Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

John Tsirogiannis: „Cei de la Iași m-au mințit în legătură cu tot”

Paul Olar

Paul Olar
08.12.2016

Nou-promovată în Liga Națională, Politehnica Iași se prezenta drept una dintre grupările ce meritau urmărite la startul actualei ediții de campionat. Din păcate, lucrurile nu au mers în direcția dorită de sportivele moldovence, care au fost lovite de grave probleme financiare. Drept urmare, Lia Galdeira, de departe cea mai bună jucătoare a ieșencelor, a decis să părăsească echipa. La scurt timp, Dominique Mosley și-a găsit un alt angajament, în Grecia, iar John Tsirogiannis avertizează că migrațiile de baschetbaliste vor continua.

La rândul său, renumitul tehnician elen a mărturisit, într-un interviu acordat site-ului Total Baschet, că intenționează să plece de la Iași.

Domnule Tsirogiannis, cum ați descrie experiențele trăite până acum în România?

Sunt două aspecte diferite referitoare la această întrebare. În primul rând, nivelul baschetului feminin din România este foarte bun. Totuși, la clubul meu lucrurile merg extrem de prost. Ei cheamă un antrenor de Euroligă și îi spun apoi doar minciuni. M-au mințit în legătură cu tot, cu jucătoarele autohtone, cu sala, facilitățile și problemele financiare.

Din informațiile noastre, astăzi ați primit al doilea salariu. Este adevărat?

Nu chiar, până acum am primit un singur salariu, însă a trebuit să îi dau banii Liei Galdeira, care nu și-a putut cumpăra bilet de avion. Apoi, am plătit comisioanele agenților și până astăzi nu am primit niciun leu de la club, doar promisiuni.

Cine credeți că este responsabil pentru problemele de la Iași?

Chiar nu știu cum funcționează sistemul, însă eu, ca antrenor profesionist, am semnat un contract cu echipa...
Pe lângă Lia Galdeira, vehement a protestat și Dominique Mosley. Se mai regăsește Mosley în lotul dumneavoastră?
Mosley a plecat deja în Grecia.

Credeți că vor părăsi Iașiul și alte jucătoare dacă nu se vor rezolva problemele?

Dacă situația nu se va schimba, cred că vor pleca și alte jucătoare de la echipă. Toate sunt profesioniste și merită să le fie respectate angajamentele.

Dumneavoastră ce intenționați?

Eu sunt interesat să antrenez în România, însă doar dacă va fi un proiect serios. I-am cerut deja agentului meu să se intereseze de alte echipe, am un CV bun și doresc să lucrez doar cu profesioniști. Țin să precizez că am o părere foarte bună despre domnul Vasile Manole, noul director al Clubului Sportiv Politehnica Iași. Cu dânsul aș colabora oricând!

Urmează partida cu CSM Satu Mare. Cât de greu va fi să pregătiți jocul?

Sunt aici de patru luni și în fiecare zi a existat câte o problemă. Nu am nici măcar 10 jucătoare la antrenament, așa că este imposibil să pregătesc un meci în asemenea condiții, în special că avem jucătoare tinere, care nu au evoluat niciodată la un nivel atât de înalt.

Foto: Dragoș Pașcaneanu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Deznodamant
    Din pacate am intrezarit acest deznodamant inca de cand d-nul Cosoi vorbea despre cupe europene. Niste incompetenti si mincinosi pt a fi destul de bland. Inclin sa cred ca unii se trezesc vorbind si luandu-si angajamente fara sa cunoasca realitatea. Sper ca noul presedinte al clubului Politehnica sa scape de astfel de personaje

    cu 7 ani în urmă (10.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!