Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jordan Chatman este noul jucător al lui BC CSU Sibiu

David Istrate

David Istrate
25.07.2019

Jordan Chatman este noul jucător al lui BC CSU Sibiu

Joi, 25 iulie, BC CSU Sibiu a anunțat transferul unui nou jucător american, Jordan Chatman, venit de la Boston College. Acesta devine al 6-lea străin din lotul lui Dan Fleșeriu, după Randal Falker, Isaiah Philmore, Chris Cooper, Barry Stewart și Jared Jordan.

Jordan Chatman are o poveste interesantă: acesta a intrat la facultate, la Brigham Young University, însă, în primii doi ani, a fost plecat în Taiwan. Baschetbalistul de 26 de ani face parte din biserica LDS, mai cunoscută în România sub numele de biserica mormonilor. Prin urmare, timp de doi ani acesta a făcut misiune în Taiwan, acolo unde a învățat limba mandarină.

În 2014, Chatman s-a întors în Statele Unite și a terminat colegiul, jucând foarte puțin în sezonul 2015-2016. După absolvire, sportivul originar din Ridgefield, Washington, s-a transferat la Boston College, o universitate importantă din ACC (Atlantic Coast Conference). Acolo, Chatman a cunoscut o evoluție fulminantă, devenind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei din care făcea parte.

În primul sezon, a evoluat în 32 de meciuri, având medii de 8.6 puncte, 2.2 recuperări și 1.1 pase decisive. Anul următor, Jordan Chatman a devenit titular incontestabil și a strâns următoarele cifre: 12.9 puncte, 2.9 recuperări și 1.6 pase decisive. În ediția 2018-2019, ultima petrecută în maioul lui Boston College, fundașul american a jucat în 27 de partide cu medii de 13.2 puncte, 2.2 recuperări și 2 pase decisive.

Din punct de vedere al procentajelor, Chatman stă foarte bine la capitolul aruncărilor libere (86%), dar și la cel al aruncărilor de la distanță (38.2%). De altfel, în 29 ianuarie 2017, într-o înfrângere suferită în fața celor de la Virginia Tech, noul baschetbalist al lui BC CSU Sibiu a marcat 9 coșuri de trei puncte consecutive. Acesta a reprezentat un record al ACC, Chatman terminând confruntarea cu 30 de puncte.

Așadar, BC CSU Sibiu își asigură serviciile unei extreme cu o mână excelentă de trei puncte, însă aflat la prima experiență profesionistă. În acest moment, din lotul vicecampioanei mai fac parte: Chris Cooper, Randal Falker, Isaiah Philmore, Barry Stewart, Jared Jordan, Rolland Torok, Lucas Tohătan, Aurelian Gavriloaia și Robert David Stan.

*foto: Boston College Sports Information

42 comentarii la aceasta stire:
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    Dumnezeu e cu noi
    Doamne ajută!

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    inca un roman experimentat..
    la pozitiile 2-3, tot cu sut bun de afara si lotul e gata, cred. lot bun, echilibrat, foarte greu de batut sub panou mai ales.

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Acum două săptămâni aș fi fost foarte sceptic, astăzi spun că o mică surpriză se poate întâmpla...

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      hmmmmm..
      despre roman e vb, nu?

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Vlad
      Moldovanu?

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      cum la pozitiile 4-5 sunteti mai mult decat acoperiti...
      inseamna ce e vb de un roman 2-3, cu aruncare.. ne intoarcem la Mandache oare?

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • 76ers:

      Mai degrabă
      Mandache

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Vlad
      daca ar fi VM, eu zic ca nu ar fi o mica surpriza ci mult mai mare.

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Re
      Mandache ramane la steaua din ce stiu eu..

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pfou
      Cu canicula asta vă ia foc imaginația... 😁.
      Eu am zis mică surpriză și vă aruncați la pești mari...
      Noi am mai avut bani doar de un rookie decent și voi mai vreți scule de români...

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      gyke..surpriza mica...
      o fi vreun tanar de la U 20 de care-i place lui Dan? nu cred..tineri aveti deja..daca tu zici atunci o fi o scula mai mica...

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Poate
      Revine Radu Paliciuc.

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      e posibil si asta
      doar ca anul trecut in celeasi conditii Dan Fleseriu, spunea ca l-a sfatuit pe paliciuc sa aleaga Pitestiul, ca la Sibiu rolul sau se va diminua. anul cesta s-a schimbat doar Dragoste cu Torok, Tohatan..o prinde mai mult minute Radu sau accepta un rol minor in angrenaj?

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      erata
      Tohatan e baza mare la U23 plus Gavriloaia.. posibil Paliciuc

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu S C :

    Jordan
    Jordan 1, Jordan 2 hai cu mingea pe la noi!

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Este clar ca banii Sibiului sunt cei care sunt... Oricum un jucător interesant, pare ca marchează cu lejeritate de la distanta, rămâne însă de văzut care va fi impactul lui cu alt stil da baschet fata de cel din colegiu. Și e clar, atacul Sibiului va fi cu totul altfel fata de ce am văzut în ultimii ani.

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Buget
      De-asta ma pufnea puțin rasul cand se dezbateau intens pe aici acum vreo 2 săptămâni bugetele echipelor. Unii se băteau cu pumnul în piept ca ei nu cred în diferențele alea mult vehiculate și ca probabil vorbim de 100-150k diferența fata de Oradea și Cluj.

      Fiți serioși, oameni buni. Noi am ajuns sus datorita chibzuintei și datorita oamenilor din club care au făcut maximul posibil cu banii existenți. Plus fanii, care au avut un rol important.

      Judecand după antrenor și experientele de euroliga ale unor jucători aduși recent, aștept acum clujenii sa ne explice din nou cum banii probabil sunt "tot pe acolo".

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      chiar daca
      ratiunile acestui transfer pot fi de natura financiara, sa nu uitam ca este tanar, poate linistit sa-si imbunatateasca statisticile si chiar poate deveni surpriza placuta a campionatului in anul urmator. se vede clar ca are talent, are usurinta si precizie in aruncare, mai trebuie doar sa se adapteze conditiilor din LNBM.

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      si probabil cu banii economisiti
      vine ai acel roman cu experienta, asa ca se impusca 2 iepuri deodata.

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @Marius_M
      Atata timp cat nu se cunosc bugetele si salariile jucatorilor, e normal ca toata lumea sa-si dea cu parerea. Parerea mea, de ex, e ca Oradea si Sibiu au bugete foarte apropiate. Aveti 3 jucatori mari foarte buni si in baschet jucatorii mari sunt cei mai scumpi. Ati adus unul dintre cei mai scumpi romani - Torok. Ati transferat 2 jucatori din Bundesliga, unul dintre ei cel mai bun pasator all-time din prima liga germana. in concluzie - mi se pare un buget foarte bun. Faptul ca nu i-ati putut tine pe Pratt, Tamulis si Hardy, nu a fost neaparat vorba de buget : pe Pratt nu l-ati mai vrut, Hardy a vrut neaparat sa schimbe iar Tamulis e jucator tanar, in plina afirmare, are nevoie de o rampa de lansare mai puternica decat Romania.

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      @soso
      Ai comentarii ok și pertinente și te apreciez. Acum dacă tu zici ca salariile de la Oradea sunt foarte aproape de cele de la Sibiu, nu știu ce sa mai cred, sincer, ori știi adevărul dar nu vrei să-l susții, ori dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, vrei sa ascunzi dimensiunea reala a bugetului de la Oradea...
      Ma rog, sa vorbim de baschet jucat!

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • BC CSU Sibiu Mihai1988:

      Club sportiv municipal
      In sibiu sa facut un grup de lucru la primarie pentru sport, ei abia acum incearca sa faca asa ceva. Citez un consilier : "Fără un astfel de club sportiv municipal, a mai arătat el, sportivii de performanță din Sibiu sunt nevoiți să evolueze în alte părți ale țării. “Sportivii sibieni nu rămân în Sibiu deoarece nu au posibilități financiare. Pleacă și evoluează la cluburi unde există resurse. Vi-l dau aici drept exemplu pe Daniel Nartea, care este olimpic la judo, și pe Daniela Cârlan, olimpică la atletism. Și mai sunt și alții. De ce ar mai trebui să facem un club sportiv municipal? Vă dau exemplul de la Oradea, al CSM Oradea, care este campioană en-titre la baschet. Clubul sportiv de acolo este susținut de Primăria Oradea. Ca să înțelegeți diferența, alocarea financiară este dublă față de cea de la Sibiu. "

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @trancer
      Nu vreau sa ascund nimic pt ca nu prea am ce. Din pacate la noi contractele jucatorilor raman o necunoscuta. Poate daca s-ar modifica o data legea si ar deveni si baschetul sport profesionist s-ar schimba ceva.
      Referitor la salarii, s-o luam post pe post si sa-mi spui tu unde gresesc sau mai bine spus unde pararea mea difera de a ta, pt ca noi aici doar ne spunem pararea, nu dam verdicte.
      1. Watson vs Steward . Gicu are avantajul de a fi naturalizat dar nu cred ca primeste mai mult decat Steward. Watson a venit in Romania pe bani buni la Cluj, dar dupa ce a fost pus pe liber, a scazut pretentiile (la fel a fost si cu Barnette, Pasalic, Vaidas). In schimb Steward vine cu o cariera importanta. Cel mai bun pasator din istoria Bundesligii. Cel mai bun pasator 5 sezoane la rand (3 in Bundesliga, 1 in Grecia si 1 in Spania). Un an in cvintetul de aur al Bundesligii. E un jucator scump.
      2. Richard vs Jared. Richard nu a venit pe bani multi la jumatatea sezonului, insa sigur i-a crescut acum salariul pt ca e naturalizat. Jared e un jucator care a jucat doar in campionate puternice si bine platite. Are peste 400 de cosuri de 3p in Bundesliga. La ce salarii a avut nu cred ca vine aici pe bani putini.
      3. Aaron vs Jordan. Aici e clar avantaj pt Aaron pt ca vine din campionat mai puternic, pe cand Jordan e new-entry.
      4. Baciu vs Torok. Avantaj Torok. E probabil in top 3 salarii la jucatori romani. A avut salar foarte bun la Cluj si nu a plecat pe mai putin. Baciu a avut o perioada buna la Steaua, dar de atunci e in cadere si nu mai poate emite mari pretentii.
      5. Zekovic vs Philmore. Nu cred ca sunt diferente intre ei, sau cel putin nu ar trebui sa fie.
      6. Markovic vs Falker. Si aici as merge pe egalitate. Chiar daca Markovic a impresionat si vine dintr-un campionat mai puternic, stiu sigur ca Falker e foarte scump. Spun asta pt ca a fost ofertat de Oradea si cand au auzit cat cere s-au terminat rapid negocierile.
      7. Valeika vs Cooper. Avantaj clar pt Cooper. Valeika probabil ar concura la salar cu Jordan, iar Cooper cu Aaron. Cooper de asemenea a fost in negocieri cu Oradea, au ajuns chiar la un acord dar Sibiul a plusat consistent si a rupt acordul
      8. Bobe vs Tohantan - nu cred ca sunt diferente semnificative.

      Pana acum eu nu vad diferentele. Ar aparea daca semneaza si Barnette dar acesta nu inclina foarte mult balanta pt ca datorita problemelor medicale e platit putin.

      Sper ca m-am facut inteles : e doar parerea mea.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • outsider:

      marmota
      si marmota mai infasura o bucata de ciocolata

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Chiar nu am vrut să mai intru în polemica asta sterilă despre bugete, dar e vară și nu sunt multe subiecte... 😁. Te asigur că anul trecut Oradea a avut un plus de circa 30% la salarii vs Sibiu, plus care se va menține și anul ăsta cam în aceeași zonă.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      @soso
      In general sunt de acord cu tine, cu exceptia comparatiei intre Philmore si Zekovic. Imi vine greu sa cred ca au salarii comparabile. Sa nu uitam ca Zekovic e in litigiu cu Steaua pentru salariul pe sezonul 2017-2018, pe care nu l-a primit, si care stim ca e in valoare de 70.000 de euro.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @soso69
      usor fin deja, incepi sa-l concurezi pe mailman

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @soso69
      usor = umor

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ce sa zic, poate voi stiti mai multe sau eu am impresii gresite, dar mi le asum. Repet, e doar parerea mea. Asa zvonuri aud si eu in pauza meciurilor, dar nu pot spune ca sunt reale. De ex era o intrebare ca de ce nu il ofertam si pe Dykes ca am avut "mana buna" pana acum cu jucatorii de la Cluj. Raspunsul a fost ca din banii care ii ia Dykes, noi platim 3 straini. De asemenea cand l-am adus pe Zekovic s-a spus ca era bun si Falker langa el. S-a spus ca nu e corect sa-l platesti mai mult decat Denison si Valeika la un loc. Dar toate acestea sunt zvonuri fara o confirmare, pot fi aruncate doar asa pt a incheia discutia.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      @soso69
      3 străini poate, dar depinde de străini. Sigur și cu salariul lui Richard plătești 3 străini.


      Iar asta cu salariul lui Falker mai mare decât al lui Denison + Valeika + încă ceva e o gluma tare bună :)

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Pare sa aiba un potential ofensiv foarte mare, poate inscrie foarte repede si din pozitii grele. Sunt curios ce poate sa faca in defensiva.

    Prevad un joc mai frumos, mai inteligent cu mult mai multe solutii in atac decat in sezoanele precedente. Nu cred ca o sa-i mai vedem pe Cooper si Falker pe semicerc tinand cont ca oamenii mici sunt buni aruncatori, iar Philmore si Torok au si ei mana foarte buna de afara.

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Mandache
    Nu va mai agitati cu Mandache!! Ramane la Steaua pt următorii 2 ani !

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Roman
    Eu cred ca ultima achizitie o sa fie Kevin,deoarece e clar ca ai nevoie de inca un roman cu experienta.

    cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      Kevin
      Eu chiar nu cred..

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Calota
      Să fim serioși, nu are cum să își găsească locul în echipa actuală.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Kevin
      Din cate stiu, va juca la medias..

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Calota
      Eu mizez ca este Kevin,deoarece este printre singuri romani experimentati ramasi fara contract.Sincer mi-as dori sa vina Casale,dar nu cred ca este pe placul lui Dan,iar legat de Moldoveanu nu cred ca ne permitem sa-i platim salariul pe care-l avea la CJ(poate doar daca ar veni pe un salar mai mic).

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Pe pozitia lui Kevin sunt deja Tohatan si Jordan. Avem shooteri si pivoti buni care trebuie pusi bine in valoare si sa aiba multe mingi, nu cred ca ne-ar ajuta prea mult un PG iubitor de minge ca el.
      Nici Moldoveanu nu are loc in echipa, pe pozitia lui sunt Philmore si Torok.
      Eu l-as vrea pe Mandache in echipa, e aparator foarte bun, are experienta in Europa, finale castigate si cred ca ne-ar ajuta foarte mult.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      glumind..desigur..
      il puteti reevalua si adopta pe Mandache, dupa faza de acum un an cu Pratt, cand l-ati facut ..de toate..mai ales ca Mo a tradat si a plecat.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @gyke
    Sunt curios care este opinia ta - pana la urma Chatman a fost adus de câți bani mai erau sau chiar s-dorit jucătorul în mod expres? Întreb asta pt ca e ciudat sa aduci un rookie la o echipa cu pretențiile Sibiului, în condițiile în care celelalte echipe cu pretenții aduc jucători cu experienta și CV-uri importante.

    cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Lăsând la o parte pretențiile, nu văd conexiunea cu aducerea unui rookie. În Ungaria apar permanent astfel de jucători de certă valoare, care de cele mai multe ori confirmă. Apoi, exceptând-l pe Chatman, echipa de anul ăsta este una foarte experimentată, așa că integrarea unui rookie bun nu va fi o problemă. Revenind la întrebarea ta, a existat o listă de jucători în bugetul rămas, printre care vreo 3 de care știu eu erau rookie. Iar apoi în funcție de recomandări și alte criterii a fost ales JC. Eu unul sunt mulțumit, colegiu foarte bun din ACC, cifre bune, se mișcă grozav în ofensivă, știe să folosească blocajele, atacă bine zona, etc... Oricum și Tamulis putea fi considerat rookie anul trecut...

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      ca sa nu vb de anii trecuti recent..
      cam in aceeasi situatie i-ati adus pe Kevin Hardy, Davis, Kapers..primul chiar a performat la voi, ultimul parerea mea doar accidentarea urata l-a oprit fiindca incepuse mai mult decat promitator..la fel si Tamulis, era inca la inceputul inceputului. iti dau dreptate, cu integrarea lui Chatman.. spuneam ca poate fi o surpriza placuta.

      cu 4 ani în urmă (26.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!