Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Washburn, omul meciului pentru U-BT Cluj Napoca în victoria cu CSA Steaua

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
24.04.2019

washburndykes

În debutul play-off-ului LNBM, ediția 2018/2019, U-BT Cluj Napoca a reușit să se impună în fața celor de la CSA Steaua, în ciuda unei prime reprize dominată de oaspeți, reușind să își facă jocul în partea a doua a partidei, scor final 72-64.

Cel mai eficient jucător al gazdelor a fost Jason Washburn. În cele 27:13 de minute petrecute pe parchet, acesta a înregistrat procentaje de 60% la aruncările de 2 puncte(6/10) și 75% la linia de libere(3/4), fără să încerce vreo aruncare de la mare distanță, totalizând 15 puncte. La acestea a adăugat 15 recuperări( 3 ofensive, 12 defensive), 2 mingi câștigate și 3 capace, pentru un indice al eficienței de 29.

Din spusele antrenorului Mihai Silvășan, pivotul celor de la U-BT Cluj Napoca nu a performat în semifinala Cupei României contra celor de la CSM CSU Oradea din cauza unor probleme la spate, acest meci reprezentând o revenire foarte importantă pentru aceștia.

De asemenea, Kyndall Dykes a pus pe tabelă în această seară cele mai multe puncte din tabăra clujenilor. În 30:19 de minute în teren, americanul a avut procentaje de 33% la aruncările de 2 puncte(3/9), 50% la linia de libere(3/6) și un procentaj perfect în afara semicercului(3/3), pentru un total de 18 puncte. Pe lângă acestea, și-a trecut în cont 7 recuperări(3 ofensive, 4 defensive), 5 pase decisive și o minge câștigată, ajungând la un indice de eficiență de 19.

În acest sezon, cei doi au impresionat prin mediile lor statistice, cu 12.8 puncte, 5. 7 recuperări și 1.4 pase decisive pentru Jason Wasburn și 18.6 puncte, 4.8 recuperări și 3.1 pase decisive pemntru Kyndall Dykes.

Astfel, U-BT Cluj Napoca preia conducerea în seria contra celor de la CSA Steaua, urmând ca vineri, 26 aprilie, cele două să se întâlnească din nou în BT Arena din Cluj Napoca pentru a disputa Meciul 2 al sferturilor de finală.

*SURSA foto: Silviu Cristea

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Un pivot excelent. Dupa parerea mea e unul dintre cei mai buni pivoti pe care i-a avut U in ultimul timp.
    Sper sa ramana la noi si sezonul viitor.

    cu 5 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!