joc un meci după doar două zile, deşi mai făcusem asta, dar antrenorul mi-a spus că nu își pune foarte mari speranțe în mine în acel moment, ci doar să încerc să nu fac prea multe greșeli și să joc in forţă”.

Conley îl va reîntâlni în meciul de sâmbătă pe Watson, conducătorul de joc al Energiei Rovinari. Cei doi au fost adversari şi în campionatul Finlandei. Partida se desfăşoară cu începere de la ora 18:15. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!