Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Washburn: „Nu este un joc pe care să îl tratăm cu ușurință”

Eduard Popa

Eduard Popa
23.03.2019

washburn u bt cluj timisoara

U-BT Cluj întâlnește SCM Timișoara în etapa a opta din Liga Națională de Baschet Masculin, Grupa Roșie. La conferința de presă dinaintea partidei, Jason Washburn a răspuns la mai multe întrebări privitoare la acest duel.

Washburn susține că se așteaptă la un meci strâns în compania bănățenilor:

„Ultima oară când am jucat cu Timișoara ne-au bătut la ei acasă, iar în cele două victorii ale noastre, vorbim de reveniri, în sfertul patru. Deci nu este un joc pe care să îl tratăm cu ușurință, în ciuda numărului de victorii din acest sezon și a altor lucruri de acest gen. Au jucat mereu foarte bine contra noastră. Norocul nostru este că acum traversăm poate cea mai bună perioadă a noastră din acest sezon. Avem un joc complet, jucătorii noi au început să se obișnuiască cu stilul nostru de joc. Sperăm să avem o prestație bună împotriva unei echipe care arată foarte bine, în special de când am început în Top 6. Va trebui să fim pregătiți de o luptă.”

Întrebat ce s-a schimbat în ultimele partide, de la Craiova și Pitești, Washburn a răspuns:

„Am plimbat foarte bine mingea. Cred că cel mai bun marcator al nostru a avut 17 puncte, dar am fost mai mulți care am înscris cel puțin 10 puncte. Când ai astfel de meciuri în care împărțim mingea și ne apărăm foarte bine, comunicăm, se vede pe tabelă. Nu mă așteptam la o victorie atât de clară cu Piteștiul. Sunt exact ca Timișoara, avusesem numai meciuri strânse cu ei. Dar când jucăm la fel la ambele panouri, suntem foarte greu de învins. Avem multe arme în ofensivă și în apărare suntem lungi și atletici.”

Despre revenirea lui Tony Easley și prestațiile lui Nana Foulland:

„Ne-a lipsit Tony. Versatilitatea lui prezintă o provocare pentru celelalte echipe. Acum că joacă și Nana, suntem 3 oameni mari care putem acoperi chiar și poziția 4. Astfel, adversarii trebuie să se adapteze formației noastre.”

Despre înfrângerea surprinzătoare a Timișoarei cu Dinamo, Washburn a spus:

„Poate dacă ne uităm la record, am putea fi surprinși, dar jucând împotriva celor de la Dinamo, pot să spun că nu sunt atât de răi precum o arată palmaresul lor din acest sezon. În Top 8 au avut multe înfrângeri la limită. Din moment ce ei nu sunt prezenți în Top 6, ai fi putut spune că Timișoara e ca și calificată, dar cei de la Dinamo au venit să joace și au reușit să câștige.”

În acest sezon, Jason Washburn are medii de 13,4 puncte și 5,4 recuperări, cu +17 indice al eficienței, în 20 de partide din acest sezon. De asemenea, el are 67% din acțiune și 73% la libere.

Partida dintre U-BT Cluj și SCM Timișoara se joacă sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00 și va fi transmisă pe FRB Tv.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!