Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jonte Flowers, la cea mai bună evoluție pentru CSM Steaua în duelul cu fosta sa formație

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.05.2018

CSM Steaua Eximbank București s-a impus cu 89-67 în primul meci din play-off și conduce cu 1-0 în seria cu BC SCM Timișoara. Patru jucători de la gazde au înscris mai mult decât echipa vizitatoare. Flowers, Runkauskas, Taylor și Baciu au contribuit cu 73 de puncte.

Jonte Flowers a fost coșgheterul partidei, cu 26 de puncte. Americanul a deschis jocul cu un run de 8 puncte. Flowers a jucat 29:35 minute și a înscris 4 coșuri din interiorul semicercului din 6 încercări. Acesta a fost perfect din spatele semicercului, cu 5 din 5. A transformat toate cele 3 libere de care a beneficiat. A mai avut 4 recuperări (1 ofensivă/3 defensive), 2 pase decisive, 2 mingi pierdute și o intercepție, pentru +29 indice al eficienței. Cu el în teren, formația gazdă a avut +25 față de adversar.

Flowers a jucat în 11 meciuri din campionat pentru CSM Steaua Eximbank București. Are medii de 12.5 puncte, 4.7 recuperări, 2.2 pase decisive și 15.2 eficiență medie în 29:33 minute/meci. Jucătorul de 33 de ani a reușit cea mai bună prestație pentru formația bucureșteană chiar împotriva echipei pentru care a jucat în a doua parte a sezonului trecut. Atunci americanul a mers la Timișoara după o pauză destul de lungă, cauzată de o accidentare gravă.

Marius Runkauskas a fost al doilea marcator al Stelei în meciul de joi, cu 21 de puncte. Lituanianul a jucat 26:06 minute, cu 2/3 la șuturile de două puncte, 4/9 de afară și 5/8 de la linia de fault. Toate coșurile din acțiune le-a reușit în repriza secundă. A mai avut 4 recuperări, 3 assist-uri, un turnover și 2 intercepții, pentru +20 în dreptul eficienței. Acesta a evoluat în 22 de jocuri în această ediție a LNBM, cu o medie de 26:46 minute. Are 13 puncte/meci, cu 2.2 recuperări, 2.4 pase decisive și 10.9 eficiență.

Brandon Taylor a jucat cel mai mult pentru Steaua în meciul de joi, aproximativ 30 de minute. Fundașul a fost aproape de double-double, cu 14 puncte și 9 pase decisive. A încheiat partida cu 5/7 la șuturile din interiorul semicercului, 1/2 de afară și 1/2 de la linia de fault. A mai avut 4 recuperări, 3 mingi pierdute și 3 intercepții, cu +23 indice al eficienței. La primul sezon în Liga Națională, Brandon Taylor a jucat până acum 28 de meciuri. Are medii de 29:43 minute, 14.4 puncte, 4 recuperări și 6.4 recuperări, cu 18 eficiență medie.

Cătălin Baciu a fost al 4-lea stelist în double-digits, cu 12 puncte. A avut un procentaj perfect la aruncările din acțiune, cu 5 din 5 șuturi de două puncte. A marcat 2 libere din 3. A mai avut 3 recuperări, o pasă decisivă, un turnover și 2 intercepții, cu +16 în dreptul eficienței. Baciu a jucat în 32 de meciuri din acest campionat și are medii de 8.1 puncte, 4.1 recuperări și 9.8 eficiență medie, în 15:13 minute.

De la formația timișoreană doar doi jucători au înscris mai mult de 10 puncte. Adrian Diaz a încheiat partida cu 14 puncte și 7 recuperări (+15 eficiență), iar Jeremic a avut 13 puncte (+13 eficiență). Oaspeții au folosit 10 jucători în acest duel.

Meciul doi se dispută sâmbătă, de la ora 17, tot în capitală, și va fi transmis pe DigiSport 4.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!