Stiri

Jason Washburn și Pavel Marinov, prestații bune în înfrângerea drastică suferită de Bulgaria cu Rusia

Eduard Popa

Eduard Popa
22.02.2019

washburn marinov bulgaria

Rusia a reușit să treacă en-fanfare de Bulgaria, la Botevgrad, scor 104-60 și să se mențină în cursa pentru calificarea la FIBA World Cup 2019. Vecinii de la sud de Dunăre au fost astfel eliminați din cursa pentru mondialul chinez.

A fost un meci fără istoric, trasat repede în favoarea rușilor care la pauză conduceau deja cu 52-30. Dmitri Kalugin a fost cel mai bun om al echipei antrenate de Sergey Bazarevich, cu 16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă, baschetbalistul celor de la U-BT Cluj, Jason Washburn, a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte. Asta în timp ce Pavel Marinov, fost jucător al lui Dinamo, BCM U Pitești și Steaua CSM Eximbank a înscris 15 puncte. Cei doi au fost singurii bulgari în „double-digits”.  

Într-o altă partidă din Grupa K, Finlanda a învins acasă cu scorul de 76-69 formație Franței, cea care era deja calificată la Mondialul de anul acesta. De asemenea, Cehia, cealaltă echipă deja calificată, a învins într-un meci fără miză pe Bosnia Herțegovina, cu scorul de 69-64. Ex-iugoslavii nu mai aveau nicio șansă la calificare.

Astfel, Rusia va avea parte de o adevărată finală pe teren propriu, în fața nordicilor. Partida care se va juca duminică, 24 februarie, la Perm, va hotărî a treia formație calificată din Grupa K, după Franța și Cehia.

Clasamentul în Grupa K arată în acest moment în felul următor:

  1. Franța – 9/2
  2. Cehia – 8/3
  3. Rusia – 7/4
  4. Finlanda – 6/5
  5. Bulgaria – 4/7
  6. Bosnia – 2/9

În celelalte partide din ultima rundă a Grupei K, Franța primește vizita Cehiei iar Bosnia va juca acasă contra Bulgariei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!